Athletic Club – Real Madrid

Lauantai 15. syyskuuta
Athletic Club – Real Madrid 21.45 San Mamés Barria, Bilbao
Kertoimet: 5.75 – 4.55 – 1.58

La Ligan lauantain iltaottelussa kohtaavat kauden ilman tappioita aloittaneet Baskiseura Athletic Bilbao sekä viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Real Madrid. Molemmat joukkueet ovat vaihtaneet viime kauden jälkeen päävalmentajaa. Athleticin viime kauden päävalmentaja Jose Angel Ziganda siirtyi syrjään toukokuussa ja hänen tilalleen tuli entinen Celta ja Sevilla luotsi Eduardo Berizzo. Real Madridissa Zinedine Zidane siirtyi syrjään kolmannen mestereiden liigan voiton jälkeen ja hänen tilalleen tuli Espanjan päävalmentajan paikalta Julen Lopetegui.

Tämä on Athletic Bilbaolle vasta kauden kolmas ottelu sillä heidän edellinen ottelunsa vieraissa Rayo Vallecanoa vastaan peruttiin stadionin huonon kunnon vuoksi. Bilbaon viime ottelusta on tämän vuoksi kulunut jo kolme viikkoa.  Pelaajien vireystila ei ole ehkä tämän vuoksi parhaimmillaan. He ovat pelanneet tällä kaudella kaksi kotiottelua San Mamésilla. Ensimmäisessä ottelussa kaatui  Leganes, mutta toisessa he jäivät tasapeliin nousijajoukkue Huescaa vastaan. Kumpikaan ottelu ei mennyt Athleticilta ihan putkeen sillä Leganesia vastaan he saivat voitto osuman vasta lisäajalla. Nousija Huescaa vastaan he taas menettivät 2-0 johdon viimeisen 20 minuutin aikana Huescan noustua 2-2 tasapeliin.

Athletic Bilbaon tai Athletic Clubin viime kausi oli historiallisen heikko. He sijoittuivat 16. sijalle joka oli heidän huonoin sijoituksensa 11 vuoteen. He olivat neljänä edellisenä kautena sijoittuneet neljän ja seitsemän sijan väliin joka kaudella joten liigan huonommalle puolelle sijoittuminen oli iso pettymys. Joukkue voitti 38 ottelusta vain 10. He ovat hankkineet useampia pelaajia täksi kaudeksi ja odotukset tätä kautta kohtaan ovat kasvaneet. Heidän pitäisi sijoittua kymmenen parhaan joukkoon tällä kaudella, mutta esitysten on parannuttava.

Real Madrid hakee tästä ottelusta jo neljättä perättäistä voittoa. Real ilman Ronaldoa ja Zidanea on aloittanut kauden vakuuttavasti. He hävisivät Super Cupin ottelunsa Atletico Madridia vastaan, mutta ovat liigassa voittaneet kaikki kolme otteluaan. He eivät ole vielä kohdanneet isompia joukkueita kun avauskierroksilla kaatuivat Getafe, Girona ja Leganes. Athletic Bilbao vieraissa on heidän kovin haasteensa tähän mennessä.

Real on ollut La Liigassa vakuuttavassa vedossa. He ovat voittaneet viimeisestä 15 ottelustaan 10, pelanneet neljä tasan ja hävinneet vain kerran vieraissa Sevillalle. 13 Näistä otteluista he ovat onnistuneet tekemään 2 tai useamman maalin. Oma maalin on kuitenkin pysynyt puhtaana vain kolme kertaa.

Joukkue-uutiset:

Athletic Bilbaolta on poissa Lekue joka on loukkaantunut. Iago Herrerin, Inigo Martinez ja Aduriz ovat kaikki epävarmoja tähän otteluun.

Real Madridilla on kaikki pelaajat käytettävissä. Heillä oli kuitenkin useampi pelaaja maajoukkueiden mukana joten jotain kierrätystä voi olla odotettavissa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät tasapeliin. Sitä ennen Real Madrid oli voittanut neljä ottelua putkeen. Athletic on onnistunut voittamaan Realin viimeksi vuonna 2015 ja sitä ennen 2010. Se on harvinaista herkkua. Molemmat noista Athleticin voitoista päättyivät 1-0 lukemiin. Athleticin paras mahdollisuus onkin tässä ottelussa välttää maalien päästäminen. Tämä voi kuitenkin olla vaikeaa sillä ainakaan ensimmäisissä kauden otteluissa puolustus ei ole loistanut.

Viime kauden tilastot:

  Athletic Club Real Madrid
Kotisaldo 6v – 8tp – 5ta 12v – 4tp – 3ta
Vierassaldo 4v – 5tp – 10ta 10v – 6tp –30ta
Tehdyt maalit kotona 19 54
Päästetyt maalit kotona 16 20
Tehdyt maalit vieraissa 22 40
Päästetyt maalit vieraissa 33 24
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 4/19 – 21.0% 13/19 – 68.4%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.4% 16/19 – 84.2%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ