Bournemouth  – Crystal Palace

Maanantai 1 lokakuuta

Bournemouth  – Crystal Palace 22:00 Vitality Stadium, Bournemouth
Kertoimet: 2.25 – 3.40 – 3.35

Maanantai-illan ainoassa Valioliiga ottelussa kohtaavat yhdeksäntenä oleva Bournemouth ja heitä kolme pistettä perässä oleva Crysta Palace. Bournemouth on aloitanut kauden hyvin ja he ovat vielä ilman tappioita kotiotteluistaan (2 voittoa ja 1 tasapeliä). Crystal Palacella on vieraissa kulkenut paremmin kuin kotona sillä heillä on kolmesta ottelusta jo kaksi voittoa ja kuusi pistettä.

AFC Bournemouth tuli viime kaudella sijalle 12 ja ovat aloittaneet tämän kauden vieläkin paremmin. Heillä on kuuden kierroksen jälkeen jo 10 pistettä. Nämä ovat tulleet Cardiff, West Ham ja Leicester City voitoista sekä kotitasapelistä Evertonia vastaan. Heidän kaksi tappiotaan ovat tulleet vieraissa Chelsealle ja viime kierroksella Burnleylle. Maalinteko ei ole tuottanut vaikeuksia sillä kuudessa ottelussa on tullut jo 10 maalia. Puolustus on kuitenkin vuotanut hieman liikaa sillä omissa on verkko soinut 12 kertaa.

Crystal Palace tuli viime kaudella sijalle 11. He olivat Bournemouthin kanssa tasapisteissä, mutta paremmalla maalierolla. Viime kaudella Crystal Palace aloitti kauden seitsemällä tappiolla joten oli aikamoinen ihme että Roy Hodgson sai nostettua tämän joukkueen vielä kuiville ja vielä tuolle sijalle. Palace aloitti oman kautensa voittamalla Fulhamin, mutta sitä seurasi tappiot Liverpoolille, Watfordille sekä yllättäen Southamptonille kotona. Oma maali saatiin näiden kahden ottelun jälkeen tilkittyä sillä kahdessa viimeisessä ei ole mennyt yhtään omiin ja pisteitä on tullut neljä 0-1 voitolla Huddersfieldistä sekä tasapelistä Newcastlea vastaan. Maalinteko on ollut ongelma sillä Fulham ottelun kahden maalin jälkeen joukkue on osunut vain kahdesti ja ei kertaakaan kotiotteluissa.

Tämä ottelu tulee olemaan hyvän kotijoukkueen ja hyvän vierasjoukkueen välinen kohtaaminen. Bournemouth on osunut jo kahdeksan kertaa kolmessa kotiottelussaan. Ryan Fraser erityisesti on ollut liekeissä sillä hän on tehnyt neljä maalia Bournemouthin neljässä viimeisessä kotiottelussa. Crystal Palace ei ole vielä kotiotteluissaan tehnyt maaleja, mutta vieraissa erityisesti Wilfried Zaha on ollut pelituulella hänen osuttuaan jokaisessa Palacen vierasottelussa tällä kaudella.

Bournemouth hävisi viime ottelunsa liigassa Burnleylle nolosti 4-0, mutta tämän jälkeen he nousivat hienosti voittoon ohi Mestaruussarjan Blackburnin viikon Carabao Cupissa 3-2. Palace haki tiistaina hienon 0-3 voiton West Bromwich Albionista. Kummatkin joukkueet kierrättivät runsaasti pelaajiaan näissä otteluissa sillä molemmilla oli vain 2-3 samaa pelaajaa avauksessa kuin liigan viime kierroksella. Lepo ei siis ole ollut mikään ongelma.

Joukkue-uutiset:

Bournemouthilla ei ole ketään loukkaantuneena, mutta Danielsin (polvi), Goslingin (pohje) sekä Ricon (takareisi) osallistuminen on epävarmaa.

Crystal Palacelta on tästä ottelusta pois Benteke (polvi), Dann (polvi), Riedewald (polvi) sekä Wickham (pohje).

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät 2-2 tasatulokseen.  Bournemouthin ja Crystal Palacen kohtaamiset ovat olleet tasaisia viime aikoina sillä viimeisestä kuudesta ottelusta, molemmat ovat voittaneet kerran ja loput neljä ovat päättyneet tasapeleihin. Palace on hävinnyt vain kerran viimeisestä viidestä kohtaamisestaan Bournemouthin kotistadionilla.

Joukkueet ovat kohdanneet historiassaan 70 kertaa joista Crystal Palace on voittanut 23 ottelua. Bournemouth on voittanut 28 ja 19 kertaa ollaan pelattu tasan.

Viime kauden tilastot:

  Bournemouth Crystal Palace
Kotisaldo 7v – 5tp – 7ta 7v – 5tp – 7ta
Vierassaldo 4v – 6tp – 9ta 4v – 6tp – 9ta
Tehdyt maalit kotona 26 29
Päästetyt maalit kotona 30 27
Tehdyt maalit vieraissa 19 16
Päästetyt maalit vieraissa 31 28
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 13/19 – 68.4% 12/19 – 63.1%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 12/19 – 63.1% 9/19 – 47.3%
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ