Saksa – Peru

Sunnuntai 9 syyskuuta, Ystävyysottelu
Saksa – Peru 21:45 WIRSOL Rhein-Neckar-Arena, Sinsheim
Kertoimet: 1.17 – 6.40 – 18.25

Saksa kohtaa sunnuntain harjoitusottelussa Perun. Saksa pelasi torstaina Kansojen liigassa A-liigan ottelussa maailmanmestari Ranskaa vastaan 0-0 tasapelin kotonaan Munchenissä. Peru taas kärsi samanaikaisesti harjoitusottelussa 2-1 tappion Hollantia vastaan. Hollanti on myös Saksan ja Ranskan lohkossa kolmas joukkue, joten tämä Peru ottelu antaa ehkä pienen kuvan maiden voimasuhteista tässä lohkossa.

Saksa epäonnistui pahasti Venäjän MM-kisoissa ja nyt joukkue taas hakee sitä uutta virettää ilman pelinrakentajaansa Mesut Öziliä. Özil oli ollut monta vuotta yksi Saksan tärkeimmistä pelaajista hyökkäyksen osalta ja vaikka hän sai paljon lokaa niskaansa MM-kisoissa niin hänen poissaolonsa tullaan varmasti huomaamaan. Monet Saksan maalit ovat lähteneet aluksi liikkeelle hänen syötöistään. Nyt kun syöttökone on poissa niin vastuu pelinrakentelusta jakaantuu useammalle pelaajalle ja voi olla että kestää vähän aikaa ennenkuin Saksan hyökkäyspeli palaa raiteilleen.

Tähän kun lisää sen että Saksalta on puuttunut Miroslav Klosen aikakauden jälkeen selkeä maalintekijä niin ei ehkä ollut ihme että hallitsevaa maailmanmestaria vastaan pelattiin 0-0 tasapeli. Tämä oli Saksalle tärkeä ottelu sillä joukkueelta odotettiin vastausta heikkojen MM-kisojen jälkeen. Ranskalle ei saatu hävitä ettei heikko vire jatku liian pitkään ja itseluottamus kärsisi. Nollapeli maailmanmestaria vastaan oli tavoite numero yksi ja se saavutettiin. MM-kisoissa Saksa ei pitänyt yhtään nollapeliä joten puolustus ainakin ollaan saatu kuntoon. Nyt tähän otteluun katsotaan hieman hyökkäystä. Ranskaa vastaan, Saksa hallitsi toista puoliaikaa ja Ranska saa kiittää tasapelistään maalivahti Areolaa joka teki monta hyvää torjuntaa pitäen lukemat maalittomassa tasapelissä.

Peru yllätti monet MM-kisoissa ennakkoluulottamalla pelillään ja vaikka he eivät lohkostaan päässeet jatkoon niin heidän esityksensä varmasti antavat itseluottamusta. Peru päästi MM-kisoissa vain kaksi maalia. Näissä Tanska ja Ranska 0-1 tappioissa, Peru pelasi hyvin ja olisi ansainnut näistä peleistä enemmän, joten he voivat lähteä tähän otteluun hyvällä itseluottamuksella.

Hollantia vastaan he menettivät 0-1 johdon ja hävisivät lopussa 2-1. Kotijoukkue Hollannilla oli ottelussa pallonhallinta ja useampi paikka, mutta selkeät maalipaikat olivat tasan 2-2. Memphis Depayn parempi viimeistely antoi Hollannille voiton.

Saksaa vastaan on odotettavissa samanlainen ottelu, jossa kotijoukkue hallitsee palloa ja Peru etsii vastaiskupaikkoja. Tämä on hyvä testi Saksan hyökkäykselle miten he pystyvät murtamaan puolustusmuurin ilman Özilin syöttöjä. MM-kisoissa Saksan suurin ongelma oli nopeiden vastahyökkäysten puolustaminen ja vaikka Peru pelaa ilman parasta hyökkääjäänsä Paulo Guerreroa niin Saksa saa olla näissä tarkkana.  Nähdään onko Saksa mitään MM-kisojen jälkeen oppinut?

Joukkue-uutiset:

Ranska ottelu oli Saksan ensimmäinen ottelu pitkään aikaan ilman Mesut Öziliä joka lopetti MM-kisojen jälkeen maajoukkueessa. Jonas Hector on myös poissa sillä hän on pelannut viime aikoina runsaasti ja kaipasi lepoa. Hirveän paljoa ei tämä joukkue kuitenkaan eroa siitä Saksan joukkueesta joka epäonnistui Venäjällä.

Ricardo Garecan joukkueesta puuttuu kapteeni Paolo Guerrero sen jälkeen kun FIFA laittoi hänen doping pelikiellon taas voimaan MM-kisojen jälkeen. Andy Polo on jättäytynyt pois joukkueesta vedoten henkilokohtaisiin syihin.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Joukkueet eivät ole kohdanneet aikaisemmin.

Viimeisimmät ottelut: Saksa

06.09.18 KL Saksa 0-0 Peru
27.06.18 MM Korea 2-0 Saksa
23.06.18 MM Saksa 2-1 Ruotsi
17.06.18 MM Saksa 0-1 Meksiko
08.06.18 YO Saksa 2-1 Saudi-Arabia

Viimeisimmät ottelut: Peru

06.97.18 YO Hollanti 2-1 Peru
26.06.18 MM Australia 0-2 Peru
21.06.18 MM Ranska 1-0 Peru
16.06.18 MM Peru 0-1 Tanska
09.06.18 YO Ruotsi 0-0 Peru

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ