Brighton – Tottenham

Lauantai 22 syyskuuta
Brighton – Tottenham 19:30 The American Express Community Stadium, Falmer
Kertoimet: 5.00 – 3.85 – 1.76

Lauantain ilta ottelussa kohtaavat Valioliigan kuudennella kierroksella hienon nousun maanantaina Southamptonia vastaan tehnyt Brighton & Hove Albion sekä nyt kolme viimeistä otteluaan hävinnyt Tottenham Hotspur. Brighton on viidellä pisteellään sijalla 15. ja Tottenham yhdeksällä pisteellään kuudes.

Chris Hughtonin Brighton on näyttänyt runsaasti lunnetta tehdessään kaksi kertaa putkeen hienon nousun 2-0 tappioasemasta 2-2 tasapeliin. Ensin kotona Fulhamin kanssa ja nyt siis maanantaina vieraissa Southamptonia vastaan. Tämä oli hieno tulos kun ottaa huomioon että Brighton oli viime kaudella liigan huonoin vierasjoukkue. Kotona Brighton häviää harvoin sillä viime kaudella Amex stadionilla he kärsivät tappion vain neljä kertaa. Tällä kaudella Brighton on voittanut kotonaan Manchester Unitedin ja pelannut tasan Fulhamin kanssa. Tappioita ei ole vielä tullut.

Brightonin ykköspelaaja tällä kaudella on ollut 34-vuotias hyökkääjä Glenn Murray joka on ampunut jo neljä maalia tällä kaudella. Vain Salah, Kane, Vardy, Aguero ja Aubameyang ovat tehneet enemmän maaleja tänä vuonna Valioliigassa kuin Murray. Southampton ottelussa Murray ei alussa saanut mitään tarjoilua johtuen pelintekijä Grossin poissaolon takia, aina 2-0 tilanteeseen asti. Tämän jälkeen Brighton onnistui käyttämään mahdollisuutensa hyväkseen. Voittoa ei kuitenkaan tullut, mutta se ei ollut yllätys. Kun Brighton on pelannut ilman Grossia niin he eivät ole voittaneet otteluakaan alkaen viime kauden alusta.

Tottenham pelasi tiistaina mestareiden liigan ottelun Inter Milania vastaan Italiassa ja kärsi kirvelevän 2-1 tappion. Tämä oli nyt kolmas 2-1 tappio putkeen heille sillä Valioliigassa he kärsivät tappiot ensin Watfordille vieraissa ja Liverpoolille kotona Wembleyllä. Hyvien alkukierrosten pelien jälkeen väsymys alkaa näkyä. Tottenhamin heikkoutena tällä kaudella ovat olleet juuri erityistilanteet ja niiden puolustaminen. Jokaisessa heidän kolmessa tappio ottelussaan, Tottenham on päästänyt maalin erikoistilanteista. Ehkä heidän olisi pitänyt hankkia joukkueeseen uusia pelaajia siirtoikkunan aikana. Useampi joukkueen avainpelaaja pelasi MM-kisoissa Venäjällä ja heillä ei ole ollut kovinkaan paljoa lepoaikaa. Harry Kanen esitykset viime peleissä eivät myöskään ole olleet parhaat mahdolliset.

Inter Milan ottelussa Kane koski palloon 25 kertaa ja hän pelasi hyvin yhteen joukkuetovereidensa kanssa, mutta ensimmäisellä jaksolla hän missasi loistavan paikan joka olisi vienyt Tottenhamin johtoon. Hänelle ei tullut myöskään yhtään laukausta maalia kohden ensimmäisen kerran sitten huhtikuun Manchester City ottelun. Tämä nosti jälleen kysymykset ylös hänen kunnostaan. Valitettavasti Tottenhamilla ei ole käytössä toista hyökkääjää jonka voisi laittaa kentälle ja tietää että hän pystyisi maalintekoon.

Joukkue-uutiset:

Brightonilta puuttuu ottelusta Jose Izquierdo. Viime ottelusta pois olleet Bruno ja Gross pitäisivät olla pelikunnossa ja etenkin Grossin mukanaolo auttaa joukkueen hyökkäystä.

Tottenhamilta ottelusta puuttuvat Moussa Sissoko, Hugo Lloris, Dele Alli, Vincent Janssen sekä Juan Foyth. Tottenhamin mestareiden liigan ottelusta poisolleet Toby Alderveireld ja Kieran Trippier ovat taas mukana tässä ottelussa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Tottenham voitti kotiottelunsa Aurierin ja Sonin maaleilla 2-0. Brightonissa pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 26 kertaa joista Tottenham on voittanut 12 ottelua. Brighton on voittanut 6 ja 8 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Brighton Tottenham
Kotisaldo 7v – 8tp – 4ta 13v – 4tp – 2ta
Vierassaldo 2v – 5tp – 12ta 10v – 4tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 24 40
Päästetyt maalit kotona 25 16
Tehdyt maalit vieraissa 10 34
Päästetyt maalit vieraissa 29 20
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 8/19 – 42.1% 7/19 – 36.8%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 5/19 – 26.3% 10/19 – 53.6%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ