Veikkausliiga kierrosennakko

Keskiviikko 26 syyskuuta

Rästiottelut:
FC Inter – FC Lahti 18:30 Veritas Stadion, Turku
Kertoimet:  2.70 – 3.25 – 2.85

Kaksi sarjan alavireisintä joukkuetta kohtaavat Turussa. FC Lahti on seitsemäs ja FC Inter on viisi pistettä perässä kahdeksantena. Interillä on vielä pieni motivaatio säilyttää sarjapaikka sillä karsijan paikalla oleva TPS on vain kuusi pistettä perässä kun neljä kierrosta on tämän ottelun jälkeen jäljellä.

Kummallakin joukkueella on samanlainen ongelma. Puolustus toimii mutta hyökkäys ei sitten yhtään. Inter ei ole voittanut seitsemään otteluun ja näissä otteluissa he ovat tehneet vain yhden maalin. FC Lahti ei ole voittanut yhdeksään otteluun. He ovat tehneet vain kolme maalia viimeisessä seitsemässä ottelussa. Vähämaalinen ottelu luvassa.

Ilves – HJK 18:30 Tammelan Stadion, Tampere
Kertoimet: 4.80 – 3.50 – 1. 86

Todella tärkeä ottelu molemmille joukkueille. Ilves taistelee vielä Euro Cup paikasta ja voitto tästä nostaisi heidät kolmanneksi kun vain neljä kierrosta olisi jäljellä. HJK tarvitsee viimeisestä viidestä ottelustaan vain pisteen varmistaakseen mestaruuden. He varmistavat siis ykkössijan välttämällä tappion tästä ottelussa.

Ilves on hyvässä kunnossa tällä hetkellä voittaen kolme viimeisestä neljästä ottelustaan vaikka heiltä puuttuu selkeä kärkipelaaja joukkueesta. He ovat hävinneet kotonaan Tammelassa vain kaksi ottelua tällä kaudella ja viimeksi kaatui Inter 1-0. HJK on ollut vieläkin paremmassa kunnossa voittaen viisi edellistä otteluaan ilman päästettyjä maaleja. HJK on sarjan paras vierasjoukkue voittaen yhdeksän, pelaten kolme tasan ja häviten vain yhden kerran. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tammelassa päättyi 0-0.

Veikkausliigan 30 . pelikierros

Lauantai 29. syyskuuta

FC Honka – HJK 15:00 Tapiolan TN1, Espoo
Kertoimet: 3.50 – 3.30 – 2.20

FC Honka taistelee Euro Cup paikasta Ilveksen ja Kuopion Palloseuran kanssa ja kohtaavat nyt sarjajohtaja HJK:n joka voi olla jo varmistanut mestaruuden ennen tätä ottelua. Se olisi heille hyvä sillä tämä on heidän neljäs ottelunsa 12 päivään.

Honka ja HJK ovat kohdanneet toisensa jo neljä kertaa tällä kaudella ja jokainen ottelu on ollut tasainen ja maalirikas. Honka voitti Cupin lohko-ottelussa HJK:n 2-1, mutta tämän jälkeen HJK on vienyt kolme muuta ottelua. Ensin Cupissa välierissä 2-1 ja tämän jälkeen liigassa 3-2 ja 1-2.

Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja eivät varmasti halua hävitä toisilleen tätä ottelua. Maaleja odotettavissa.

VPS – KuPS 17:00 Elisa Stadion, Vaasa
Kertoimet: 4.20 – 3.45 – 1.90

Vaasan Palloseura päätti pitkän voitottoman jaksonsa voittamalla vieraissa jumbo PS Kemin 0-2. Esitys oli joukkueelta erinomainen ja antoi varmasti itseluottamusta taistelussa kuuden parhaan joukkoon sijoittumisesta. Vierailija Kuopion Palloseura jäi harmittavasti tasapeliin viime ottelussaan FC Hongan kanssa ja on vielä Espoolaisia kaksi pistettä perässä. Joukkue kuitenkin taistelee Euro Cup paikasta joten heillä on motivaatio etu.

VPS on ollut suhteellisen heikko kotona Top-6 joukkueeksi. He ovat voittaneet vain neljä ottelua neljästätoista ja pisteitä on kertynyt vain 17. Tämä on Veikkausliigan neljänneksi huonoin saldo. KuPS on ollut neljänneksi paras vierailija 7-2-5 saldolla. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla vierasjoukkue on pystynyt voittoon. KuPS voitti Vaasassa 0-2 ja Vepsu Kuopiossa 1-2.

Ilves – PS Kemi 17:00 Tammelan Stadion, Tampere
Kertoimet: 1.35 – 4.90 – 8.25

Ilves pelaa jo neljännen ottelunsa 12 päivän sisään ja tämä voi olla raskasta kapealla materiaalilla pelaavalle joukkueelle. He kuitenkin tarvitsevat tästä ottelusta voiton jatkaakseen taistelua Euro Cup paikasta. PS Kemi on jumbo joukkue ja he ovat jo lähes varma putoaja.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti ja Ilves on ottanut 2-0 voiton niin Tampereella kuin Kemissäkin. PS Kemi ei ole onnistunut tekemään maaliakaan Ilvestä vastaan viimeisessä neljässä kohtaamisessa. Kemi on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan ja ovat voitotta viimeisessä seitsemässä. Tampere on vaikea paikka katkaista tämä putki.

FC Inter – IFK Mariehamn 17:00 Veritas Stadion, Turku
Kertoimet: 2.40 – 3.25 – 3.05

Tämä on putoamistaistelun kannalta todella tärkeä ottelu. Interillä on vielä pieni mahdollisuus putoamiseen, mutta heidän vastustajansa IFK Mariehamn on vain yhden pisteen karsijan paikalla olevaa Turun Palloseuraa edellä.

Interillä on ollut aikaisemmissa otteluissaan isoja vaikeuksia maalinteon kanssa mutta puolustus on toiminut. IFK Mariehamn on saanut kahdesta viimeisestä ottelustaan neljä pistettä, mutta kumpikin näistä otteluista oli kotona. IFK on ollut todella heikko vierailija kahdella voitolla, kolmella tasapelillä ja yhdeksällä tappiolla.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kolme kertaa tällä kaudella ja FC Inter on voittanut niistä jokaisen. Inter on myös tehnyt näissä kolmessa ottelussa yhteensä kymmenen maalia joten IFK vastustajana sopii hyvin heille.

Sunnuntai 30 syyskuuta

FC Lahti – TPS 17:00 Kisapuisto, Lahti
Kertoimet: 2.50 – 3.30 – 2.90

FC Lahti tulee sijoittumaan Veikkausliigan keskikastiin joka on heille iso pettymys hyvän alkukauden jälkeen. Heidän vierailijansa TPS tulee olemaan ottelussa huomattavasti motivoidumpi sillä he ovat karsijan paikalla, mutta mahdollisuus itsensä kuiville saamiseen on vielä hyvä sillä IFK Mariehamn on pisteen ja SJK kahden pisteen päässä ennen tämän kierroksen alkua.

Lahti on ollut tällä kaudella hyvä kotijoukkue 6-6-3 saldolla, mutta viimeisestä viidestä kotiottelusta on tullut vain kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Maaleja joukkue on näissä tehnyt vain kolme ja päästänyt kuusi. TPS pelasi viime vieraskierroksella IFK Mariehamnia vastaan ja IFK tasoitti aivan viimeisellä minuutilla. Tämä oli paha takaisku sillä voitolla TPS olisi noussut IFK:n ohi. Turun Palloseuran huono vierassaldo sai siis jatkoa. TPS ei ole vielä tällä kaudella voittanut kertaakaan Veritas Stadion ulkopuolella. He ovat kuitenkin paremmassa kunnossa kuin Lahti joten ensimmäinen kunnon vierasvoitto voi olla tässä mahdollinen.

RoPS – SJK 17:00 Keskuskenttä, Rovaniemi
Kertoimet: 2.10 – 3.25 – 3.80

Rovaniemen Palloseura on pelannut hienon kauden ja joukkue on tällä hetkellä toisena ja menossa HJK:n ja Interin seuraksi Eurooppaan ensi kaudeksi. He vielä kuitenkin tarvitsevat muutaman pisteen varmistaakseen toisen sijan joten motivaatio on kohdillaan. SJK:lla on ollut heikko kausi ja peli on ollut kateissa. Viimeisestä viidestä ottelusta on tullut vain viisi pistettä ja he taistelevat putoamista vastaan.

RoPS on ollut hyvä kotijoukkue tällä kaudella 9-2-3 saldolla. SJK on taas ollut yksi liigan heikoimmista vierailijoista 2-4-8 saldolla. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja molemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin. SJK voitti Seinäjoella 2-1 ja RoPS Rovaniemellä 1-0. Molemmilla joukkueilla on motivaatiota tässä ottelussa joten tuskin ottelussa montaa maalia nähdään.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ