Real Madrid – Espanyol

Lauantai 22. syyskuuta
Real Madrid – Espanyol 21.45 Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Kertoimet: 1.20 – 7.50 – 16.75

La Ligan lauantain iltaottelussa kohtaavat kauden ilman tappioita aloittanut Real Madrid sekä alkukauden yllättäjäjoukkue Espanyol.  Real Madrid on kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä liigassa toisena, kaksi pistettä Barcelonaa perässä. Espanyol on kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä neljäntenä kolme pistettä Realia perässä.

Realin viime kausi oli suuri pettymys vaikka he voittivatkin Mestareiden liigan. Kotoisessa La Ligassa he jäivät 17 pistettä Barcelonasta ja olivat myös kolme pistettä Madridin toista joukkuetta Atleticoa perässä. Real menetti viime kauden jälkeen yhden maailman parhaista pelaajista kun Cristiano Ronaldo siirtyi Juventuksen riveihin. Tämä ei ole kuitenkaan tyrehdyttänyt Realin hyökkäystä sillä he ovat ampuneet neljässä ensimmäisessä ottelussaan jo 11 maalia. Vain Barcelona on tehnyt tällä kaudella enemmän. Joukkue on myös aloittanut tämän kauden paremmin kuin viime vuonna sillä heillä on neljän kierroksen jälkeen kaksi pistettä enemmän kuin viime kaudella.

Mestareiden liigassa he aloittivat mestaruuden puolustamisen vakuuttavalla 3-0 voitolla AS Romasta keskiviikkona. Roma oli kuitenkin viime kaudella semifinaaleissa joten nollan pitäminen heitä vastaan oli hyvä saavutus. Varsinkin kun liigassa oma maali on pysynyt puhtaana vain kerran sillä sekä Girona, Leganes että Athletic Bilbao laittoivat yhden maalin Realin verkkoon. Vaikka tämä on Realille kolmas peli viikon sisään niin tuskin he tuntevat itseään vielä väsyneeksi. Heillä on tarpeeksi laadukas ja leveä pelaajisto, joten pieni kierrätys ei laske joukkueen tasoa.

Espanyol on myös aloittanut kauden erittäin positiivisesti. Heillä on kasassa jo seitsemän pistettä ja vain Barcelonalla ja Real Madridilla on enemmän. He aloittivat kauden tasapelillä Celta Vigoa vastaan ja voittivat sen jälkeen kotonaan Valencian 2-0. Viime kierroksella kaatui Levante 1-0. Heidän ainoa tappionsa tuli vieraissa Alavesia vastaan 2-1. Espanyol metsästää nyt toista peräkkäistä voittoaan. Tämä on kuitenkin heille harvinaista sillä se on tapahtunut viimeksi kaudella 2016-17.

Ennen kauden alkua ennakoitiin että Espanyolin hyökkäys on heikko ja että he eivät montaa maalia saa aikaiseksi sillä he menettivät viime kauden päätteeksi parhaan maalintekijänsä Gerard Morenon Villarealiin, eivätkä he ole häntä oikein kunnolla korvannut. He ovat kuitenkin laukaustilaston toisena 53 yrityksellään. Se on keskimäärin 13 per ottelu. Erikoistilannepelaaminen heillä on myös hallussa sillä kolme heidän viidestä maalistaan on tullut niistä.

Joukkue-uutiset:

Real Madrid manageri Julen Lopeteguilla on kaikki pelaajat nyt käytettävissä kun nuori keskuspuolustaja Jesus Vallejo myös palasi harjotuksiin. Tämä kuitenkin antaa omia haasteita sillä ketkä pelaajat jäävät ulos kokoonpanosta. AS Romaa vastaan Keylor Navas oli maalilla, mutta Thibaut Courtois voi aloittaa tämän ottelun. Casemiro pelasi myös Roma ottelussa, joten hänen paikan voi ottaa Dani Ceballos joka on ollut hyvässä vireessä.

Katalaanien riveistä voi puuttua keskuspuolustaja David Lopez. Oscar Duarten ja Javi Puadon pelaaminen on epävarmaa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Real Madrid voitti Santiago Bernabeulla 2-0 ja Espanyol voitti helmikuussa RCDE Stadionilla 1-0. Espanyolin vierassaldo Madridia vastaan ei ole hyvä sillä joukkue on viimeksi voittanut Espanjan pääkaupungissa vuonna 1996.

Viime kauden tilastot:

  Real Madrid Espanyol
Kotisaldo 12v – 4tp – 3ta 8v – 6tp – 5ta
Vierassaldo 10v – 6tp –3ta 4v – 7tp –8ta
Tehdyt maalit kotona 54 20
Päästetyt maalit kotona 20 16
Tehdyt maalit vieraissa 40 16
Päästetyt maalit vieraissa 24 26
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 13/19 – 68.4% 5/19 – 26.3%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 16/19 – 84.2% 6/19 – 31.6%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ