Hertha BSC – Bayern Munchen

Perjantai 28. syyskuuta
Hertha BSC – Bayern Munchen 21:30 Olympiastadion, Berlin
Kertoimet: 10.25 – 5.80 – 1.30


Bundesliiga on edennyt jo viidennelle kierrokselle ja tämän kierroksen huippuottelu käydään jo perjantaina kun sarjajohtaja Bayern Munchen matkustaa Saksan pääkaupunkiin kohtaamaan sarjakolmosen, Hertha Berlinin. Hertha aloitti kauden kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Heidän ensimmäisen tappionsa tuli vasta nyt tiistaina Niklas Moisanderin Werder Bremenin vieraana 3-1. Ensimmäiset neljä otteluaan voittanut Bayern koki myös ensimmäisen pistemenetyksensä kun Augsburg onnistui tasoittamaan tiistaina aivan lopussa 1-1 Munchenissä.

Kotijoukkue Hertha Berlinin alkukausi on ollut odotettua parempi. He voittivat ensin nousijajoukkue Nurnbergin 1-0 ja tämän jälkeen Schalken vieraissa 0-2. Näiden kahden nollapelin jälkeen puolustus alkoi hieman vuotaa Rekikin ja Torunarighan loukkaantumisten myötä. Wolfsburgin kanssa pisteet jaettiin 2-2 lukemin ja Borussia Mönchengladbach kaatui kotona 4-2. Werder tappion jälkeen Hertha on siis päästänyt yhteensä seitsemän maalia viimeisessä kolmessa ottelussaan.  Werder Bremen ottelussa Hertha aloitti heikosti antamalla kotijoukkueella 2-0 puoliaikajohdon. Toiselle jaksolle Hertha tuli paremmalla liikkeellä ja joukkue järjesti aallottain hyökkäyksiä Werderin maalille. Se ei kuitenkaan riittänyt kun Bremen vei ottelun. Hertha Berlin rikkoi kuitenkin tässä ottelussa yhden Bundesliiga ennätyksen. He ovat antaneet vastustajalle rangaistuspotkun nyt viidessä peräkkäisessä ottelussa.

Hyökkäys on onneksi toiminut berliiniläisille sillä viidessä ottelussa on syntynyt kymmenen maalia joka on bundesliigassa toiseksi paras luku Bayernin 12 maalin jälkeen. Erityisesti slovakkihyökkääjä Ondrej Duda on ollut vireessä sillä hän on ampunut jo neljä maalia ja johtaa Bundesliigan maalipörssiä. Viime kaudella Hertha sijoittui kymmenenneksi. He eivät olleet kovinkaan vahva kotijoukkue 5-7-5 saldolla. Tällä kaudella kuitenkin kulkenut sillä molemmat ottelut ovat päättyneet voittoihin.

Bayern Munchenin kauden alku on ollut vahva. He ensin voittivat Super Cupissa Eintracht Frankfurtin 5-0. Tämän jälkeen he voittivat Cupin ensimmäisellä kierroksella SV Droctersen Asselin 0-1. Bundesliigassa he ovat kaataneet ensin Hoffenheimin 3-1 ja tämän jälkeen Stuttgartin vieraissa 0-3. Lukas Hradeckyn Leverkusen kaatui 3-1 ja Schalke 0-2. Mestareiden liigassakin Benfica kaatui vieraissa 0-2.

Augsburg ottelu oli Bayernin ensimmäinen heikko ottelu tällä kaudella. Jostain syystä he eivät onnistuneet ratkaisemaan peliä heikkoa Augsburgia vastaan Allianz Arenalla. He onnistuivat tekemään vain yhden maalin joukkuetta vastaan joka oli päästänyt seitsemän maalia aikaisemmissa neljässä ottelussaan. Yksi osasyy tähän oli heidän parhaimman maalintekijänsä Robert Lewandowskin pysyminen penkillä koko ottelun ajan. Bayernin hyökkäystehokkuus riippuu hieman liikaa hänestä.

Joukkue-uutiset:

Hertha oli tehnyt vain kaksi vaihtoa avauskokoonpanoon Bremen otteluun Bourussia Mönchengladbach voiton jälkeen joten hirveästi he eivät ole kierrättäneet. Joukkueelta puuttuvat tästä ottelusta mitä luultavimmin Grujic, Leckie, Gersbeck, Darida, Kurt ja Torunarigha.

Bayern oli tehnyt Augsburg ottelun avauskokoonpanoon viisi muutosta sitten lauantain joukkueesta joka voitti Schalken 0-2. Leon Goretzka myös pelasi oudolla pelipaikalla vasempana pakkina. Tähän otteluun heidän pitäisi palata normaalilla kokoonpanolla mukaanlukien Lewandowski kärjessä. Coman, Rafinha ja Tolisso ovat kaikki mitä luultavimmin poissa.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti ja molemmat ottelut päättyivät tasapeleihin. Berliinissä ottelu päättyi 2-2 ja Munchenissä 0-0. Bayern on viimeksi voittanut pääkaupungissa huhtikuussa 2016 0-2.

Viime kauden tilastot:

  Hertha Berlin Bayern Munchen
Kotisaldo 5v – 7tp – 5ta 14v – 2tp – 1ta
Vierassaldo 5v – 6tp – 6ta 13v – 1tp – 3ta
Tehdyt maalit kotona 23 56
Päästetyt maalit kotona 27 15
Tehdyt maalit vieraissa 20 36
Päästetyt maalit vieraissa 19 13
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 9/17 – 52.9% 14/17 – 82.4%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 6/17 – 35.3% 11/17 – 64.7%
     
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ