La Liiga 2018/19 kahdeksannen kierroksen ottelut

Perjantai 5 lokakuuta

Athletic Bilbao – Real Sociedad 22:00
Kertoimet: 2.15 – 3.40 – 3.65
Tämä on iso Baskimaan derby kahden joukkueen välillä joilla on vain parannettavaa. Athletic Bilbao avauskierroksen jälkeen voittanut. Tappioita on kuitenkin vain yksi ja viime kierroksella he hakivat yllättävän tasapelin Barcelonan vieraana, joten ei se ihan huonosti ole mennyt. Athleticin suurin ongelma on ollut puolustuksessa sillä he eivät ole pystyneet kertaakaan vielä pitämään maaliansa puhtaana tällä kaudella.

Real Sociedadilla on hieman sama ongelma sillä he ovat onnistuneet pitämään maalinsa puhtaana vain kerran. Sociedadilla on kaksi voittoa mutta myös kolme tappiota. Pelin taso heittelee hieman laidasta laitaan. Vieraissa on kuitenkin sujunut sillä joukkueen kahdeksasta pisteestä seitsemän on tullut vieras kentällä (2-1-1).

Viime kaudella tämä ottelu päättyi 0-0 tasapeliin. Kesällä joukkueet pelasivat harjoitusottelun jonka Athletic voitti 1-0.

Lauantai 6 lokakuuta

Girona – Eibar 14:00
Kertoimet: 2.20 – 3.40 – 3.60

Viime kauden yllätysjoukkueet kohtaavat Kataloniassa. Kumpikaan joukkueista ei ole vielä viime kauden tasollaan sillä molemmat löytyvät sarjataulukon alemmalta puolelta. Girona haki hyvän vierastasurin Barcelonan vieraana muutama viikko sitten, mutta ei ole sen jälkeen pystynyt voittoon. Eibar on myös hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan mutta vastassa ovat olleet kovat Espanyol ja Sevilla.

Viime kaudella Eibar oli täysin ylivoimainen keskinäisissä otteluissa sillä he voittivat molemmat kohtaamiset 4-1.

Getafe – Levante 17:15
Kertoimet: 1.76 – 3.70 – 5.10

Getafessa kohtaavat kaksi täysin eri tyylistä joukkuetta. Siinnä missä Getafe omaa erittäin hyvän puolustuksen niin Levanten peli perustuu taas viihdyttävään hyökkäyspeliin. Getafen jokainen ottelu tällä kaudella on päättynyt alle 2.5 maalin kun taas Levanten otteluista kaikki paitsi yksi on päättynyt yli 2.5 maalin.

Kumpikaan joukkue ei ole kovinkaan hyvässä iskussa sillä Getafe ei ole voittanut kolmeen otteluun ja Levante oli hävinnyt kolme ottelua putkeen viime viikkoon asti jolloin he voittivat kotonaan Alavesin. Viime kaudella Levante voitti tämän ottelun 0-1. Valenciassa pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Deportivo Alaves – Real Madrid 19:30
Kertoimet: 7.75 – 4.85 – 1.41

Kotijoukkue Alaves on aloittanut kauden erittäin hyvin vaikka viime kierroksella tulikin tappio Levantelle. He ovat tällä hetkellä kuudentena ja vain kolme pistettä Real Madridia perässä. Kotonaan he eivät ole vielä hävinneet (1-2-0). Alaves kohtaa Realin oikeaan aikaan sillä Madrid on pienoisessa kriisissä tällä hetkellä. Heillä on ollut hieman loukkaantumisia, mutta ennen kaikkea he ovat olleet tehottomia. Real ei ole onnistunut maalin teossa viimeisessä kolmessa ottelussaan ja viikolla tuli vielä 1-0 tappio CSKA Moskovalle Mestarien liigassa.

Historia on kuitenkin vierailijoiden puolella sillä he ovat voittaneet Alavesin yhdeksän kertaa nyt putkeen. Alavesin edellinen voitto Realista on vuodelta 2000.

Leganes – Rayo Vallecano 21:45
Kertoimet: 2.15 – 3.40 – 3.70

Tämä näyttää putoamistaistelulta jo tässä vaiheessa kautta. Leganes on sarjajumbo neljällä pisteellää. Rayo Vallecano on vain pisteen heitä edellä myöskin putoamisviivan alapuolella. Leganes on voittanut vain yhden ottelun, mutta se oli sitäkin makeampi voitto Barcelonasta. Rayon ainoa voitto tuli toisesta sarjanousijasta, Huescasta. Rayon ongelmat ovat olleet puolustuksessa sillä he ovat päästäneet jo 14 maalia joka on Huescan jälkeen toisiksi suurin määrä La Ligassa. Leganes on ollut epäonnekas omissa otteluissaa sillä Real Madrid tappiota lukuunottamatta, mutta ovat tulleet tasan yhden maalin erolla.

Sunnuntai 7 lokakuuta

Real Valladolid – Huesca  13:00
Kertoimet 1.95 – 3.55 – 4.25

Tärkeä sarjanousijoiden kohtaaminen jossa kotijoukkue on kovassa iskussa. Valladolid pelasi viisi ensimmäistä kierrosta ilman voittoa, mutta on voittanut nyt kaksi viimeistä otteluaan, Levanten kotonaan ja viimeksi Villarealin vieraissa. Huesca aloitti kauden vahvasti saaden neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelustaan, mutta tämän jälkeen pisteitä on kertynyt vain yksi lisää. Heillä on ollut ongelmia maalinteon kanssa sillä neljään viime otteluun on maaleja kertynyt vain yks, viime kierroksen 1-1 tasapelistä Gironan kanssa.

Viime kaudella joukkueet pelasivat Segundassa ja molemmat voittivat oman kotiottelunsa.  

Atletico Madrid – Real Betis 17:15
Kertoimet: 1.47 – 4.05 – 8.75

Tämän on kierroksen kärkikamppailu sillä neljäntenä olevat Atletico kohtaa tasapisteissä viidentenä olevatn Real Betisin. Molemmat ovat vain kaksi pistettä kärjestä. Kummallekaan ei tule suurta lepo etua tähän otteluun sillä Atletico pelasi Mestareiden liigassa keskiviikkona ja Real Betis Eurooppa liigassa torstaina.

Kumpikin joukkue on hyvässä iskussa. Atletico ei ole hävinnyt neljään otteluun (2-2-0) ja Real Betis ei ole hävinnyt sitten avauskierroksen tappion Levantelle. Kumpikin on erittäin puolustusvoittoinen joukkue. Atletico on pitänyt maalinsa puhtaana viimeisessä kolmessa ottelussaan (yhteensä 4 nollapeliä). Betis on taas pelannut viisi nollapeliä La Ligassa tällä kaudella.

Viime kaudella tämä samainen ottelu päättyi 0-0. Atletico voitti Sevillassa 0-1.

Espanyol – Villareal 19:30
Kertoimet: 2.40 – 3.25 – 3.30

Tämän kauden yllätysjoukkue Espanyol kohtaa maalinteko-ongelmista kärsivän Villarealin. Espanyol on liigassa seitsemäntenä vain kolme pistettä johtaja Barcelonaa perässä. Villareal aloitti kauden huonosti mutta on pikkuhiljaa parantanut vaikka viimeksi tappio kotona Real Valladolidille tulikin.

Espanyol on ollut erittäin vahva kotiotteluissaan sillä he ovat voittaneet kaikki kolme päästämättä maaliakaan. Villareal on tehnyt seitsemässä ottelussa vain viisi maalia ja näistäkin kolme tuli edellisessä vierasottelussa 0-3 voitossa Athletic Bilbaosta.

Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät tasapeleihin.

Sevilla – Celta Vigo 19:30
Kertoimet: 2.40 – 3.25 – 3.30

Liigan kovakuntoisin joukkue tällä hetkellä, Sevilla, kohtaa vain kerran tällä kaudella hävinneen Celta de Vigon. Sevilla on löytänyt maalijyvän sillä he ovat tehneet 12 maalia viimeisessä kolmessa ottelussaan ja samalla voittaneet kolme viimeisintä otteluaan mukaan lukien Real Madridin 3-0. Celta Vigo ei ole voittanut neljään otteluun mutta ovat silti hyvässä vireessä 2-4-1 saldollaan. Heillä on tähän otteluun pieni lepo etu sillä Sevilla pelasi torstaina vielä Eurooppa Liigaa.

Viime kaudella molemmat voittivat kotiottelunsa. Sevilla 2-1 ja Celta 4-0. Maaleja siis luvassa.

Valencia – Barcelona 21:45
Kertoimet: 4.90 – 4.05 – 1.71

Tämä on iso mestarien liiga joukkueiden kohtaaminen kun sarjajohtaja Barcelona matkustaa Valencia vieraaksi. Kummatkin joukkueet pelasivat viikolla Euro-otteluita joten suurta lepo etua ei ole. Valencia hankki ensimmäisen voittonsa tällä kaudella vasta viime kierroksella kun Real Sociedad kaatui 0-1. Tätä ennen joukkue oli pelannut viisi tasapeliä ja kärsinyt yhden tappion. Barcelona voitti mestarien liigassa Tottenhamin, mutta liigassa on peli yskähdellyt. Viimeisestä kolmesta ottelusta on tullut vain kaksi tasapeli pistettä ja näistäkin kaksi oli kotiotteluita.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella neljä kertaa joista Barcelona voitti kolme ja kerran Valenciassa pelattiin tasan 1-1.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ