Chelsea – Liverpool

Lauantai 29 syyskuuta

Chelsea – Liverpool 19:30 Stamford Bridge, Lontoo
Kertoimet: 2.85 – 3.55 – 2.50

Valioliigan lauantain iltaotteluna on kihelmöivä kärkitaistelu kolmantena olevan Chelsean ja sarjajohtaja Liverpoolin välillä. Joukkueet kohtasivat Carabao Cupissa keskiviikkona Liverpoolissa josta Chelsea haki 1-2 voiton ja meni jatkoon. Molemmat kierrättivät ottelussa runsaasti pelaajia joten tästä ottelusta odotetaan vieläkin parempaa kahden tappiottoman seuran välillä. Liverpoolin 100% saldo Valioliigassa on todella vaarassa mennä rikki tässä ottelussa.

Chelsea kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä viime kierroksella jolloin he jäivät 0-0 tasapeliin West Hamin vieraan. Muuten Chelsea on aloittanut kauden erittäin hyvin. Chelsean pelaajat ovat omineet hyvin Maurizio Sarrin hyökkäävän pelityylin ja se on kantanut hedelmää. Viisi voittoa ja yksi tasapeli kuudesta liigaottelusta on hyvä saavutus vaikka vastustajina eivät ole olleet ne kovimmat joukkueet Arsenalia lukuunottamatta.

Chelsean keskikenttä on kokenut kauden jälkeen muutoksen kun N´golo Kanten seuraksi ovat tulleet syöttökone Jorginho ja Mateo Kovacic. Nämä kolme tekevät hienoja syöttökuvioita joka varmistaa että pallo pysyy Chelsealla. Keskiviikon ottelussa Chelsea voitti pallonhallinnan 44-56 prosentein. Tämä on erittäin harvinaista Anfieldilla. Vaikka Chelsea on tehnyt liigassa jo 14 maalia, niin tämä luku voisi olla suurempi jos heillä olisi paremmat keskushyökkääjät. Siinnä missä Hazard on loistanut ja tehnyt jo viisi maalia niin Giroud ei ole vielä osunut kertaakaan ja Moratakin vain kerran.

Viikolla Chelsea nousi hienosti voittoon vaikka joutui toisen jakson alussa 1-0 tappiolle Liverpoolia vastaan. Kotijoukkue Liverpool painosti ja aiheutti jatkuvasti vaaratilanteita Chelsean maalille, mutta Kepaa tuurannut Argentiinalaismaalivahti Willy Caballero oli mies paikallaan tekemällä useamman huippupelastuksen. Kun Liverpool ei paikoistaan maaleja saanut niin Chelsea käytti paikkansa erittäin hyvin hyödykseen ja nousi Eden Hazardin upealla maalilla voittoon. Molemmat joukkueet olivat vaihtaneet kahdeksan pelaajaa sitten edellisen valioliiga ottelun joten tästä ottelusta on odotettavissa hieman erilaisempi kun ykkösmiehistöt kohtaavat.

Tuo tappio Chelsealle oli Liverpoolin ensimmäinen tappio tällä kaudella. He ovat voittaneet tähän mennessä jokaisen ottelunsa Valioliigassa, ja Mestareiden liigassakin tuli 3-2 voitto Paris Saint Germainista. Joukkue on pelannut erittäin vakuuttavasti, joten tuota Chelsea tappioon ei kannata liikaa kiinnittää huomiota. Liverpool on aloittanut kauden hyvin myös vieraspeleissä. He ovat matkaotteluissaan kaataneet jo Crystal Palacen, Leicesterin sekä Tottenhamin.

Liverpool on löytänyt joukkueeseen erittäin hyvän tasapainon. Viime kaudella joukkue sortui useampaan joko puolustus- tai maalivahtivirheeseen, mutta tällä kaudella Alisson Becker on tullut loistavasti sisään maalille ja se on antanut Virgil van Dijkin johtamalle puolustukselle itseluottamusta. Van Dijk itse on nostanut oman pelinsä taas uudelle tasolle. Keskikentällä Liverpool sai kaksi uutta pelaajaa, Naby Keitan ja Fabinhon muodossa, mutta tämä kilpailutilanne on vain nostanut James Milnerin ja Georginio Wijnaldumin omaa peliä joten taso säilyy vaikka rotaatiota syntyy. Hyökkäyksessä Daniel Sturridge ja Xherdan Shaqiri ovat tukeneet loistavasti kolmikkoa Mane, Firmino – Salah vaihdosta tullessaan. Sturridge missasi yhden huippupaikan keskiviikkona, mutta teki silti Liverpoolin ainoan maalin.

Joukkue-uutiset:

Chelsealta voi puuttu keskuspuolustajat Antonio Rudiger ja Andreas Christensen. Heidän lisäksi Ruben Loftus-Cheek ja Pedro ovat epävarmoja pystyvätkö he pelaamaan.

Liverpoolilta puuttuvat varmuudella Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana ja Divock Origi. Virgil van Dijkin osallistuminen on epävarmaa kylkiluu vamman takia.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Chelsea voitti siis keskiviikkona liiga Cupissa 1-2. Viime kaudella valioliigassa Chelsea voitti kotonaan 1-0 ja Anfieldillä pelattiin 1-1 tasapeli.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 180 kertaa joista Liverpool on voittanut 77 ottelua. Chelsea on voittanut 63 ja 40 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Chelsea Liverpool
Kotisaldo 11v – 4tp – 4ta 12v – 7tp – 0ta
Vierassaldo 10v – 3tp – 6ta 9v – 5tp – 5ta
Tehdyt maalit kotona 30 45
Päästetyt maalit kotona 16 10
Tehdyt maalit vieraissa 32 39
Päästetyt maalit vieraissa 22 28
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 8/19 – 42.1% 11/19 – 57.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 13/19 – 68.4% 14/19 – 73.7%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ