Veikkausliiga kierrosennakko

Lauantai 6 lokakuuta

PS Kemi – FC Inter 15:00
Kertoimet:  4.80 – 3.85 – 1.80

Tässä ottelussa ei ole oikein enää panosta kummallekaan joukkueelle. PS Kemin putoaminen liigasta varmistui viime kierroksella ja joukkueen tilanne ei ole hyvä sillä heillä on talousongelmia ja paikka ykkösessäkin ensi kaudeksi on vaarassa. FC Inter on kahdeksantena ja nousu kuuden parhaan joukkoon on viiden pisteen päässä kun kolme kierrosta on enää jäljellä. Kuudes sija antaisi yhden lisä kotiottelun ensi kaudeksi, mutta ero voi olla liika iso kirittäväksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudelle kahdesti ja Inter on voittanut molemmat ottelut. Heillä on hyvä mahdollisuus kolmanteen tässä.

TPS – RoPS 16:00
Kertoimet: 2.65 – 3.25 – 2.95

Todella tärkeä ottelu molemmille joukkueille. TPS taistelee putoamista vastaan ja RoPS taas tarvitsee vähintään yhden voiton viimeisestä kolmesta ottelustaan varmistaakseen europaikkansa ensi kaudeksi. Kotijoukkue TPS on paremmassa iskussa sillä viimeisestä kolmesta ottelusta on tullut kaksi voittoa ja tasapeli. Sterling Yateken tulo hyökkäykseen on tehnyt erittäin ison muutoksen ja joukkue pystyy nyt maalientekoon ja voittojen ottamiseen. Kotona erityisesti heillä on kulkenut sillä kuudesta viime ottelustaan he ovat voittaneet viisi ja hävinneet vain Ilvekselle.

 RoPS taas on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, mutta he ovat kärsineet puolustusongelmista sillä heillä on ollut useampi pelaaja joko loukkaantuneena tai pelikiellossa. Tähän otteluun heidän pitäisi saada pari takaisin. Joukkueiden molemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet 0-0 tasapeleihin. Tiukka ottelu tiedossa hyvän hyökkäyksen ja normaalisti hyvän puolustuksen välillä.

SJK – FC Honka 18:00
Kertoimet: 3.40 – 3.30 – 2.35

Tämäkin on molemmille joukkueille todella tärkeä ottelu. SJK on kolme pistettä karsintapaikkaa edellä ja tarvitsevat ainakin vielä yhden voiton välttääkseen karsintapaikan. Honka on tällä hetkellä neljäntenä tasapisteissä KuPS:an ja Ilveksen kanssa viimeisestä Europaikasta. SJK haki viime kierroksella tärkeän 0-1 vierasvoiton Rovaniemeltä ja he ainakin näyttävät taistelevansa vaikka ei peli hienoa olekaan.

Honka on pelannut hyvän kauden ja he eivät ole hävinneet neljään viime otteluun, vaikka kaksi viimeistä ottelua ovatkin päättyneet tasapeleihin. Joukkueet ovat kohdanneet kolmasti tällä kaudella. Honka voitti ensin Suomen Cupissa 1-2, mutta SJK voitti tämän jälkeen kotonaan liigassa 2-0. Honka voitti taas Espoossa 3-1.

Sunnuntai 7 lokakuuta

IFK Mariehamn – FC Lahti 17:00
Kertoimet: 2.05 – 3.50 – 3.80

Tämä ottelu on kotijoukkueelle erittäin tärkeä sillä he ovat karsijan paikalla ja haluavat ehdottomasti sieltä pois. Nyt he kohtaavat joukkueen joka ei ole voittanut 11 otteluun, mutta vaihtoivat juuri päävalmentajaa tällä viikolla joten mahdollista parannusta on luvassa. IFK Mariehamn ei ole hävinnyt kolmeen viime otteluun, mutta kaksi näistä on päättynyt tasapeliin. Kotona on kulkenut viime aikoina kohtuullisesti sillä viidestä viime ottelusta on tullut kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio.

FC Lahden valmennusvastuun otti nyt Sami Ristilä sen jälkeen kun Lahti kärsi 2-5 kotitappion Turun Palloseuralle viime ottelussaan. Lahden peli on ollut aivan sekaisin sillä puolustus ei ole toiminut ja hyökkäys on ollut erittäin heikko. Ehkä Ristilä saa jotain muutoksia aikaan. IFK on ollut Lahdelle mieluisa vastustaja tällä kaudella sillä Lahti on voittanut molemmat aikaisemmat kohtaamiset. 1-2 Maarianhaminassa ja 2-0 Lahdessa.

HJK – VPS 17:00
Kertoimet: 1.31 – 5.10 – 11.00

HJK on jo varmistanut mestaruutensa joten heillä ei ole enää mitään pelattavaa. He eivät tule kuitenkaan pelaamaan nuorilla pelaajilla sillä he lainaavat heidät reservijoukkue Klubi-04:een joka pelaa putoamista vastaan Ykkösessä. VPS on tällä hetkellä kuudentena ja he haluavat säilyttää saman sijan sillä se takaisi yhden kotiottelun enenmmän ensi kaudeksi. Heidän kuntonsa ei ole kuitenkaan hyvä sillä viimeisestä viidestä ottelusta on tullut vain yksi voitto.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kolmasti tällä kaudella ja HJK on voittanut näistä jokaisen.

KuPS – Ilves 17:00
Kertoimet: 1.80 – 3.65 – 4.65

Tämä on tämän kierroksen huippuottelu kun tasapisteissä kolmantena ja viidentenä olevat KuPS ja Ilves iskevät yhteen. Molemmat jahtaavat Europaikkaa ensi kaudeksi joten kumpikaan ei halua hävitä tätä ottelua. Tasapelikään ei ole hyvä sillä Honka on myös mukana kuvioissa. KuPS on hyvässä vireessä tällä hetkellä sillä yhdeksästä viime ottelustaan joukkue on hävinnyt vain yhden ja senkin sarjakärki HJK:lle. Viimeisestä viidestä kotiottelusta on tullut kolme voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.  Kotona he eivät ole vielä kertaakaan pystyneet pitäämään maaliansa puhtaana Veikkausliigassa.

Ilveksen kunto ei ole paljoa heikompi sillä kymmenestä viime ottelustaan he ovat saaneet kuusi voittoa, yhden tasapelin ja kolme tappiota. He ovat voittaneet viimeiset neljä vierasotteluaan maalierolla 7-14. Joukkue on pystynyt pitämään tällä kaudella maalinsa puhtaana vieraissa vain kaksi kertaa. Ilves on ollut Kuopiolaisille se ”bogie” joukkue sillä kun Ilves nousi veikkausliigaan kaudeksi 2015 niin Ilves voitti KuPS:an kymmenen kertaa putkeen yhdellä maalilla. Tämä putki päättyi kuitenkin viime ottelussa kun KuPS voitti kotonaan 3-1.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ