Bayern Munchen – Bayer Leverkusen

Lauantai 15. syyskuuta
Bayern Munchen – Bayer Leverkusen 16:30 Allianz Arena, Munchen
Kertoimet: 1.23 – 6.50 – 12.00


Bundesliigan kolmannen kierroksen huippuottelu ja suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen Bayern Munchen – Bayer Leverkusen pelataan lauantaina iltapäivällä Munchenissä. Tämän ottelun pitäisi olla Lukas Hradeckyn debyytti ottelu Leverkusenin paidassa. Kunnossa hänen pitäisi olla varmasti sillä hän pelasi Suomen paidassa kaksi hienoa nollapeliä Kansojen liigassa Unkaria ja Viroa vastaan. Joel Pohjanpaloa ei tässä ottelussa nähdä sillä hän on vielä loukkaantuneena.

Bayern Munchenin kauden alku on ollut vahva. He ensin voittivat Super Cupissa Eintracht Frankfurtin 5-0. Tämän jälkeen he voittivat Cupin ensimmäisellä kierroksella SV Droctersen Asselin 0-1. Bundesliigassa he ovat kaataneet ensin Hoffenheimin 3-1 ja tämän jälkeen Stuttgartin vieraissa 0-3. Erityisesti Robert Lewandowski on ollut hyvässä vireesä tehdän yllämainituissa otteluissa jo kuusi maalia.

Bayer Leverkusenin kauden avaus on ollut täysin päinvastainen sillä he ovat vielä nollakerhossa häviten Bundesliigan avauskierroksella Borussia Mönchengladbachille 2-0 ja sitten kotiavauksessaan Wolfsburgille 1-3. Hradeckyn laittaminen maaliin tulee varmasti vähentämään päästettyjä maaleja, mutta jotain pitäisi tehdä hyökkäykselle. Leon Bailey on ampunut Leverkusenin ainoan maalin tällä kaudella. Heiko Herrlichin pitää löytää oikeat avaimet tähän otteluun, sillä kauden aloittamisella kolmella tappiolla ei hirveästi lupaa valmentajalle jatkuvuutta.

Bayern Munchen on yleensä erittäin vakuuttava kotiotteluissaan sillä lähtien viime kauden alusta he ovat voittaneet 15 ottelua 18:sta. Yksitoista peliä on päättynyt yli 3.5 maalin. Leverkusenin vieraspelit ovat menneet heikosti Bundesliigassa sillä viidestä viime vieraspelistä he ovat voittaneet vain yhden (RB Leipzig 1-4). Tämä oli myös ainoa ottelu missä he ovat myös onnistuneet maalinteossa sillä neljässä muussa he jäivät nollille.

Ottelufaktat:

– Robert Lewandowski pelaa Leverkusenia vastaan 200. ottelunsa Bayernin paidassa.
– Leverkusenin hyökkääjä Kevin Volland ei ole koskaan voittanut Bayernia (2 tasapeliä ja 10 tappiota).
– Leverkusen on hävinnyt kaksi ensimmäistä Bundesliiga otteluaan ensimmäisen kerran sitten 1994/95 kauden.
– Leverkusenin valmentaja Heiko Herrlich oli Bayernin juniorivalmentaja vuosien 2013-15 välissä.
– Bayernin valmentaja Niko Kovac edusti Leverkusenia vuosien 1996-99 välissä.
– Bayern on voittanut viisi edellistä kotiotteluaan Leverkusenia vastaan.


Joukkue-uutiset:

Bayernin ainoa merkittävä varma poissaolija tässä ottelussa on Kingsley Coman. Comanin tilalla oikealla jatkaa Arjen Robben. Mats Hummelsin esiintyminen on epävarmaa sen jälkeen kun sai kantapää vamman Saksan paidassa. Niko Kovacilla on muuten kaikki avainpelaajat mukana. James Rodriguez voi tehdä tämän kauden ensiesiintymisen Bayernin paidassa.

Suomen Lukas Hradecky tekee tässä ottelussa mitä luultavimmin debyyttinsä Leverkusenin paidassa. Leverkusenilta on kuitenkin vielä poissa puolustajat Sven Bender (nilkka) ja Panos Retsos (pohje), keskikenttäpelaajat Baumgartlinger (polvi) ja Kirschbaum (pohje) sekä hyökkääjä Joel Pohjanpalo (nilkka).

Aikaisemmat kohtaamiset:

Bayern Munchen ja Bayer Leverkusen kohtasivat toisensa viime kaudella kolme kertaa ja jokaisella kerralla Munchen lähti ottelusta voittajana. Liigassa Bayern voitti molemmat kohtaamiset 3-1 ja Saksan Cupissa he voittivat 2-6 vieraissa.

Bayern on voittanut seitsemän ottelua kahdeksasta edellisestä kotiottelustaan Leverkusenia vastaan ja he ovat onnistuneet tekemään vähintään kolme maalia neljässä noista otteluista.

Viime kauden tilastot:

  Bayern Munchen Bayer Leverkusen
Kotisaldo 14v – 2tp – 1ta 8v – 5tp – 4ta
Vierassaldo 13v – 1tp – 3ta 7v – 5tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 56 29
Päästetyt maalit kotona 15 19
Tehdyt maalit vieraissa 36 29
Päästetyt maalit vieraissa 13 25
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 14/17 – 82.4% 9/17 – 52.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/17 – 64.7% 10/17 – 58.8%
     
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ