Arsenal – Everton

Sunnuntai 23 syyskuuta
Arsenal – Everton 18:00 Emirates Stadium, Lontoo
Kertoimet: 1.47 – 4.95 – 7.00

Valioliigan kuudennen kierroksen viimeinen ottelu pelataan sunnuntai-iltana kun kolme viimeistä otteluaan voittanut Arsenal kohtaa ensimmäisen tappionsa viime kierroksella kokeneen Evertonin. Arsenal on kolmen voittonsa ansiosta noussut jo seitsemänneksi. Everton on hävinnyt vasta yhden, mutta he ovat voittaneetkin vain yhden ja ovat 10. sijalla kuudella pisteellään.

Arsenalin uuden managerin Unai Emeryn kausi ei lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle kun hän hävisi ensin Manchester Citylle (0-2) ja heti perään Chelsealle (3-2). Tämän jälkeen kuitenkin joukkue on voittanut West Hamin (3-1), Cardiff Cityn (2-3) sekä Newcastle Unitedin (1-2). Arsenalin ongelma on alkukaudella ollut joukkueen puolustus sillä he eivät ole pelanneet vielä yhtään nollapeliä. Joukkue on päästänyt viidessä ottelussa jo yhdeksän maalia eli lähes kaksi per peli. Maaleja on tullut tehtyä kymmenen joten ainakin hyökkäys toimii.

Joukkue kohtasi torstaina Eurooppa liigassa kotonaan Ukrainalaisen Vorsklan ja vaikka ottelusta tulikin helppo 4-2 voitto niin nollapeliä ei pystytty pelaamaan tälläkään kertaa. Arsenalilla oli alussa vaikeuksia hyvin organisoidusti pelannutta vierailijaa vastaan, mutta kun Aubameyang ampui ottelun avausmaalin, niin kotijoukkue sai paremman otteen pelistä. He menivät 4-0 johtoon jonka jälkeen Vorskla teki pari lohdutusmaalia. Nollapeli olisi tehnyt puolustuksen itseluottamukselle hyvää.

Evertonin uuden managerin Marco Silvan kausi ei ole alkanut parhaimmissa merkeissä. He välttivät tappion ensimmäisellä neljällä kierroksella, mutta puolustuksen vaikeudet vihdoin kävivät liian suureksi ja joukkue hävisi kotonaan West Hamille viime kierroksella 1-3. Tässä ottelussa Evertonin puolustus teki runsaasti virheitä ja samalla hyökkäys ei saanut paikoistaan maaleja. Everton ei ole vielä tällä kaudella kertaakaan onnistunut ottamaan nollapeliä. Evertonin hyökkäys ei ole ollut ihan Arsenalin luokkaa joten pisteitä on kertynyt vasta kuusi.

Evertonin huippuhankinta Richarlison ei pelannut viimeisessä kahdessa ottelussa punaisen kortin ansiosta, mutta he saavat hänet takaisin tähän otteluun. Hän on erittäin tärkeä palanen Evertonin hyökkäyksessä. West Ham ottelussa Everton sai aikaiseksi 14 laukausta, mutta vain neljä niistä oli maalia kohti. Richarlison tulee varmasti auttamaan tässä kunhan vain hän pystyy välttämään korttien ottamisen. Evertonilta on puuttunut alkukaudella sekä Yerry Mina että André Gomes. Kun he saavat nämä pelaajat kehiin niin otteet varmasti paranevat.

Evertonilla ei ole kovinkaan hyvä tilastot näistä sunnuntai peleistä. He ovat voittaneet vain yhden viimeisestä 13 valioliiga ottelusta häviten kymmenen ja pelaten kahdesti tasan.

Joukkue-uutiset:

Arsenalilta puuttuu tästä ottelusta loukkaantuneet Carl Jenkinson, Ashley Maitland-Niles, Sead Kolasinac sekä puolustaja Laurent Koscielny.

Evertonilta on loukkaantumisten takia poissa Michael Keane, André Gomes, Beni Baningime, Jamie McCarthy, Seamus Coleman, Yerry Mina sekä Phil Jagielka.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Arsenal takoi kymmenen maalia Evertonin verkkoon kahdessa ottelussa. Goodison Parkilla he voittivat 2-5 ja Emirates Stadionilla 5-1. Evertonin uusi manageri Marco Silva haluaa varmasti välttää saman, mutta voi kohdata tässä vaikeuksia sillä Evertonilla on vieläkin hieman loukkaantumisia erityisesti puolustuksessa.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 210 kertaa joista Arsenal on voittanut 105 ottelua. Everton on voittanut 60 ja 45 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Arsenal Everton
Kotisaldo 15v – 2tp – 2ta 10v – 4tp – 5ta
Vierassaldo 4v – 4tp – 11ta 3v – 6tp – 10ta
Tehdyt maalit kotona 54 28
Päästetyt maalit kotona 20 22
Tehdyt maalit vieraissa 20 16
Päästetyt maalit vieraissa 31 36
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 15/19 – 78.9% 9/19 – 47.4%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/19 – 57.9% 9/19 – 47.4%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ