Juventus – Napoli

Lauantai 29 syyskuuta

Juventus – Napoli 19:00 Allianz Stadium, Torino
Kertoimet: 1.74 – 3.80 – 5.25

Serie A:ssa pelataan lauantaina yksi Italian hienoimmista otteluista kun viime kauden kaksi parasta Juventus ja Napoli iskevät yhteen. Napoli haastoi viime kaudella Juventuksen Scudettosta aina sarjan loppuun asti ja monella muulla kaudella heidän pistemääränsä olisi riittänyt mestaruuteen, mutta ei viime kaudella.

Juventuksen ja Napolin Derbyt eivät ehkä vedä vertoja Rooman paikallisderbyyn Lazion ja AS Roman välillä tai derbyihin joissa Juventus kohtaa jomman kumman Milanolaisseuran, mutta näissä otteluissa on oma historiansa. Juventuksen ja Napolin kilpailu perustuu sijaintiin rikkaan pohjoisen (Juventus) ja köyhän etelän (Napoli) välillä. Näiden joukkueiden taistelu oli parhaimmillaan 80-luvun keskivaiheessa kun Juventus voitti 1985-86 mestaruuden Michel Platinin johdolla. Napoli taas voitti heti seuraavana kautena Maradonan johdolla. 1989-90 mestaruuden jälkeen kuitenkin Napolin tähti alkoi himmetä. Kilpailu seurojen välillä syttyi taas vuonna 2012 kun Napoli voitti Juventuksen Italian Cupin finaalissa. Viimeisten vuosien aikana Juventus on vienyt aina mestaruuden ja Napoli on kuitenkin ollut aina viiden parhaan joukossa. Jos Napoli siis haluaa mestaruuden, heidän on oltava parempia kuin Juventus.

Molemmissa joukkueissa on tapahtunut hieman muutosta viime kaudesta. Juventus menetti Higuainin AC Milaniin, mutta saivat takaisin Bonuccin. He menettivät yhden legendan kun maalivahti Buffon siirtyi Pariisiin, mutta saivat joukkueeseen toisen kun Cristiano Ronaldo vaihtoi Madridin valkoiset Torinon vanhaan rouvaan. Napolin parin viime kauden nousun arkkitehti Maurizio Sarri vei Sarri pallonsa Englantiin ja Chelseaan. Hän vei mukanansa myös yhden Serie A:n parhaimmista syöttäjistä Jorginhon. Sarrin tilalle tuli kokenut kehäkettu Carlo Ancelotti joten valmennus ei ole varsinaisesti heikentynyt. Allegri ja Ancelotti ovat molemmat taktiikkavelhoja joten tästä ottelusta odotetaan todella mielenkiintoista varsinkin kun tämä on yksi kauden tärkeimmistä otteluista molemmille ajatellen mestaruutta.

Juventus on aloittanut kautensa maksimi 18 pisteellä joka on heidän paras kauden aloituksensa sitten vuoden 1930 kuuden pelin jälkeen. He voittivat myös Mestareiden liigassa Valencian vieraissa 0-2 joten he ovat nyt seitsemän voiton putkessa tällä hetkellä. Allegri on joutunut muuttamaan hieman pelisysteemiään Cristiano Ronaldon tulon myötä. Tähän otteluun hänen odotetaan käyttävän 4-3-1-2 formaatiota jossa Paulo Dybalalla on erittäin ratkaiseva rooli. Dybala pelaa juuri kahden kärjen Mandzukicin ja Ronaldon alapuolella ja hän pystyy syötöillään laittamaan kumman tahansa läpi. Dybala ei ole kuitenkaan Juventuksen ainoa hyökkäysten lähde, sillä he käyttävät aktiivisesti laitoja hyväkseen antaen laitapuolustajille Alex Sandrolle ja Joao Cancelolle mahdollisuudet keskityksiin.

Napoli on Juventuksen jälkeen heti toisena. He ovat voittaneet viisi ottelua kuudesta ja heidän ainoa pistemenetyksensä tuli yllättävässä 3-0 vierastappiossa Sampdorialle. Sampdoria tappion jälkeen he pelasivat pari heikompaa ottelua jossa maaleja ei tullut kuin yksi, mutta nyt kahdessa viimeisessä Torino sekä Parma voitoissa maali on heilunut molemmissa kolme kertaa. Ancelotti tulee käyttämään mitä luultavimmin tässä ottelussa erityisesti Allania karvaamassa palloa sekä Pjanicilta tai Canilta joka pakoittaa heitä pelaamaan palloa taaksepäin. Tämä taas antaa Napolin hyökkäykselle Insignelle, Mertensille sekä Callejonille mahdollisuuden pakottaa Juventuksen puolustus virheisiin ja saada sitä kautta tilanteita. Se myös ehkäisee Sandron ja Cancelon mahdolliset nousut hyökkäyksiin.

Joukkue-uutiset:

Juventukselta puuttuu ottelusta Matita De Sciglio joka on kuitenkin lähellä paluuta. Sami Khedira on loukkaantunut ja Douglas Costa on vieläkin pelikiellossa.

Napolilta on puolustaja Vlad Chiriches loukkaantunut.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat vieraissa toisensa 0-1. Se oli Napolin ensimmäinen voitto Juventuksesta Serie A:ssa Torinossa sitten vuoden 2009 lokakuun. Tuon tappion jälkeen Juventus oli voittanut kuusi ja pelannut kerran tasan ennen viime kauden ottelun lopun Coulibalyn maalia joka aiheutti Napolissa pienen maanjäristyksen.

Viime kauden tilastot:

  Juventus Napoli
Kotisaldo 16v – 1tp – 2ta 14v – 3tp – 2ta
Vierassaldo 14v – 4tp –1ta 14v – 4tp – 1ta
Tehdyt maalit kotona 45 43
Päästetyt maalit kotona 8 18
Tehdyt maalit vieraissa 41 34
Päästetyt maalit vieraissa 16 11
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 12/19 – 63.1% 13/19 – 68.4%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/19 – 47.4% 8/19 – 42.1%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ