Veikkausliiga 13-14 syyskuuta kierrosennakko

Torstai 13 syyskuuta
KuPS – FC Lahti 18:30 Savon Sanomat Areena, Kuopio
Kertoimet: 1.74 – 3.80 – 5.20

Kuopiossa pelataan tärkeistä pisteistä sillä molemmat joukkueet hakevat jälleen kerran Europaikkaa ensikaudeksi. Kuopion Palloseura on äitynyt nyt syyskaudella kovaan vireeseen voitettuaan neljä viimeisestä viidestä ottelustaan. He ovat kolmantena viisi pistettä Lahtea edellä, mutta KuPS on pelannut ottelun enemmän. KuPS on ollut tällä kaudella parempi vierailija kuin kotijoukkue sillä 13 kotiottelustaan he ovat pystyneet voittamaan vain 5.

FC Lahti on pelannut nyt kuusi ottelua ilman voittoa ja valahtanut jo seitsemännelle sijalle. Tämä maaottelutauko tulikin nyt hyvään paikkaan ja joukkue on pystynyt harjoittelemaan hyvin. Joukkueen suurimmat ongelmat ovat olleet vieraspeleissä ja erityisesti maalinteossa. He eivät ole voittaneet yhtään viimeisestä kuudesta vierasottelusta (4 tasapeliä ja 2 tappiota) ja maaleja he ovat onnistuneet näissä otteluissa tekemään vain kolme. 

HJK – IFK Mariehamn 18:30 Telia 5G Arena, Helsinki
Kertoimet: 1.22 – 6.35 – 14.00

Liigaa johtava Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa putoamista vastaan taistelevan IFK Mariehamnin. HJK on palannut taas vakuuttavaan vireeseen voittamalla kaksi viimeistä otteluaan. He johtavat liigaa seitsemän pisteen erolla RoPS:iin ja heillä on vielä yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kotona he ovat olleet erittäin vakuuttavia viime aikoina sillä kymmenestä viime ottelustaan Telialla, HJK on voittanut kahdeksan ja pelannut kaksi tasan maalierolla 26-5.

IFK Mariehamn on viime aikoina hieman parantanut otteitaan, mutta viime pelissä heille kävi aivan käsittämätön romahdus kun he johtivat kotonaan Ilvestä 2-0 toisen puoliajan alussa, mutta hävisivät lopulta 3-6. Tämä ottelu ei tule olemaan heikolle vierailijalle (2-3-8) yhtään sen helpompi sillä he eivät ole koskaan pystynyt HJK:ta Helsingissä voittamaan. 27 kohtaamisesta HJK on voittanu 22 ja viidesti on pelattu tasan. Jotain olisi tästä ottelusta kuitenkin hyvä saada sillä he ovat vain pisteen edellä karsintapaikkaan oikeuttavaa 11. sijaa.

SJK – TPS  18:30 OmaSp Stadion, Seinäjoki
Kertoimet: 2.20 – 3.40 – 3.70

Tämä on todella tärkeä ottelu molemmille joukkueille taistelussa putoamista vastaan. SJK on yhdeksäntenä vain kaksi pistettä karsijan paikalla olevaa Turun Palloseuraa edellä. SJK on vaihtanut tällä kaudella valmentajaa ja pelaajia, mutta vielä ei ole ollut näkyvissä mitään tuntuvaa parannusta. He eivät ole voittaneet kolmeen viime otteluun ja kahdessa viime kotipelissä on tullut tappio. Puolustus on vuotanut ja silloin kun se ei ole vuotanut niin hyökkäys on tökkinyt.

Vierailija TPS on taas löytänyt ratkaisun alkukauden maalinteko ongelmiin uuden hyökkääjä Sterling Yateken muodossa. Yateke paukutti neljä maalia viime pelissä PS Kemin verkkoon. TPS onkin nyt nousukunnossa, mutta SJK:n onneksi, TPS on sarjan heikoin vierailija sillä he eivät ole vielä otteluakaan pystyneet voittamaan Veritas stadionin ulkopuolella. Ehkä Yateke on ratkaisu myös tähän vieraskoreuteen?

Ilves – FC Honka 18:30 Tammelan Stadion, Tampere
Kertoimet: 3.10 – 3.35 – 2.45

Tämä on kuuluisa kuuden pisteen ottelu tärkeistä europaikoista. Kummallakaan ei ole varaa hävitä tätä ottelua ja periaatteessa vain voitto kelpaisi. Kotijoukkue Ilves on viidentenä vain pisteen vierailija FC Honkaa ja kolmantena olevaa KuPS:aa perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Voitolla heillä olisi siis mahdollisuus nousta europaikoille. Ilves on kärsinyt loukkaantumisista ja parhaiden pelaajien myynnistä, mutta päävalmentaja Jarkko Wiss on rohkeasti tuonut nuoria pelaajia sisään ja he ovat pelanneet erittäin hyvin. Viime kotiottelussa he kuitenkin hävisivät ensimmäisen kerran tällä kaudella IFK Mariehamnille. Tämä tappio kuitekin kuitattiin heti pois kun he nousivat viime kierroksella 2-0 tappioasemasta IFK Mariehamnia vastaan 3-6 voittoon.

Ilves on vaikeasti voitettava Tammelassa, ja sen sai Honkakin kokea viime kerralla kun 1-3 johto suli 3-3 tasapeliin. Hongalta oli viime pelissä poissa tärkeä maalintekijä Macoumba Kandji ja heti tuli 2-1 tappio RoPS:ille. Tämä oli kuitenkin vasta kolmas vierastappio heille tällä kaudella. Honka tykkää pelata tasapelejä vieraissa 3-7-3 vierassaldolla. Nyt kuitenkaan tasapeliin ei olisi varaa kun Top-3:een olisi noustava ja takanakin on sinne halukkaita joukkueita.

FC Inter – VPS 18:30 Veritas Stadion, Turku
Kertoimet: 2.40 – 3.35 – 3.20

Tämä on keskitaulukon taistelu jossa vierasjoukkue vielä elättelee nousua taisteluun europaikoista. Kotijoukkue on sinne jo päässyt voittamalla Cupin tällä kaudella. Inter menetti kärkihyökkääjänsä Ben Källmannin Skotlannin liigan Dundeehen ja samalla katosi joukkueen hyökkäyspeli. Inter ei ole onnistunut tekemään maaliakaan viimeisessä neljässä ottelussaan. Onneksi puolustus on toiminut (HJK peliä lukuunottamatta josta tuli epäilyjä jopa sopupelistä) joten Interillä on aina mahdollisuus ainakin pisteeseen. Kotona pelit eivät ole kuitenkaan toimineet sillä 12 kotiottelusta, pisteitä on tullut vain 12 (3-3-6).

Vaasan Palloseuralla on hieman samanlaiset ongelmat sillä voittoa ei ole tullut kuuteen otteluun ja viimeiseen viiten otteluunon tullut tehtyä vain 3 maalia. Näistä on ollut tuloksena kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. VPS on kuitenkin kolmatta sijaa vain neljä pistettä perässä ja hyvä vierasvire (5-5-3) voi auttaa heitä vielä nousuun.

Perjantai 14 syyskuuta

PS Kemi – RoPS 18:30 Sauvosaari, Kemi
Kertoimet: 5.25 – 3.70 – 1.71

Tämä on kauden kolmas ja viimeinen ”Jänkä-Derby” eli pohjoisen joukkueiden taistelu. PS Kemi on jumbosijalla ja jo neljä pistettä karsijan paikalla olevaa TPS:aa perässä. Pisteitä olisi siis pakko saada hinnalla millä hyvänsä. RoPS on taas päinvastaisessa tilanteessa. He ovat toisena, seitsemän pistettä johtaja HJK:ta perässä ja kahdeksan pistettä seuraajiaan edellä kun kierroksia on jäljellä enää vain seitsemän molemmilla joukkueilla.

Kemi kärsi pahan 4-1 tappion viime kierroksella TPS:lle ja putki ilman voittoa kasvoi jo viiden ottelun mittaiseksi. Näihin viiteen otteluun kuuluvat kaksi pahaa tappiota (KuPS ja TPS) ja kolme erittäin hyvää tasapeliä (Lahti, HJK ja SJK). Kotona Kemi on pelannut jo kolme ottelua ilman tappiota. Sauvosaaressa puolustus toimii ja heitä on vaikea voittaa.

RoPS taas on pelannut viisi ottelua ilman tappiota voittaen kolme ja pelannut kahdesti tasan. He eivät tarvitse enää montakaan pistettä varmistaakseen Euro cuppiin tarvittavan Top-3 sijan. He voivat lähteä tähän otteluun kovalla itseluottamuksella sillä he ovat voittaneet tällä kaudella molemmat derbyottelut Kemiä vastaan päästämättä maaliakaan. Tiukka ottelu pisteistä kuitenkin tiedossa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ