Tottenham – Liverpool

Lauantai 15. syyskuuta
Tottenham – Liverpool 14:30 Wembleyn Stadion, Lontoo
Kertoimet: 2.85 – 3.65 – 2.50

Maaottelutauko on viimein ohi ja pääsemme taas nauttimaan maailman parhaasta jalkapallosta. Valioliigan viidennen kierroksen avausottelu onkin lähes paras mahdollinen kun kaksi hyökkäävää joukkuetta kohtaavat.

Lauantain aamupäivän ottelussa kohtaavat viime kauden kolmonen Tottenham ja nelonen Liverpool. Tottenham avasi valioliiga kautensa voittamalla kolme ensimmäistä otteluaan, mutta hävisi ennen maaottelutaukoa Watfordille 2-1. Liverpool on voittanut tähän mennessä kaikki neljä otteluaan ja johtaa Valioliigaa maalieron turvin ennen Chelseata ja Watfordia. Tämä on kuitenkin Liverpoolin ensimmäinen ottelu tällä kaudella Top-6 joukkuetta vastaan, joten tämä on mestaruushaaveille ensimmäinen kunnon testi.

Tottenhamin piti pelata tämä ottelu uudella White Hart Lanella, mutta stadion rakennustyöt ovat pahasti vaiheessa ja peli pelataan jälleen Wembleyllä. Tämä ei kuitenkaan hirveästi haittaa sillä Tottenham on erinomainen kotijoukkue myös tällä stadionilla. Valioliigassa kaudesta 2016-17 lähtien, he ovat voittaneet 31 ottelua, pelanneet kuudesti tasan ja hävinneet vain kahdesti (Chelsea 1-2 ja Manchester City 1-3). He ovat näissä otteluissa pitäneet maalinsa puhtaana 22 kertaa ja he ovat jääneet vain kerran ilman maaleja (0-0 Swansea).

Tottenham otti valioliigan kolmannella kierroksella maukkaan 0-3 voiton Manchester Unitedista, joka nosti joukkueen itseluottamusta. Siihen tuli kuitenkin välittömästi isku heti seuraavalla kierroksella kun liigan alkukauden yllättäjä Watford otti 2-1 voiton haluttomasti pelanneesta Spursista. Vaikka Tottenhamilla oli enemmän maalipaikkoja niin silti esitys ei ollut lähelläkään samaa kuin Unitedia vastaan viikkoa aikaisemmin. Nyt Pochettino odottaakin kunnon parannusta tähän otteluun.

Liverpool voitti avausottelunsa West Hamia vastaan selkeästi 4-0, mutta tämän jälkeen he eivät ole näyttäneet parasta osaamistaan kolmessa muussa ottelussa vaikka kaikissa niistä voitot ovat tulleetkin. Se on positiivista että heikollakin pelillä pisteitä tulee. Liverpoolin hyökkäyskolmikko Salah – Firmino – Sane on ollut kovassa iskussa jo alkukaudesta. He ovat tehneet Liverpoolin yhdeksästä maalista jo seitsemän.

Liverpoolin puolustus on kuitenkin ollut se alkukauden kivijalka sillä Virgil van Dijkin johtama puolustus on päästänyt vain yhden maalin. Onkin mielenkiintoista nähdä miten van Dijk onnistuu Harry Kanen pimentämisessä.

Liverpool on peluuttanut lähes samaa miehistöä jokaisessa valioliigan ottelussaan tällä kaudella. Ainoa ero oli että viime ottelussa Henderson tuli Naby Keitan tilalle keskikentälle.Tähän tulee kohta varmasti lisää muutoksia sillä tämä Spurs ottelu on heidän ensimmäinen seitsemästä ottelustaan kuukauden sisään.

Joukkue-uutiset:

Tottenham saa tärkeän Son Heung-Minin takaisin kokoonpanoon kun Korealainen kävi onnistuneesti voittamassa Aasian kisat ja välttää täten varusmiespalveluksen Koreassa. Hän antaa Tottenhamin hyökkäykselle uuden ulottovuuden. Dele Alli otettiin vaihtoon Englannin harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan tiistaina, mutta hänen pitäisi olla mukana kokoonpanossa.

Liverpool joutuu tulemaan jälleen toimeen ilman Adam Lallanaa joka loukkaantui juuri ennen Englannin maaottelua Espanjaa vastaan. Liverpoolin uusi hankinta Fabinho on kuitenkin valmis tekemään debyyttinsä jos Jurgen Klopp haluaa lisää vaihtoehtoja keskikentälle. Klopp on aikaisemmin sanonut että Fabinho ei olisi vielä valmis Valioliigaan ja ei ole täten peluuttanut häntä.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Tottenham voitti viime kauden kotiottelunsa Liverpoolia vastaan 4-1, mutta se onkin ainoa voitto Spursille 11. viime kohtaamisessa. Anfieldilla viime kaudella pisteet tasattiin 2-2.

Historiansa aikana Tottenham ja Liverpool ovat kohdanneet 170 kertaa joista Liverpool on voittanut 80. Tottenham on voittanut 48 ja 42 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Tottenham Liverpool
Kotisaldo 13v – 4tp – 2ta 12v – 7tp – 0ta
Vierassaldo 10v – 4tp – 5ta 9v – 5tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 40 45
Päästetyt maalit kotona 16 10
Tehdyt maalit vieraissa 34 39
Päästetyt maalit vieraissa 20 28
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 7/19 – 36.8% 11/19 – 57.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 10/19 – 53.6% 14/19 – 73.7%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ