Real Madrid – Atletico Madrid

Lauantai 29 syyskuuta

Real Madrid – Atletico Madrid 21:45 Santiago Bernabeu, Madrid
Kertoimet: 2.20 – 3.40 – 3.65

Lauantai-illan helmenä La Ligassa pelataan kuuma Madridin paikkallisottelu, El Derbi Madrileño, Realin ja Atleticon välillä. Real Madrid on tällä hetkellä La Ligassa toisena tasapisteissä sarjajohtaja Barcelonan kanssa huonommalla maalierolla. Atletico Madrid on näitä kahta kaksi pistettä perässä kolmantena. Joukkueet kohtasivat jo aikaisemmin UEFA:n Super Cupissa jossa Atletico nappasi juuri ennen kauden alkua 2-4 voiton Tallinnassa jatkoajan jälkeen.

Real Madridin ja Atletico Madridin keskinäinen kilpailu alkoi jo vuonna 1903 kun Athletic Club Madrid perustettiin. Real tunnettiin aikaisemmin nimellä Madrid Foot-Ball Club (perustettu 1902, nimi muuttui 1920) ja he olivat Madridin rikkain seura. He ostivat seuroja, jotka sen jälkeen katosivat kartalta. He myös ostivat pelaajia muista seuroista jotka sitten katosivat kartalta. Athletic Club oli ainoa joka pystyi tätä vastustamaan sillä he saivat rahaa emoseuraltaan Athletic Club Bilbaolta. Tämä kilpailu Madridin herruudesta on siis jatkunut jo yli 115 vuotta.

Real Madrid aloitti kauden vahvasti voittamalla kolme avausotteluaan Getafea, Gironaa ja Leganesia vastaan. Tämän jälkeen on hieman takkuillut sillä Athletic Bilbaon vieraana tuli vain 1-1 tasapeli. Espanyol voitettiin kotona vaivoin 1-0 ja nyt keskiviikkona joukkue hävisi Sevillalle yllättävän selkeästi 3-0. Real ei ole siis tehnyt kolmeen viime otteluun kuin kaksi maalia joka on tälle loistavalle hyökkäykselle todella pieni määrä. Viime kaudella Real teki kuitenkin keskimäärin 2.37 maalia per ottelu. Joukkueella on nyt ehkä kauden ensimmäinen suvantokausi menossa ja tämä laittaa uuden valmentajan Julen Lopeteguin taidot koetukselle. Hänellä ei ole nyt laittaa Cristiano Ronaldon tasoista yksilöä kentälle hilaamaan joukkuetta eteenpäin.

Atletico Madridin moottori kesti hieman aikaa käynnistyä, mutta viimeisessä parissa ottelussa ollaan jo nähty viime kaudelta tuttua hyvää puolustuspeliä. He aloittivat kauden 1-1 tasapelillä vieraissa Valenciaa vastaan. Tämän jälkeen nousijajoukkue Rayo Vallecano kaatui vaivoin ja onnekkaasti 1-0. Celta Vigolle tuli kauden ainoa tappio vieraissa 2-0. Tämän jälkeen Eibarin kanssa pelattiin kotona 1-1 tasapeli. Viimeisissä kahdessa ottelussa maali on pysynyt puhtaana kun Getafe kaatui vieraissa 0-2 ja nyt tiistaina Huesca kotona 3-0. Atleticon vahvuus on ollut aina puolustuksessa. Viime kaudella he päästivät vain naurettavat 22 maalia 38 ottelussa eli keskimäärin vain 0.59 maalia per ottelu.

Atleticolla on tässä ottelussa yhden päivän etu levossa sillä he pelasivat tiistaina ja Real Madrid keskiviikkona. Real vaihtoi Espanyol voiton jälkeen kolme pelaajaa Sevilla ottelun avaukseen. Atletico kierrätti hieman enemmän pelaajiaan sitten viime viikonlopun Getafe voiton sillä heillä oli neljä eri pelaajaa avauksessa.

Joukkue-uutiset:

Real Madridilla Marcelo ja Isco ovat loukkaantuneina.

Atleticolta puuttuu ottelusta Stefan Savic joka on loukkaantunut.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Ennen kauden alkua pelatussa Super Cupissa, Atletico voitti jatkoajan jälkeen 2-4. Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti ja molemmat ottelut päättyivät tasapeliin.

Viimeisessä 10 kohtaamisessa niin La ligassa kuin Euroopassakin niin varsinaisen peliajan jälkeen Real Madrid on voittanut kaksi kertaa, kuusi kertaa on pelattu tasan ja Atletico on voittanut kaksi kertaa. Atletico on viimeksi voittanut Bernabeulla vuonna 2016 helmikuussa.

Viime kauden tilastot:

  Real Madrid Atletico Madrid
Kotisaldo 12v – 4tp – 3ta 12v – 6tp – 1ta
Vierassaldo 10v – 6tp –3ta 11v – 4tp – 4ta
Tehdyt maalit kotona 54 30
Päästetyt maalit kotona 20 8
Tehdyt maalit vieraissa 40 28
Päästetyt maalit vieraissa 24 14
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 13/19 – 68.4% 6/19 – 31.6%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 16/19 – 84.2% 7/19 – 36.8%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ