La Liga ennakko 3-4 marraskuuta

Espanjan La Ligassa pelataan tänä viikonloppuna 11. pelikierros. Varsinaisia huippuotteluita ei tällä kierroksella ole, mutta mielenkiintoisia on kyllä. Real Madrid koettaa päästä taas voittokantaan viiden ottelun huonon jakson jälkeen (1 piste). Sarjajohtaja Barcelona kohtaa vieraissa sarjanousija Rayo Vallecanon.

Barcelona johtaa siis sarjaa 21 pisteellä. Yllätyskakkosena ja vain yhden pisteen päässä Katalonialaisista on Deportivo Alaves. Sevilla ja Atletico Madrid ovat Alavesista pisteen päässä. Barcelonan toinen seura Espanyol on viidentenä. Real Madrid on liigassa vasta yhdeksäntenä mutta kuitenkin vain seitsemän pistettä Barcelonaa perässä. Liiga on tällä hetkellä erittäin tasainen ja eroja ei ole vielä kunnolla tullut.

Lauantai 3 marraskuuta

Real Madrid kohtaa lauantaina sarjanousija Real Valladolidin ja he ovat pakkovoiton edessä. Real antoi potkut Julen Lopeteguille El Classicon murskatappion jälkeen ja reservijoukkueen valmentaja Santiago Solari otti valmennusvastuun ainakin väliaikaisesti. Normaalisti sarjanousijaa vastaan pelatut kotiottelut ovat selvää kauraa, mutta joukkueet ovat nyt täysin päinvastaisessa vireessä. Valladolid on kuudennella sijalla ja he ovat voittaneet viidestä viime ottelustaan neljä ja pelannut kerran tasan. Näissä viidessä ottelussa he päästivät vain kaksi maalia ja heidän tiukka puolustuspelinsä on toiminut erinomaisesti. Realilla on ollut omia maalinteko-ongelmia sillä he ovat onnistuneet viidessä viime ottelussaan liigassa tekemään vain kaksi maalia. Viikolla Real voitti Cupissa alemman sarjatason Melillan 0-4. Samanlaista esitystä he tarvitsevat nytkin jos haluavat kolme pistettä ottaa. Valladolid on tehnyt vain yhdeksän maalia tällä kaudella joka on erittäin vähän Top-6 joukkueelle. Heidän vahvuutensa on juuri puolustuksessa missä he ovat päästäneet liigan toiseksi vähiten maaleja (7). Valladolid ei ole vielä tällä kaudella vieraissa hävinnyt ja samaa putkea he haluavat jatkaa nytkin. Realilta puuttuu vielä Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo ja Mariano Diaz loukkaantumisten takia. Pelataan alle 3.5 maalia tähän otteluun.

Leganes – Atletico Madrid 14:00
6.00 – 3.45 – 1.74

Real Madrid – Real Valladolid 17:15
1.19 – 7.25 – 14.50

Valencia – Girona 19:30
1.52 – 4.15 – 7.00

Rayo Vallecano – Barcelona 21:45
9.00 – 5.85 – 1.32

Sunnuntai 4 marraskuuta

Sarjakakkonen Deportivo Alaves on voittanut kolme viimeistä otteluaan ja nyt he kohtaavat baskimaan derbyssä Eibarin. Eibar hävisi viime kierroksella selvästi Celta Vigolle 4-0 mutta kotona he ovat olleet parempia hankkien seitsemän pistettä tämän kauden viidestä kotiottelustaan (2-1-2). Alaves on hävinnyt tällä kaudella vain kaksi otteluaan, mutta molemmat ovat tulleet vieraissa (Barcelona ja Levante). Puolustus on toiminut vierailla erinomaisesti sillä he ovat kolmeen viime otteluun päästäneet vain yhden maalin, mutta nyt he voivat joutua tulemaan toimeen ilman keskuspuolustaja Ximo Navarroa joka loukkaantui viime ottelussa. Eibarilta voi puttua tästä ottelusta hyökkääjä Sergi Enrich joka loukkaantui viime ottelussa. Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat toisensa vieraissa. Neljästä viime kohtaamisesta kolme on päättynyt alle 2.5 maalin ja samaa koetetaan nytkin.

Kolmantena oleva Sevilla kohtasi viime ottelussa ongelmia murtaa sarjanousija Huescan puolustus, mutta toisen puoliajan kaksi Pablo Sarabian maalia riitti antamaan 2-1 kotivoiton. Viikolla he jäivät 0-0 tasapeliin Cupissa alempisarjalaista Villanovensea vastaan, mutta he lepuuttivat lähes koko ykköskokoonpanoaan tässä ottelussa. Real Sociedad tulee tähän otteluun huonolla itseluottamuksella sillä he eivät ole tehneet maaliakaan viimeisessä kahdessa La Liga ottelussaan Gironaa ja Atletico Madridia vastaan. He eivät ole myöskään vielä onnistuneet ottamaan yhtään kotivoittoa tällä kaudella ja ovat tämän takia 12. sijalla sarjataulukossa. Viikolla, reservipitoinen Sociedad nousi viime hetkillä 1-1 vierastasapeliin Celta de Vigoa vastaan. Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Pelataan tähän molemmat joukkueet tekevät maalin, kyllä, vetoa.

Eibar – Alaves 13:00
2.10 – 3.35 – 3.90

Villareal – Levante 17.15
1.60 – 4.15 – 5.95

Real Sociedad – Sevilla 19:30
2.90 – 3.55 – 2.45

SD Huesca – Getafe 19:30
3.65 – 3.25 – 2.25

Real Betis – Celta Vigo 21:45
1.90 – 3.80 – 4.20

Maanantai 5 marraskuuta

Espanyol – Athletic Bilbao 22:00
2.00 – 3.40 – 4.15

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ