Southampton  – Brighton

Maanantai 17. syyskuuta
Southampton  – Brighton 22:00 St. Mary´s stadium, Southampton
Kertoimet: 2.00 – 3.35 – 4.40

Maanantain ainoassa Valioliiga ottelussa kohtaavat Mark Hughesin valmentama Southampton sekä Chris Hughtonin valmentama Brighton Hove & Albion. Kummallakin joukkueella on neljän kierroksen jälkeen neljä pistettä. Southampton avasi voittotilinsä juuri ennen maaottelutaukoa voittamalla hienosti vieraissa Crystal Palacen 0-2 kun taas Brightonin ainoa voitto tuli toisella kierroksella Manchester Unitedista kotona 3-2.

Southampton on yksi huonoimmista kotijoukkueista valioliigassa. Tammikuun 2017 jälkeen he ovat ottaneet vain 6 voittoa kotona 30 ottelusta. Heidän voittoprosenttinsa kotona on siis vain vaatimaton 20%. Tähän kun lisätään että Southampton ei ole koskaan voittanut maanantai-illan valioliiga ottelua kotona niin vaikea ottelu tiedossa.

Southamptonin viime kausi oli todella heikko ja he välttivät putoamisen vain kolmella pisteellä. Tämä kausi alkoi myös heikosti sillä joukkue otti avausvoiton vasta neljännellä kierroksella. Mark Hughesilla on kuitenkin hieman varaa optimismiin. Joukkue on parantanut otteitaan joka kierroksella. Vaikka he hävisivät Evertonille ja Leicesterille niin otteet ovat parantuneet. Se näkyi jo Carabao Cupin Brighton voitossa ja viime kierroksella 0-2 voitto Crystal Palacesta oli iso ja he haluavat jatkaa tätä hyvää virettään.

Brighton oli viime kauden huonoin vierailija valiolligassa. He ottivat koko kaudella vain kaksi vierasvoittoa. Tämä kausi ei ole alkanut vierasotteluiden osalta yhtään sen paremmin sillä he ovat hävinneet molemmat vierasmatsit Watfordia ja Liverpoolia vastaan ilman tehtyjä maaleja. Southampton vieraissa pitäisi olla kuitenkin hieman helpompi vastus. Brightonilla on myös yksi pelaaja erittäin kovassa vireessä. Hyökkääjä Glenn Murray teki viime kaudella molemmat Brightonin maalit Southamptonia vastaan ja vain Salah, Kane, Vardy, Aguero ja Aubameyang ovat tehneet enemmän maaleja tänä vuonna kuin Murray. Hän on Hughtonin valttikortti tähän otteluun.

Brightonin viimeisin matkavoitto on siis viime Marraskuulta kun he voittivat Swansean. Huonot otteet ovat jatkuneet siis tällä kaudella ja ilman hyviä kotipelejä, Brighton olisi pudonnut jo viime kauden päätteeksi. Chris Hughtonilla on erittäin huono historia Southamptonia vastaan. Hän on voittanut vain yhden ottelun Southamptonia vastaan St. Maryn stadionilla.

Joukkue-uutiset:

Southamptonin Charlie Austin ja Shane Long ovat epävarmoja tähän otteluun. Päätös heidän pelaamisestaan tehdään maanantaina hieman ennen ottelun alkua. Southamptonin manageri Mark Hughes toivoo että jompi kumpi näistä kuntoutuisi toiseksi hyökkääjäksi hänen 4-4-2 muodostelmaan Danny Ingsin pariksi.

Brightonilta puuttuu mahdollisti kolme pelaajaa kun Bruno, Gross ja Izquierdo ovat epävarmoja tähän otteluun. Näistä kolmesta Brightonin pelintekijä Gross on pelannut tähän mennessä kaikissa valioliigan otteluissa tällä kaudella ja hänen puuttumisensa olisi isku joukkueen hyökkäykselle. Florin Andone on palannut harjoituksiin ja voi tehdä debyyttinsä tässä ottelussa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät 1-1 tasapeliin. Joukkueet ovat kuitenkin kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kerran Carabao Cupissa. Southampton haki 0-1 vierasvoiton Amex stadionilta.

Historiansa aikana Southampton ja Brighton ovat kohdanneet 69 kertaa joista Southampton on voittanut 33. Brighton on voittanut 20 ja 16 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Southampton Brighton
Kotisaldo 4v – 7tp – 8ta 7v – 8tp – 4ta
Vierassaldo 3v – 8tp – 8ta 2v – 5tp – 12ta
Tehdyt maalit kotona 20 24
Päästetyt maalit kotona 26 25
Tehdyt maalit vieraissa 17 10
Päästetyt maalit vieraissa 30 29
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 7/19 – 36.8% 8/19 – 42.1%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.4% 5/19 – 26.3%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ