Fulham – Watford

Lauantai 22 syyskuuta
Fulham – Watford 15:30 Craven Cottage Stadion, Lontoo
Kertoimet: 2.50 – 3.50 – 2.95

Valioliigan  lauantain päivä ottelussa kohtaavat kuudennella kierroksella Lontoon paikallisottelussa Fulham sekä Watford. Nousijajoukkue Fulhamilla on ollut kova aloitusohjelma kun viiteen ensimmäiseen peliin on tullut vastaan sekä Spurs että Manchester City. Näistä tuli tappiot, mutta muuten peli on kulkenut kohtalaisesti kun koossa on neljä pistettä ja 15. sija. Kauden yllätysjoukkue Watford voitti neljä ensimmäistä otteluaan, mutta Manchester United oli viime kierroksella liian kova vastus. Watford on silti 12. pisteellään sijalla neljä.

Fulham pelaa viihdyttävää jalkapalloa, mutta tällä tasolla se monasti kostautuu vastustajan helpoilla maaleilla. Fulham onkin päästänyt viidessä ottelussa 12 maalia joka on Valioliigassa tällä hetkellä suurin määrä. Fulhamin managerin Slavisa Jokanovicin hyökkäävä pelityyli kuitenkin kerää ylistyksiä ja erityisesti Serbialainen hyökkääjä Aleksandar Mitrovic on puhjennut kukkaan joukkueen pelityylin myötä. Newcastlessa hän ei onnistunut, mutta viime kaudella Mestaruussarjassa ja nyt tällä kaudella valioliigassa hän on ollut erinomainen. Viidessä Fulhamin ottelussa hän on tehnyt jo neljä maalia ja on jaetulla toisella sijalla maalipörssissä. Hän on myös neljän parhaan joukossa laukauksissa ja hän voikin olla yksi lauantain maalintekijöistä.

Fulham oli erinomainen kotijoukkue viime kaudella Mestaruussarjassa missä joukkue hävisi vain kaksi ottelua. He ovat voittaneet 15 viimeisestä 19 kotiottelustaan kaikissa kilpailuissa. Vaikka joukkue pelaa hyökkäävää jalkapalloa niin silti vain kahdeksan viime kauden 23 kotiottelusta päättyi yli 2.5 maalin. Fulham päästi näissä otteluissa vain 17 maalia joten puolustus ainakin toimi.

Watford on ollut yllätysjoukkue tällä kaudella vaikka viime ottelussa tulikin 1-2 takkiin Manchester Unitedilta. Watfordin on kiinnitettävä hieman enemmän huomioita erikoistilanteisiin sillä Romelu Lukaku ja Chris Smalling molemmat ampuivat maalin niistä viime ottelussa. Yksi Watfordin ongelma on myös että he eivät ole onnistuneet pitämään maaliaan puhtaana viimeiseen neljään otteluun. Fulhamin hyökkäyspeli voikin olla heille myrkkyä.

Watford on pelannut tällä kaudella vasta yhden vierasottelun josta tuli 1-3 voitto väsyneestä Burnleystä. Kun mukaan lasketaan myös viime kauden ottelut niin numerot eivät näytä niin hyviltä. Watford on hävinnyt 13 viimeisestä 16 vierasottelusta. Kolme maalia Burnleyn verkkoon olivat myös ainoat maalit mitä joukkue on tehnyt yhdeksässä viime vierasottelussa valioliigassa.

Joukkue-uutiset:

Fulhamilta ovat loukkaantuneina joukkueen kapteeni Tom Cairney, Kongon N. Kebano sekä Yhdysvaltain Tim Ream. Kumpikaan jälkimmäisistä ei ole vielä minuutteja tällä kaudella valioliigassa kerännyt.

Watfordilta on sivussa vielä Urugualainen Miguel Britos, Barcelonasta hankittu Gerard Deulofeu, keskikenttäpelaaja Tom Cleverley sekä ranskalainen puolustaja Youness Kaboul. Yksikään näistä pelaajista ei ole vielä tällä kaudella pelannut. Nathaniel Chalobah on myös ulkona mutta on palaamassa vakavan polvivamman jälkeen kokoonpanoon sillä hän pelasi jo U-23 joukkueessa. Watford voikin olla vain yksi viidestä joukkueesta, joka on nimennyt saman aloituskokoonpanon kauden kuuteen ensimmäiseen valioliiga otteluun.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Joukkueet eivät kohdanneet viime kaudella sillä Fulham pelasi Mestaruussarjassa.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 27 kertaa joista Fulham on voittanut 10 ottelua. Watford on voittanut 9 ja 8 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Fulham (mestaruussarja) Watford
Kotisaldo 13v – 8tp – 2ta 7v – 6tp – 6ta
Vierassaldo 12v – 5tp – 6ta 4v – 2tp – 13ta
Tehdyt maalit kotona 40 27
Päästetyt maalit kotona 17 31
Tehdyt maalit vieraissa 39 17
Päästetyt maalit vieraissa 29 33
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 8/23 – 34.8% 12/19 – 63.1%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 13/23 – 56.5% 9/19 – 47.3%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ