Everton – West Ham

Sunnuntai 16. syyskuuta
Everton – West Ham 18:00 Goodison Park, Liverpool
Kertoimet: 2.10 – 3.60 – 3.75

 

Sunnuntain iltaottelussa kohtaavat kaksi kovin sijoituksin ja odotuksin kauteen lähtenyttä joukkuetta Everton ja West Ham. Everton on onnistunut tähän mennessä joukkueista paremmin sillä he ovat seitsemännellä sijalla vielä ilman tappioita yhdellä voitolla ja kolmella tasapelillä. West Hamilla taas ei ole muuta kuin tappioita ja he ovat ainoa nollakerhossa oleva joukkue neljän kierroksen jälkeen.

Everton ei ole vielä hävinnyt kertaakaan tällä kaudella Marco Silvan alaisuudessa. Erityisesti kotona Goodison Parkilla peli on kulkenut vaikka viime pelissä ennen maaottelutaukoa tulikin tasapeli Huddersfieldia vastaan. Sitä aikaisemmin he olivat voittaneet Southamptonin liigassa ja Rotherhamin Carabao Cupissa. Everton on hävinnyt viimeisestä kymmenestä kotiottelustaan vain yhden (Manchester City 1-3). Evertonin suurin ongelma on ollut kuitenkin puolustus sillä he eivät ole vielä onnistuneet kertaakaan tällä kaudella pitämään nollapeliä.

Nollapelin pitäminen tässäkään ottelussa tulee olemaan vaikeata sillä Evertonilla on runsaasti poissaoloja sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Huddersfieldiä vastaan pelanneista avauksen pelaajista heiltä näyttää puuttuvan mitä luultavimmin kolme pelaajaa; Coleman, Walcott ja Calvert-Lewin.

West Hamin Manuel Pellegrini on jo kovan paineen alla hävittyään jokaisen valioliiga ottelunsa tällä kaudella, vaikkakin kaksi näistä ottelusta olivat vaikeat vierasmatkata Liverpoolia ja Arsenalia vastaan. Kotitappiot Bournemouthille ja Wolvesille olivat suuria pettymyksiä. Heidän ainoa voittonsa on tullut Carabao Cupissa AFC Wimbledonia vastaan.

West Ham on sijoittanut runsaasti rahaa uusiin pelaajiin täksi kaudeksi ja odotukset olivat ennen kauden alkua korkealle. Esitykset ovat kuitenkin olleet samanlaiset kuin aikaisimmilla West Ham kausilla ja fanit ovat turhautuneita. Heidän puolustus on näyttänyt vuotavalta ja hyökkäyksestä on puuttunut idea. Joukkue muuttui paljon viime kauden jälkeen joten kukaan ei odottanut hirveän hyvää alkua, mutta tämä on ollut katastrofi.

West Hamin suuret keskikenttä hankinnat Jack Wiltsheren, Felipe Andersonin ja Andrei Yarmolenkon on parannettava otteitaan runsaasti jotta joukkue voi nousta tästä suosta. Näillä kolmella on tarpeeksi taitoa ja luovuutta laittaa Evertonin tilkkutäkki puolustus ahtaalle tässä ottelussa ja tuoda West Hamille sen helpottavat ensimmäiset pisteet.

Joukkue-uutiset:

Evertonilla on vieläkin runsaasti poissaoloja. Yerry Mina, James McCarthy, Michael Keane ja Phil Jagielka jatkavat loukkaantuneiden listalla. Seamus Coleman ja  Dominic Calvert-Lewin loukkaantuivat maajoukkueidensa mukana ja tuskin pelaavat tässä ottelussa. Richarlison kärsii vielä tässä ottelussa viimeisen pelikieltonsa. Theo Walcottin, Idrissa Gueyen, Bernardin ja Andre Gomesin osallistuminen tähän peliin on epävarmaa. Evertonilla voi olla siis vaikeuksia saada kunnon kokoonpano tähän otteluun.

West Hamilta puuttuu tästä ottelusta loukkaantuneet Winston Reid, Manuel Lanzini sekä Andy Carroll.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Everton voitti Goodison Parkilla 4-0 ja West Ham United Lontoon olympiastadionilla 3-1. West Ham on voittanut Evertonin vieraissa vain kerran viimeisessä 12 ottelussaan Goodison Parkilla.   

Historiansa aikana Watford ja Manchester United ovat kohdanneet 30 kertaa joista Manchester United on voittanut 20. Watford on voittanut 5 ja 5 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Everton West Ham
Kotisaldo 10v – 4tp – 5ta 7v – 6tp – 6ta
Vierassaldo 3v – 6tp – 10ta 3v – 6tp – 10ta
Tehdyt maalit kotona 28 24
Päästetyt maalit kotona 22 26
Tehdyt maalit vieraissa 16 24
Päästetyt maalit vieraissa 36 42
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 9/19 – 47.4% 9/19 – 47.4%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.4% 13/19 – 68.4%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ