Girona – Celta de Vigo

Maanantai 17. syyskuuta
Girona – Celta de Vigo 22:00 Estadi Munincipal de Montilivi, Girona
Kertoimet: 2.50 – 3.50 – 3.00

La Ligan ainoassa ottelussa maanantaina kohtaavat viime kauden yllättäjä Girona sekä tämän kauden ilman tappioita aloittanut Celta de Vigo. Kumpikin joukkue otti yllätysvoiton juuri  ennen maaottelutaukoa. Girona avasi kauden kahdella kotipelillä. Sarjanousija Real Valladolidia vastaan tuli tasapeli ja Real Madridille kärsittiin selvä tappio. Ensimmäisessä vierasottelussa Villarealia vastaan tuli kuitenkin se ensimmäinen voitto hienosti 0-1. Celta de Vigo on aloittanut kauden kahdella voitolla (Atletico Madrid ja Levante) sekä avaustasapelillä Espanyolia vastaan.

Girona oli viime kaudella debyyttikaudellaan hienosti kymmenes. Täksi kaudeksi joukkue on muuttunut ja uudeksi valmentajaksi tuli entinen Real Sociedadin valmentaja, Eusebio Sacristian. Hänen kauden alkunsa on olllut hieman hiljainen sillä ensimmäinen voitto tuli vasta viime kierroksella. Se oli kuitenkin sitäkin hienompi sillä se oli vieraissa Villarealia vastaan. Tässä ottelussa puolustus toimi erinomaisesti. Samaa ei voi kuitenkaan heidän aikaisemmasta pelistään Real Madridia vastaan jonka he hävisivät kotonaan 1-4.

Vaikka Girona otti voiton Villarealista niin se oli heille onnekas. Villareal painosti päälle, mutta he eivät vain onnistuneet maalinteossa. Girona sai vain muutaman paikan joista heidän viime kauden paras maalintekijänsä Cristian Stuani laittoi yhden sisään. Stuani on vasta nyt toipumassa pelikuntoon ja kun hän on täydessä kunnossa niin Gironan odotetaan pelaavan huomattavasti paremmin. Girona oli siirtymässä pois viime kauden onnistuneesta pelitaktiikasta joten heidän otteet ovat olleet hieman haparoivia alkukaudella. Tähän otteluun he voivat kuitenkin palata viime kauden formaatioon parantaakseen hyökkäyspeliä.

Celta de Vigo todellakin nauttii pelaamisesta uuden päävalmentaja Antonio Mohamedin alaisuudessa. Erityisesti se kun Argentiinalainen valmentaja juoni erittäin hienon voiton maamiehestään Diego Simeonesta ja Atletico Madridista juuri ennen maaottelutaukoa kotonaan Balaidos stadionilla. Puolustus näytti siinnä ottelussa todella vahvalta ja hyökkäyksessä Maxi Gomezin ja Iago Aspasin yhteistyö tuotti maalin mieheen molemmille.

Vaikka Celta de Vigo on päästänyt vain kaksi maalia kolmessa ottelussa niin heidän suurin vahvuutensa on hyökkäyksessä. Sisto – Gomez – Aspas kolmikko on yksi La Ligan parhaista hyökkäystrioista (Top-4 ulkopuolella) ja he ovat osuneet jo 5 kertaa tällä kaudella. He laittoivat Atletico Madridin kovan puolustuksen pyörryksiin viime ottelussa niin Gironan puolustukselle tulee kiire heidän kanssaan.

Joukkue-uutiset:

Girona ei ole voittanut seitsemään viime otteluun ja voi olla että he palaavat takaisin 3-4-3 systeemiin joka toimi viime kaudella vastatakseen Celtan omaan systeemiin. Johan Mojican pelaaminen tässä ottelussa on epävarmaa joten Aday Benitez sekä Pedro Porro ovat ottelussa wing backeina.

Celtan kokoonpano tuskin muuttuu sillä pelikieltoja tai loukkaantumisia ei ole.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti. Girona voitti kotonaan 1-0 Cristian Portun maalilla viime helmikuussa. Vigossa pelattu ottelu viime syyskuussa päättyi runsasmaaliseen 3-3 tasapeliin. 

Tätä aikaisemmat kohtaamiset on pelattu Segunda Divisionissa tai Espanjan Copa del Reyssä. Celta Vigo on voittanut 11 kohtaamisesta 5. Kolme ottelua on päättynyt tasan ja kolme kertaa Girona on voittanut.

Viime kauden tilastot:

  Girona Celta de Vigo
Kotisaldo 8v – 3tp – 8ta 8v – 8tp – 3ta
Vierassaldo 6v – 6tp – 7ta 5v – 2tp –12ta
Tehdyt maalit kotona 26 34
Päästetyt maalit kotona 22 23
Tehdyt maalit vieraissa 24 25
Päästetyt maalit vieraissa 37 37
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 8/19 – 42.1% 10/19 – 52.6%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/19 – 57.9% 15/19 – 78.9%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ