Eintracht Frankfurt – RB Leipzig

Sunnuntai 23. syyskuuta
Eintracht Frankfurt – RB Leipzig 19:00 Commerzbank-Arena, Frankfurt am Main
Kertoimet: 3.15 – 3.55 – 2.35

Bundesliigan neljännen kierroksen sunnuntain iltaottelussa kohtaavat viime kauden Cup voittaja Eintracht Frankfurt sekä viime kauden Bundesliigan kuudes, RB Leipzig. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet tämän kauden hieman ailahtelevasti. Kotijoukkue Eintracht on sijalla 12. yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Vierasjoukkue Leipzig on saanut vain pisteen enemmän ja on sijalla 10. Molemmat joukkueet pelasivat torstaina Eurooppa liigassa, joten kummallakaan ei ole suurta etua levon suhteen.

Frankfurt voitti avauskierroksella vieraissa Freiburgin, mutta on sen jälkeen hävinnyt kaksi ottelua putkeen Werder Bremenille ja viimeksi vieraissa Borussia Dortmundille. Torstaina he kuitenkin hakivat mahtavan vierasvoiton Marseillesta 1-2 Eurooppa Liigassa ja tämä antaa heille varmasti itseluottamusta tähän otteluun.

Frankfurtin joukkue koki muutoksia viime kaudesta kun päävalmentaja Niko Kovac lähti Bayern Muncheniin ja kolmivuotinen luottomaalivahti Lukas Hradecky siirtyi Bayer Leverkuseniin. Frankfurtilla onkin kestänyt hieman aikaa päästä mukaan uuden päävalmentajan Adi Hutterin pelisysteemiin, mutta pikku hiljaa alkavat osat toimia. Tulosten pitäisi muuttua kohta paremmaksi. He pelaavat nyt avoimpaa jalkapalloa ja hyökkäävät enemmän. Tämä on sopinut erityisesti ranskalaishyökkääjä Sebastien Hallerille joka on tehnyt jo kolme maalia kolmessa ottelussa. Hän onkin Bundesliigan jaetulla kärkipaikalla maalipörssissä.

RB Leipzig on kärsinyt Eurooppa liigasta tällä kaudella sillä he joutuivat aloittamaan karsinnat heti ensimmäisellä kierroksella, joten heidän pelaajansa eivät saaneet niin paljoa lomaa ja se esti joukkuetta pelaamasta kovempia joukkueita vastaan harjoituskaudella. He myös joutuivat pelaamaan muutaman viikon kolme ottelua per viikko tahdilla. Tämän vuoksi esitykset ovat ailahdelleet.

Joukkue voitti viime kierroksella Hannoverin, pelasi tasan Dusseldorfin kanssa ja hävisi avauskierroksella Dortmundille. Torstain Eurooppa Liigan ottelussa he hävisivät kotonaan sisarseura Salzburgille 2-3. Joukkueen puolustus on ollut erittäin haavoittuvainen. Kolmessa Bundesliigan ottelussa he ovat päästäneet jo seitsemän maalia. Onneksi joukkueen hyökkäyspeli on myös toiminut joten heillä on aina mahdollisuus voittoon vaikka puolustus päästäisikin pari maalia per ottelu.

Joukkue-uutiset:

Eintracht Frankfurt tulee pelaamaan ilman Hollantilaista puolustajaa Jetro Willemsiä joka sai punaisen kortin Werder Bremen ottelussa. Hän sai myös punaisen kortin torstaisessa ottelussa Marseillea vastaan joten joulukortit alkavat jo kertyä. Meksikolainen puolustaja Carlos Salcedo loukkantui myös Werder Bremen ottelussa ja on poissa kuten myös Goncalo Paciencia ja Timothy Chandler, mutta he eivät ole minuutteja tällä kaudella vielä pelanneet.

Leipzigilla ei ole loukkaantumishuolia ja he eivät pelanneet parhaimmalla mahdollisella miehistöllään Salzburg ottelussa joten esimerkiksi Timo Wernerin ja Emil Forsbergin pitäisi palata avauskokoonpanoon tässä ottelussa. Leipzig teki kolme vaihtoa puoliajalla ja mitä luultavimmein Augustinia, Mukielea tai Brumaa ei avauksessa tässä ottelussa nähdä.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Eintracht Frankfurt ja RB Leipzig ovat kohdanneet historiansa aikana vain neljä kertaa. Kertaakaan ei ole vierasjoukkue juhlinut voittoa. Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa 2-1. Sitä edellisellä kaudella Franfurtissa pelattiin 2-2 tasapeli kun taas Leipzig voitti kotiottelunsa 3-0. Kaikki ottelut ovat täten päättyneet yli 2.5 maalin ja kolmessa ottelussa molemmat joukkueet ovat tehneet maalin.

Viime kauden tilastot:

  Eintracht Frankfurt RB Leipzig
Kotisaldo 8v – 4tp – 5ta 9v – 4tp – 4ta
Vierassaldo 6v – 3tp –8ta 6v – 4tp – 7ta
Tehdyt maalit kotona 26 34
Päästetyt maalit kotona 19 26
Tehdyt maalit vieraissa 19 23
Päästetyt maalit vieraissa 26 27
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 10/17 – 58.8% 12/17 – 70.6%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 10/17 – 58.8% 9/17 – 52.9%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ