Valioliiga 2018/19 kahdeksannen kierroksen ottelut

Perjantai 5 lokakuuta

Brighton – West Ham 22:00
Kertoimet: 2.60 – 3.30 – 2.90

Tämä on tärkeä ottelu erityisesti kotijoukkueelle joka ei ole voittanut kuin kerran tällä kaudella. Se oli kuitenkin hyvä 3-2 voitto kotona Manchester Unitedia vastaan. West Ham hävisi ensimmäiset neljä otteluaan mutta on tämän jälkeen parantanut ja viimeisestä kolmesta ottelusta on tullut seitsemän pistettä vaikka vastassa ovat olleet Everton, Chelsea ja Manchester United.

Viime kaudella Brighton voitti molemmat kohtaamiset, ensin 0-3 Lontoossa ja sitten 3-1 Brightonissa. Brighton on kova kotijoukkue sillä viime kaudella tappioita Amex stadionilla tuli vain neljä kappaletta. Tällä kaudella vain Tottenham on hakenut kaikki kolme pistettä Brightonista.

Lauantai 6 lokakuuta

Burnley – Huddersfield 17:00
Kertoimet: 2.10 – 3.10 – 4.15

Burnleyn ja Huddersfieldin tuloskunnot ovat täysin päinvastaiset tällä hetkellä. Burnley kärsi alkukaudesta Eurooppa Liigan karsinnoista jonka takia joukkue joutui pelaamaan useamman viikon kahden ottelun tahdilla. Sen jälkeen kun he tippuivat Olympiakosille niin otteet ovat parantuneet. He ovat nyt kahden ottelun voittoputkessa voitettuaan ensin Bournemouthin ja tämän jälkeen Cardiffin. Burnleyn kuuluisa puolustus on palannut.

Huddersfieldiä povattiin kauden alussa putoamiskamppailuun ja siltä se tällä hetkellä näyttää. He eivät ole vielä saaneet yhtään voittoa ja pisteitä on kertynyt vain kaksi seitsemässä otelussa. Joukkueen puolustus vuotaa ja sillä he ovat päästäneet jo 16 maalia joka on liigan suurin määrä. Hyökkääjät eivät onnistu maalienteossa sillä seitsemässä ottelussa maaleja on saatu vain kolme aikaiseksi.

Viime kaudella joukkueitten molemmat kohtaamiset päättyivät 0-0 lukemiin.

Crystal Palace – Wolverhampton 17:00
Kertoimet: 2.80 – 3.20 – 2.75

Crystal Palace etsii ensimmäistä voittoaan kotona tällä kaudella. Kolmesta ensimmäisestä kotiottelusta on tullut vain yksi piste ja ei vielä yhtään tehtyä maalia. Maanantaina “Kotkat” kärsivät loppuhetken 2-1 tappion Bournemouthille ja ovat tällä hetkellä sijalla 13.

Sarjanousija Wolverhampton on aloittanut kauden hyvin ja ovat tällä hetkellä sijalla yhdeksän. He ovat kärsineet vain yhden tappion koko kauden aikana (3-3-1) ja tämä oli 2-0 tappio Leicesterille. Sekin oli ottelu jota he eivät ansainneet hävitä. Wolvesin puolustus on ollut joukkueen paras osa tällä kaudella sillä he ovat päästäneet vain kuusi maalia. Vain kärkikolmikko Manchester City, Liverpool ja Chelsea ovat päästäneet vähemmän. Vähämaalinen ottelu tulossa?

Leicester City – Everton 17:00
Kertoimet: 2.30 – 3.35 – 3.40

Kotijoukkue Leicester on palannut hyvään iskuun parin heikomman ottelun jälkeen. He voittivat ensin Huddersfieldin ja tämän jälkeen Newcastlen vieraissa ja ovat tällä hetkellä sijalla kahdeksan 12 pisteellään. Evertonia veikattiin ennen kauden alkua yhdeksi suurimmaksi top-6 haastajaksi, mutta alkukausi on sujunut loukkaantumisten takia heikosti. He voittivat viime kierroksella Fulhamin 3-0 ja samalla katkaisivat neljän ottelun mittaisen voitottoman jaksonsa. Everton silti vielä hakee ensimmäistä voittoaan vierasotteluista (0-2-1). 

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa. Leicester voitti kotonaan 2-0 ja Everton Goodison Parkilla 2-1.

Tottenham Hotspur – Cardiff City 17:00
Kertoimet: 1.22 – 6.40 – 16.00

Tottenham kotivire ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen sillä he ovat nyt hävinneet kaksi otteluaan putkeen Wembleyllä. Ensin Liverpoolille 1-2 ja nyt keskiviikkona Barcelonalle 2-4 mestarien liigassa. Vieraissa neljäntenä oleva Tottenham on pelannut ihan kelvollisesti sillä viimeisellä kahdella kierroksella ovat kaatuneet sekä Brighton että Huddersfield. Vaikka Tottenham voi olla hieman väsynyt keskiviikon ottelustaan niin onneksi nyt vastus on Valioliigan heikommasta päästä.

Sarjanousija Cardiffin alkukausi on ollut huono sillä he vielä etsivät ensimmäistä voittoaan. Seitsemästä ottelustaan he ovat saaneet vain kaksi pistettä. Kolmesta vierasottelusta on tullut yksi piste maalierolla 1-6. Nyt liigan yksi heikommista puolustusjoukkueista (16 päästettyä) kohtaa yhden parhaimmista hyökkäysjoukkueista joten vaikea ottelu tiedossa.

Watford – AFC Bournemouth 17:00
Kertoimet 2.15 – 3.50 – 3.55

Tämän kauden yllättäjäjoukkue Watford ei ole enää alkukauden iskussa sillä viimeisistä kolmesta ottelusta ei ole voittoa tullut. Näistä kuitenkin kaksi ottelua olivat niukkoja tappioita koville Arsenalille ja Manchester Unitedille. Bournemouth on hiljalleen noussut Watfordin kanssa tasapisteisiin ja joukkueet ovatkin sijoilla kuusi ja seitsemän tällä hetkellä. Watford on pelannut hyvin kotiotteluissaan missä he ovat voittaneet kolme ja hävinneet vain Unitedille. Bournemouth ei ole vieraissa hirveästi West Ham voittoa lukuunottamatta juhlinut tällä kaudella sillä muut kaksi ottelua ovat päättyneet selkeisiin 2-0 ja 4-0 tappioihin Chelsealle ja Burnleylle.

Viime kaudella tämä ottelu päättyi 2-2 tasapeliin. Watford voitti kuitenkin Bournemouthissa 0-2.

Manchester United – Newcastle United 19:30
Kertoimet: 1.44 – 4.45 – 8.50

Kotijoukkue Manchester United on pienessä kriisissä sillä pelit eivät ole viime aikoina kulkeneet ja manageri Jose Mourinho on riitautunut lehdistön mukaan Paul Pogban kanssa joka haluaa lähteä joukkueesta. United pelasi ensin kotona tasan Wolverhamptonin kanssa, hävisivät sitten West hamille ja nyt keskiviikkona pelasivat tylsän tasapelin Valencian kanssa mestarien liigassa. Joukkueen puolustus on ollut heikko tällä kaudella sillä he ovat päästäneet jo 12 maalia. Samalla hyökkäys ei toimi kunnolla joten vaikea siinnä on pisteitä ottaa.

Manchester Unitedin onneksi Newcastle on vielä sitäkin heikommassa jamassa. He ovat kolmanneksi viimeisenä ilman yhtäkään voittoa. Newcastlen sijoitus sarjataulukossa on kuitenkin ehkä hieman vääristynyt sillä he ovat alkukauden aikana kohdanneet jo Tottenhamin, Chelsean, Manchester Cityn ja Arsenalin. Näistä jäi käteen vain tappioita mutta kaikki vain yhdellä maalilla 2-1.  Ainoa useamman maalin tappio tuli viime ottelussa 0-2 Leicesterille.

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Manchester 4-1 ja Newcastle 1-0.

Sunnuntai 7 lokakuuta

Fulham – Arsenal 14:00
Kertoimet: 5.25 – 4.35 – 1.64

Lontoon paikaillisottelu nousijajoukkue Fulhamin ja liigan kovakuntoisimman joukkueen, Arsenalin välillä. Fulham pelaa viihdyttävää jalkapalloa, mutta voittoja on tullut vain yksi. Viimeisestä neljästä ottelusta on tullut vain kaksi tasapeliä. Puolustus on ollut viime aikoina helisemässä sillä noihin neljään otteluun he päästivät yhteensä yhdeksän maalia.

Arsenal hävisi molemmat avausottelunsa Manchester Cityä ja Chelseata vastaan, mutta on sen jälkeen voittanut kaikki viisi otteluaan hyvällä pelillä. Unai Emery on tuonut itseluottamuksen Arsenalin peliin takaisin ja voittavat jopa vierasotteluita. Fulham pääsee tähän otteluun paremmin levänneenä sillä Arsenal pelasi torstaina Eurooppa liigan ottelussa vieraissa Qarabagia vastaan.

Southampton – Chelsea 16:15
Kertoimet: 5.95 – 4.10 – 1.60

Southampton ei ole aloittanut kovinkaan hyvin sillä seitsemästä ensimmäisestä ottelusta heillä on kasassa vasta viisi pistettä. Southamptonin ongelma ovat olleet erityisesti kotiottelut joissa he ovat liigan huonoimpia. Tämän vuoden aikana he ovat pelanneet 11 kotiottelua Valioliigassa joista on tullut vain yksi voitto. Kun mukaan lasketaan kaikki kotiottelut viime kaudesta lähtien niin voittoja on tullut vain neljä. Tiistaina he tiputtivat Evertonin liiga Cupista rangaistuspotkuilla joka voi lisätä itseluottamusta mutta samalla lisätä väsymystä.

Chelsea jatkaa liigassa vielä ilman tappioita. Viime kierroksella he pelasivat 1-1 tasapelin Liverpoolin kanssa. Seitsemästä ottelusta he ovat saaneet viisi voittoa ja kaksi tasapeliä. Chelsean uusi manageri Maurizio Sarri tunnettiin hyökkäävästä jalkapallosta Napolin aikana ja sitä Chelsea on pelannut hienosti nytkin puolustusta kuitenkaan unohtamatta. Chelsea on päästänyt tähän mennessä vasta viisi maalia joka on liigan kolmenneksi paras saldo tällä hetkellä. Chelsea pelasi torstaina Eurooppa liigaa, mutta tämä tuskin vaikuttaa joukkueeseen sillä ottelussa oli riittävästi kierrätystä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmasti ja Chelsea voitti niistä jokaisen. Itse asiassa Chelsea on voittanut joukkueiden kuusi viimeistä kohtaamista.

Liverpool – Manchester City 18:30
Kertoimet: 2.60 – 3.50 – 2.75

Tämä on kierroksen suurin ottelu jossa sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat Anfieldillä. Liverpool on pelannut kovat kaksi viikkoa sillä vastassa on ollut Chelsea kahdesti ja Mestarien liigassa Napoli vieraissa. Näistä Liverpool sai vain yhden tasapelin ja kaksi maalin tappiota. Tämä raskas jakso saa nyt vaikeimman päätöksen kun liigan paras joukkue Manchester City tulee kylään. Raskaasta jatkosta huolimatta Liverpool voi ottaa itseluottamusta siitä että he ovat olleet kotonaan Anfieldillä erittäin vakuuttavia. He ovat nyt Valioliigassa pelanneet 24 ottelua ilman tappiota Kopin edessä.

Manchester City on voittanut kuusi ja pelannut kerran tasan tällä kaudella Valioliigassa. Heidän ainoa pistemenetyksensä tuli vieraissa Wolverhamptonin vastaan. City on ollut tällä kaudella vakuuttava vaikka joukkue hävisikin Mestarien liigassa Lyonille ensimmäisen ottelunsa. Kevin De Bryune on myös palannut joukkueen harjoituksiin joka antaa heille ison boostin tähän otteluun.

Liverpool on hallinnut keskinäisiä kohtaamisia viime aikoina sillä he ovat voittaneet viimeiset kolme ottelua Cityä vastaan.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ