Watford – Manchester United

Lauantai 15. syyskuuta
Watford – Manchester United 19:30 Vicarage Road Stadion, Lontoo
Kertoimet: 4.40 – 3.55 – 1.95

 

Lauantain iltaottelussa kohtaavat kauden suurin yllättäjä Watford sekä viime kauden kakkonen Manchester United. Watford on voittanut kaikki neljä otteluaan tällä kaudella ja he ovat kolmantena vain huonomman maalieronsa takia.  Manchester United on aloittanut kautensa hieman haparoiden voittaen kaksi ja häviten kaksi otteluaan.

Watfordin aloitus tähän valioliiga kauteen on ollut ilmiömäinen. Kun Javi Garcia korvasi Marco Silvan Watfordin managerina tammikuussa niin kukaan ei olisi uskonut että joukkueella olisi täydet 12 pistettä neljän ensimmäisen kierroksen jälkeen. Nämä voitot eivät ole pelkästään tulleet heikompia vastustajia vastaan sillä viime kierroksella joukkue kaatoi Tottenhamin 2-1. Saman Spursin joukkueen jolle Manchester United oli hävinnyt kotona 0-3 vain yksi kierros aikaisemmin. Tämä voitto antoi Garcialla oikeutetusti kuukauden manageri palkinnon.

Monet ovatkin valmiita jo vertaamaan Watfordin joukkuetta muutaman vuoden takaiseen Leicesterin mestarijoukkueeseen. Watford sijoittui viime kaudella sijalle 14, voittaen 11, pelaten 8 tasan ja häviten 19. Heidän yhteispistemääränsä oli siis 41. Leicester voitti mestaruuden kaudella 2015-16. Vain vuotta aikaisemmin kaudella 2014-15, Leicester oli sijoittunut sijalle 14, voittaen 11, pelaten 8 tasan ja häviten 19. Heidän yhteispistemääränsä oli siis 41. Aikamoinen yhteensattuma.

On vielä liian aikaista tehdä vertauksia Leicesteriin, mutta joukkue näyttää tällä kaudella erittäin hyvältä. Heidän selkeä ykköspelaaja alkukaudella on ollut Argentiinalainen Roberto Pereyra joka on vasemmalla laidallaan heidän avainpelaajansa kaikissa hyökkäyksissä. Hän onkin palkinnut Garcia luottamuksen ampumalla jo kolme maalia tällä kaudella.

Manchesterin punaisilla ei ole ollut yhtä hyvää starttia kuin Watfordilla, mutta viime kierroksella he onnistuivat ottamaan selkeän voiton heikosta Burnleysta. He myös ottivat siinnä ottelussa ensimmäisen nollapelinsä.  Sitä edellisellä kierroksella he myös pelasivat hyvin, mutta Tottenham käytti paikkansa paremmin hyödykseen ja voitti 0-3. United olisi ansainnut tuosta ottelusta vähintään tasapelin.

Verrattuna Watfordiin, tämä maaottelutauko tuli huonoon paikkaan Unitedille. Burnley voitosta he saivat hieman momentumia, mutta tauon aikana 12 pelaajaa oli omien maajoukkueidensa mukana joka varmasti vaikeutti heidän harjoitteluaan. Unitedin onneksi Alexis Sanchez ei lähtenyt Chilen maajoukkueen mukaan vaan jäi kotiin lataamaan akkujaan joka varmasti tuli tarpeeseen. Hänellä on ollut heikko alkukausi, mutta Burnley ottelu näytti jo hieman paremmalta.

Tämä ottelu on Unitedille lähes pakkovoitto heikon alkukauden jälkeen. He eivät saa jäädä liikaa jälkeen muista huippujoukkueista jo tässä vaiheessa kautta.

Joukkue-uutiset:

Watford saa Gerard Deulofeun takaisin tähän otteluun, mutta Younes Kaboul ja Tom Cleverley ovat vieläkin poissa kokoonpanosta.

Manchester United joutuu tulemaan toimeen ilman Luke Shawta joka sai aivotärähdyksen Englannin paidassa ottelussa Espanjaa vastaan. Toinen Englannin maajoukkueessa onnistunut Marcus Rashford on myös ulkona pelikiellon takia. Hän sai punaisen kortin viime kierroksen ottelussa Burnleyta vastaan. Phil Jonesin pelaaminen on epävarmaa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Manchester United voitti viime kauden molemmat kohtaamiset Watfordia vastaan, 1-0 kotona ja 2-4 vieraissa. 

Historiansa aikana Watford ja Manchester United ovat kohdanneet 30 kertaa joista Manchester United on voittanut 20. Watford on voittanut 5 ja 5 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Watford Manchester United
Kotisaldo 7v – 6tp – 6ta 15v – 2tp – 2ta
Vierassaldo 4v – 2tp – 13ta 10v – 4tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 27 38
Päästetyt maalit kotona 31 9
Tehdyt maalit vieraissa 17 30
Päästetyt maalit vieraissa 33 19
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 12/19 – 63.1% 10/19 – 52.6%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.3% 8/19 – 42.1%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ