Veikkausliigan viimeinen peliviikko ennakko

Tänä sunnuntaina Veikkausliigassa pelataan viimeinen kierros. Tällä kierroksella ratkaistaan neljäs ja viimeinen Eurooppaan menevä joukkue (KuPS tai FC Honka), Mikä joukkue saa ylimääräisen kotiottelun ensi kaudeksi sijoittumalla kuuden parhaan joukkoon (VPS, FC Lahti vai FC Inter) sekä mikä joukkue joutuu karsimaan Veikkausliiga paikastaan Ykkösen kakkoseksi tullutta joukkuetta vastaan (TPS, IFK Mariehamn tai SJK). 

Sunnuntai 27 lokakuuta, kaikki pelit alkavat klo 15:00

FC Lahti – PS Kemi 1.51 – 4.35 – 6.10
RoPS – Ilves 2.10 – 3.40 – 3.65
FC Honka – VPS 1.35 – 5.00 – 8.25
SJK – FC Inter 2.00 – 3.30 – 4.15
TPS – HJK 4.75 – 4.40 – 1.62
IFK Mariehamn – KuPS 5.05 – 4.25 – 1.62

Kierroksen mielenkiintoisimmat ottelut pelataan Espoossa ja Maarianhaminassa. FC Honka kohtaa Vaasan Palloseuran joka on ollut Hongan ”Bogie” joukkue. Honka on viimeksi voittanut Vepsun vuonna 2013 ja Vepsu oli myös se joukkue joka katkaisi tällä kaudella Hongan neljä kautta kestäneen tappiottomien kotipelien sarjan. Hongan on kuitenkin pakko voittaa tämä ottelu ja mielellään jopa neljällä maalilla sillä jos KuPS ja Honka voittavat molemmat ottelunsa niin KuPSin maaliero on kaksi maalia parempi, mutta he ovat tehneet useamman osuman joten tasatilanteissa KuPS olisi edellä. VPS on huonossa iskussa sillä he ovat hävinneet viimeiset kolme otteluaan ja viimeisestä kahdestatoista ottelusta he ovat saaneet vain yhden voiton. Tästäkin huolimatta VPS tarvitsee myös pisteitä sillä he haluavat olla kuuden parhaan joukossa joka toisi heille ylimääräisen kotiottelun ensi kaudeksi.

Kertoimet ovat kotijoukkueelle hieman alhaiset joten omat vetoni menevät Vepsulle joka X2 muodossa tai sitten tasoituksella. VPS on hävinnyt 16 vierasottelustaan vain neljä tällä kaudella joten kertoimet ainakin ovat kohdallaan.

Maarianhaminassa pelataan kierroksen ainoa ottelu jossa molemmilla joukkueilla on runsaasti panosta. IFK Mariehamn on kaksi pistettä karsijan paikkaa edellä ja jos TPS voittaa omassa ottelussaan HJK:n kotonaan niin heikomman maalieronsa takia edes tasapeli ei riittäisi saarelaisille karsijan paikan välttämiseen. Kuopion Palloseuran tulee saada viimeisestä ottelustaan vähintään yhtä monta pistettä kuin Honka omastaan varmistaakseen kolmannen sijan ja europaikan. Tasatilanteessa KuPSilla on periaatteessa kahden maalin etu.

IFK:lla oli mahdollisuus varmistaa liigapaikka ottamalla voitto viime kierrokselta jumbo PS Kemistä, mutta aikainen Coulibalyn punainen kortti teki taistelusta vaikean ja lopulta he hävisivät ottelun. Koko kauden aikana he voittivat vain kaksi vierasottelua. Kotona on kulkenut paremmin sillä viimeisestä kahdeksasta ottelusta he ovat ottaneet 4 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota. KuPS on ollut tällä kaudella kuitenkin ylitsepääsemätön este sillä Savolaiset ovat ottaneet 4-1 ja 1-2 voitot. Samaa veikataan nytkin eli KuPSin voitto ja yli 2.5 maalia.

Turussa kotijoukkue on vaikean paikan edessä sillä he kohtaavat viimeisessä ottelussa liigamestari HJK:n. Turun Palloseuran on pakkovoiton edessä ja sekään ei välttämättä riitä jos SJK ja IFK Mariehamn voittavat omat ottelunsa. Vaikka HJK on mestaruutensa jo voittanut ja pelaa ilman paineita niin tämä on kuitenkin klassikko ottelu ja HJK on vieny edelliset neljä kohtaamista. He eivät tule pisteitä antamaan helpolla Turkulaisille. HJK varjelee myös 14 ottelun mittaista tappiotonta jaksoa joista he ovat voittaneet 11 ja pelanneet kolmasti tasan. HJK on päästänyt viimeisessä kymmenessä ottelussaan vain yhden maalin.

TPS on pelannut viime aikoina erittäin hyvin kotiotteluissaan sillä kymmenestä viime kotiottelusta he ovat voittaneet viisi, pelanneet kolme tasapeliä ja hävinneet vain kahdesti. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen täytyy tehdä nyt vaikea päätös yrittää joko pakonkin edessä voittoa tästä ottelusta (Mikä ei välttämättä edes riitä) vai leputtaa parhaita pelaajia jo tuleviin liigakarsintoihin jotka alkavat jo ensi viikolla. Tiukka ottelu joka tapauksessa luvassa. TPS +0.75 AH on oma veikkaus.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ