Englanti – Sveits

Tiistai 11 syyskuuta, Ystävyysottelu
Englanti – Sveitsi 22:00 Wembley, Lontoo
Kertoimet: 1.71 – 3.55 – 5.15

Englanti pelasi lauantain Kansojen liigassa A-liigan ottelussa Espanjaa vastaan ja hävisi Wembleyllä 1-2. Tämä oli Englannin ensimmäinen tappio Wembleyllä sitten vuoden 2007 Kroatia karsintaottelun. Väliin mahtui 24 tappiotonta ottelua. Tämä oli myös Englannin päävalmentaja Gareth Southgaten ensimmäinen kotitappio.  Sveitsi taas pelasi samanaikaisesti oman Kansojen liigan ottelunsa Islantia vastaan ja murskasi viikingit 6-0.

Espanja ottelu oli Englannille ensimmäisen sitten erinomaisesti menneiden MM-kisojen. Tunnelma stadionilla olikin erinomainen ja se vain parani ottelun 11 minuutilla kun Luke Shaw löysi Manchester United seurakaveri Marcus Rashfordin täydellisellä syötöllä ja Rashford ohitti ensimmäisellä kosketuksellaan United maalivahti David de Gean laittaakseen Englannin 1-0 johtoon. Tämä johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt sillä Saul Niguez tasoitti vain pari minuuttia myöhemmin ja Rodrigo teki voittomaalin 37. minuutilla.

Englannilla oli ottelun lopussa pari hyvää paikkaa tasoittaa, mutta Rashford ei tehnyt omasta paikastaan ja Wellbeckin tekemä maali hylättiin sillä hänen katsottiin rikkoneen Espanjan maalivahti de Geaa. Näistäkin kahdesta paikasta huolimatta, Englanti oli ottelussa vastaantulija. Espanja hallitsi ottelua viimeistä 15 minuuttia lukuunottamatta ja tämä on varmasti Englannin päävalmentaja Gareth Southgatelle huolenaihe.

Englanti on vielä selkeästi huippumaita perässä ja tämä ottelu sen näytti. Ottelusta voidaan kuitenkin ottaa jotain positiivista ja se on että Englanti nousi vielä lopussa taistelemaan pisteistä. He kärsivät mielestään myös vääryttää Wellbeckin maalista joka voi antaa heille momentumia tähän Sveitsi otteluun.

Sveitsi oli täysin ylivoimainen kahden MM-kisoissa pelanneen maan välisessä mittelössä. Sveitsi joka pääsi MM-kisoissa neljännesvälieriin jatkoi siitä mihin he MM-karsinnoissa jäivät eli vahvoihin esityksiin kotiotteluissa. Viimeisistä kymmenestä kotiottelusta Sveitsi on nyt voittanut yhdeksän ja pelannut kerran tasan. Vierasotteluissa Sveitsi pelasi myös hyvin MM-karsinnoissa voittaen kaikki muut ottelut paitsi Portugalin. MM-kisoissa Sveitsi voitti Serbian ja pelasi Brasilian ja Costa Rican kanssa tasan. Ruotsi oli 1-0 parempi neljännesvälierissä.

Islantia vastaan, Liverpoolin Xherdan Shaqiri oli huippuvireessä tehden yhden maalin ja ollen tärkeässä roolissa kahdessa muussa. Sveitsi voitti laukaukset Islantia vastaan 21 – 3 ja ottelun voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Joukkue-uutiset:

Englanti joutuu tulemaan toimeen tässä ottelussa ilman Luke Shawta joka loukkaantui pahannäköisesti Espanja ottelussa. Marcus Rashfordin pelaaminen on myös epävarmaa. Kun Raheem Sterling ja Adam Lallana jäivät pois juuri ennen Espanja ottelua niin Southgate on miettinyt muutaman Englannin U-21 joukkueen pelaajan nostamista edustukseen tähän otteluun. Joka tapauksessa Southgate tulee kierrättämään pelaajia tässä ottelussa ja melkein koko aloituskokoonpano tulee olemaan eri.

Verrattuna MM-kisoihin niin Sveitsillä on pari muutosta. Michael Lang on loukkaantunut ja kokeneita pelaajia Blerim Dzemailia ja Valon Behramia ei kutsuttu ollenkaan joukkueeseen. Sveitsin odotetaan myös vaihtavan hieman pelaajia tähän otteluun. 

Aikaisemmat kohtaamiset:

Englanti ja Sveitsi ovat kohdanneet historiansa aikana 24 kertaa joista Englanti on voittanut 16. Viisi ottelua on päättynyt tasan ja Sveitsi on voittanut niistä kolme. Sveitsin edellisestä voitosta on kulunut kuitenkin jo 37 vuotta. Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet EURO2016 karsinnoissa joissa Englanti voitti molemmat kohtaamiset 2-0.

Viimeisimmät ottelut: Englanti

08.09.18 KL Englanti 1-2 Espanja
14.07.18 MM Belgia 2-0 Englanti
11.07.18 MM Kroatia 2-1 Englanti
07.07.18 MM Ruotsi 0-2 Englanti
03.07.18 MM Kolumbia 1-1P Englanti

Viimeisimmät ottelut: Sveitsi

09.09.18 KL Sveitsi 6-0 Islanti
03.07.18 MM Ruotsi 1-0 Sveitsi
27.06.18 MM Sveitsi 2-2 Costa Rica
22.06.18 MM Serbia 1-2 Sveitsi
17.06.18 MM Brasilia 1-1 Sveitsi

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ