West Ham vs Chelsea

Sunnuntai 23 syyskuuta
West Ham vs Chelsea 15:30 London Stadium, Lontoo
Kertoimet: 6.00 – 4.45 – 1.58

Valioliigan sunnuntain päivä otteluna on Lontoon paikallisottelu jossa kohtaavat viime kierroksella ensimmäiset pisteensä ja voittonsa saanut West Ham sekä kaikki ottelunsa tähän mennessä voittanut Chelsea. West Ham nousi Everton voittonsa ansiosta pois putoamisviivan alapuolelta sijalle 15. Chelsea on taas Valioliigan kärjessä tasoissa Liverpoolin kanssa 15 pisteellään, mutta paremmalla maalierolla.

West Ham hankki runsaasti uusia pelaajia täksi kaudeksi ja he myös vaihtoivat manageria kun David Moyes sai lähteä ja entinen Manchester City luotsi Manuel Pellegrini tuli tilalle. Joukkueelta odotettiin hieman käynistymisvaikeuksia, mutta kukaan ei odottanut että West Ham olisi hävinnyt neljä ensimmäistä otteluaan. Näistä neljästä häviöstä kaksi tuli vieraissa kovia Liverpoolia ja Arsenalia vastaan. Kotona kuitenkin joukkuen esitykset Bournemouthia ja Wolverhamptonia vastaan olivat heikot.

Neljä tappiota aloittikin heti puheet Pellegrinin potkuista ja paineet joukkueella olivat suuret ennen Everton ottelua. Goodison Parkilla esitys olikin aivan toisenlainen ja joukkue otti jopa helpohkon 1-3 voiton. Evertonilta puuttui ottelusta pelaajia, mutta West Ham ansaitsi kolme pistettä. Nyt heidän tulee vain jatkaa siitä mihin he jäivät. Tämä voi kuitenkin olla vaikeaa kun seuraavat kaksi vastustajaa ovat Chelseas ja Manchester United.

Pellegrini on yrittänyt löytää ratkaisua keskikentälle  joka mahdollistaisi hyvän organisoidun puolustuksen mutta samalla se ei saisi ottaa mitään pois hyökkäyksestä. Everton ottelussa hän peluutti Declan Ricea, Mark Noblea ja Pedro Obiangia ja heillä löytyi se oikea tasapaino. Noblen ja Obiangin juokseminen ja kova uurastus palkittiin. Nämä kolme pysyivät koko ottelun tiiviinä ja keskeltä ei helppoja maaleja ei enää tullut. Tämä keskikenttä sai myös West Hamin hyökkäyksen näyttämään hyvältä. Felipe Anderson pelasi ehkä parhaimman pelinsä ja Arnautovic sekä uusi hankinta Yarmolenko pelasivat erinomaisesti myös.

Chelsea on aloittanut kauden erittäin hyvin. Chelsean pelaajat ovat omineet hyvin Maurizio Sarrin hyökkäävän pelityylin ja se on kantanut hedelmää. Viisi voittoa viidestä ottelusta on hyvä saavutus vaikka vastustajina eivät ole olleet ne kovimmat joukkueet Arsenalia lukuunottamatta. Arsenal onkin antanut heillä tällä kaudella sen kovimman vastuksen häviten Stamford Bridgellä 3-2.

Chelsea tulee tähän otteluun hieman väsyneempänä sillä heillä oli peli Kreikassa torstaina PAOK:ia vastaan Eurooppa Liigan ottelussa, jonka he voittivat 0-1. Eden Hazard, David Luiz ja Mateo Kovacic eivät matkustanut otteluun, mutta kaikki muut avauksen pelaajat olivat mukana. Hazard on ollut Chelsean avainpelaaja alkukaudesta. Hän ampui hattu-tempun Cardiffia vastaan viime kierroksella ja hänellä onkin kasassa jo viisi maalia jolla hän johtaa Valioliigan maalipörssiä. Chelsealla on kova lähiaikojen ohjelma sillä he kohtaavat Liverpoolin kahdesti (Cup ja liiga) kuuden päivän sisällä tästä West Ham ottelusta. Joukkue on käyttänyt lähes samaa kokoonpanoa joka ottelussa joten pakostikin jotein kierrätystä on luvassa.

Joukkue-uutiset:

West Hamilta on poissa tästä ottelusta pitkäaikaisloukkaantuneet Andy Carroll, Manuel Lanzini sekä Winston Reid. Jack Wilshere on poissa vähintään 6 viikkoa ja Javier Hernandez on kärsinyt viruksesta. Marko Arnautovicilla on ongelma polven kanssa ja hänen pelaaminen on epävarmaa, vaikka Pellegrini on toiveikas että hän voi pelata.

Chelsea lepuutti torstain Eurooppaliigan ottelussa Eden Hazardia, David Luizia ja Mateo Kovacicia, mutta he ovat mukana tässä ottelussa. Pedro loukkasi itseään hieman PAOK ottelussa ja häne pelaamisensa on epävarmaa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Chelsean ja West Hamin kohtaamiset olivat vähämaalisia sillä tällä Lontoon stadionilla West Ham voitti 1-0 ja Stamford Bridgellä pisteet jaettiin 1-1. Nyt molemmilla on uusi päävalmentaja ja molemmat Pellegrini ja Sarri suosivat hyökkäysvoittoista peliä joten tuskin näin vähän maaleja nähdään joukkueiden kohtaamisessa.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 110 kertaa joista Chelsea on voittanut 49 ottelua. West Ham on voittanut 40 ja 21 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  West Ham Chelsea
Kotisaldo 7v – 6tp – 6ta 11v – 4tp – 4ta
Vierassaldo 3v – 6tp – 10ta 10v – 3tp – 6ta
Tehdyt maalit kotona 24 30
Päästetyt maalit kotona 26 16
Tehdyt maalit vieraissa 24 32
Päästetyt maalit vieraissa 42 22
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 9/19 – 47.4% 8/19 – 42.1%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 13/19 – 68.4% 13/19 – 68.4%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ