Mestarien liiga 6 marraskuuta

Lohko A

AS Monaco – Club Brugge 19:55
2.15 – 3.60 – 3.45

Atletico Madrid – Borussia Dortmund 22:00
1.80 – 3.75 – 4.90

Tämän kierroksen kärkiottelu käydään Madridissa kun Dortmund vierailee Atleticon luona. Joukkueet kohtasivat pari viikkoa sitten Saksassa jossa Borussia murskasi vierailijansa 4-0. Dortmund johtaa lohkoa puhtaalla pelillä joten voitto tästä ottelusta varmistaisi jatkoonpääsyn. Atleticolla ei ole varaa hävitä tätä ottelua sillä se antaisi takana tuleville Monacolle tai Club Bruggelle vielä mahdollisuuden jatkoon.

Dortmund on ollut tällä kaudella Lucien Favren alaisuudessa voittamaton. Bundesliigassa he johtavat sarjaa seitsemällä voitolla ja kolmella tasapelillä. Viikonloppuna kaatui Wolfsburg vieraissa 0-1. Saksan Cupissa viime viikolla kaatui Union Berlin 3-2. Heidän edellinen tappio, jos harjoitusotteluita ei lasketa mukaan, oli viime kauden Bundesliigan päätösottelussa Hoffenheimille (3-1).  Atletico Madrid toipui Dortmundin lokakuisesta tappiosta voittamalla Real Sociedadin kotonaan 2-0. Viikolla Espanjan Copa Del Reyssä kaatui Sant Andreu 0-1. Viikonloppuna he pelasivat 1-1 tasapelin Leganesin vieraana. Atletico on Espanjan La Ligassa kolmantena, neljä pistettä Barcelonaa perässä.

Dortmund on tällä kaudella jäänyt ilman maaleja vain kerran ja se oli kauden avausottelussa Hannoveriä vastaan 0-0. Vierasotteluissa Dortmund on pelannut hieman puolustavammin ja heillä onkin jo neljä nollapeliä kaikissa kilpailuissa vierasotteluissaan. Seitsemästä vierasottelusta viisi on päättynyt alle 2.5 maalin. Atleticon neljä päästettyä maalia Dortmund ottelussa oli aikamoinen harvinaisuus. He olivat tätä ennen päästeneet neljä maalia ottelussa vuoden 2015 Mestarien liiga finaalissa ja senkin nekin vasta jatkoajalla. Varsinaisella peliajalla he päästivät neljä maalia vuonna 2012 joulukuussa kun Barcelona voitti 4-1.  Atletico onkin tullut tunnetuksi viime vuosina puolustuksestaan ja tällä kaudella liigassa he ovat päästäneet vain kuusi maalia joista kotona vain yhden. Atletico ei halua kokea enää samaa nöyryytystä tässä ottelussa joten tilkitsee puolustuksen varmasti vaikka heiltä mitä luultavimmin puuttuu Diego Godin. Hyökkäyksesta Atleticolta puuttuu melko varmasti Diego Costa joka vähentää heidän maalitehtailuaan. Dortmund voisi olla tyytyväinen tasapeliin tässä ottelussa joten alle 2.5 maalia on vetoidea tähän.

Lohko B

Inter – Barcelona 22:00
3.80 – 3.65 – 2.05

Tottenham – PSV 22:00
1.38 – 5.25 – 8.25

B-lohkossa on sama tilanne kuin A-lohkossa eli Barcelona johtaa puhtaalla pelillä ja voittamalla tämän ottelun he ovat jatkossa. Inter on toisena kuudella pisteellä ja tappio tässä avaisi vielä joko Tottenhamille tai PSV:lle pienen mahdollisuuden jatkoon.

Barcelona voitti Interin edellisessä ottelussa 2-0 vaikka he pelasivat ilman Lionel Messiä. Messi oli loukkaantunut juuri edellisessä ottelussa ja hänen piti olla ulkona kolme viikkoa. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin hänet on nimetty mukaan Barcelonan joukkueeseen tähän otteluun. Vielä on epävarmaa pystyykö hän aloittamaan, mutta Ballon DÓr äänestys vuoden parhaimmasta jalkapalloilijasta loppuu 9 marraskuuta joten hyvä ottelu tähän voisi nostaa hieman hänen äänimääriään. Tuo Barcelona tappio katkaisi Interin seitsemän ottelun voittoputken. Tämä ei kuitenkaan vienyt heidän itseluottamustaan sillä he ovat tämän jälkeen voittaneet Serie A:ssa kaksi seuraavaa ottelua Laziota ja Genoaa vastaan maalierolla 8-0. Interin viimeisen kymmenen pelin saldo on siis yhdeksän voittoa ja yksi tappio. Barcelonan vastaava on kuusi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio vaikka edelliset viisi ottelua ovatkin päättyneet voittoon.

Viikonloppuna Barcelona teki jo tutuksi tulleen nousun ollen 2-1 tappiolla vielä 86. minuutille saakka, mutta ottivat viimeisellä viidellä minuutilla 2-3 voiton Rayo Vallecanosta vieraissa. Barcelonan ongelma tällä kaudella ovat olleet puolustuksessa josta on ollut runsaasti pelaajia loukkaantuneena. Tästäkin ottelusta heillä on poissa Vermaelen, Samper ja Umtiti. Vieraissa he ovat onnistuneet tällä kaudella pitämään vain kaksi nollapeliä. Kauden alussa sarjanousija Valladolidia vastaan sekä viime viikolla Cupin ottelussa alasarjalaista Leonesaa vastaan (0-1). Inter on jäänyt maaleitta vain kerran tällä kaudella kotiotteluissaan joten pelataan tähän molemmat joukkueet tekevät maalin peliä.

Lohko C

Crvena Zvezda – Liverpool 19:55
15.75 – 7.25 – 1.19

Napoli – PSG 22:00
2.90 – 3.75 – 2.40

C-Lohkossa tilanne on erittäin tasainen sillä Liverpool johtaa kuudella pisteellään. Napoli on toisena viidellä pisteellä ja PSG kolmantena neljällä pisteellä. Belgradin punainen tähti pitää perää yhdellä pisteellään. Napoli jäi tasapeliin avauskierroksella vieraissa Belgradissa ja tämä antaa pienen edun PSG:lle ja Liverpoolille jos he pystyvät Belgradissa kolme pistettä ottamaan. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty sillä Crvena Zvezda on pelannut 33 ottelua putkeen kotonaan ilman tappiota. Sitten kauden 2017-18 kauden alun, he ovat pelanneet 46 kotiottelua joista he ovat voittaneet 35, pelanneet 10 tasan ja hävinneet vain yhden ja se oli Eurooppa Liigassa Arsenalille 0-1. Punaisella tähdelllä on tapana laittaa liinat kiinni näissä Eurooppa otteluissa joten tämänkin takia alle 2.5 maalia 2.50 kertoimella on erittäin houkutteleva tähän otteluun. Edelliset Euro-ottelut CSKA Moskovaa, Salzburgia ja Napolia vastaan ovat päättyneet 0-0.

Lohkon toisessa ottelussa PSG:llä on lähes pakkovoiton paikka sillä he ovat vasta kolmantena liigassa ja jäljellä ovat vielä vaikea pelimatka Belgradiin ja Liverpool kotona. PSG on ollut kova tällä kaudella ainakin hyökkäyssuuntaan sillä he ovat tehneet jokaisessa ottelussaan vähintään kaksi maalia. Sillä on irronnut 14 voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Nämä pistemenetykset ovat kuitenkin tulleet Mestarien liigassa joten he ovat riskissä nyt tippua pois jatkosta. Ongelma on ollut puolustuksessa sillä vaikka Ligue1:ssä se riittää (7 päästettyä maalia) niin Mestarien liigassa Liverpool teki 3 ja Napoli 2 maalia heitä vastaan. Napoli on myös hyvässä vireessä kotonaan sillä he ovat voittaneet tällä kaudella kuusi ja pelanneet kerran tasan (AS Roma). Kotona joukkue pelaa hyvää puolustusta jonka Liverpool pystyi huomaamaan. Pelataan tähän alle 3.0 maalia.

Lohko D

Porto – Lokomotiv Moskova 22:00
1.37 – 5.05 – 9.00

Schalke – Galatasaray 22:00
1.57 – 4.05 – 6.80

D-Lohkossa tilanne on että Porto johtaa 7 pisteellä. Schalke on toisena 5 pisteellä ja Galatasaray on kolmantena pisteen Schalkea perässä. Lokomotiv Moskova on viimeisenä ilman pisteen pistettä. Schalkella oli erittäin huono kauden aloitus sillä viime kauden Bundesliigan kakkonen hävisi viisi ensimmäistä otteluaan Saksan liigassa. Nyt he ovat saaneet pelijuonesta kiinni sillä viimeiseen kahdeksaan otteluun kaikissa kilpailuissa he ovat hävinneet vain kerran. Mestarien liigan viime kierroksella Turkissa he olisivat ansainneet voiton mutta jäivät 0-0 tasapeliin. Nyt he voivat ottaa revanssin ja voitto voisikin hyvin viedä heidät seuraavalle kierrokselle. Viikonloppuna he ottivat hyvän 3-1 voiton Hannoverista. Tämä oli tällä kaudella vasta heidän toinen kertansa kun he ovat tehneet enemmän kuin yhden maalin ottelussa. Maalinteko on siis kunnossa joten uskalletaan pelata kotivoittoa varsinkin kun Galatasaray ei ole iskussa. He ovat pelanneet nyt neljä ottelua ilman voittoa. Viikonloppuna he jäivät derby ottelussa 2-2 tasapeliin Fenerbahcen kanssa. Positiivisena voidaan ottaa se että he onnistuivat tekemään enemmän kuin yhden maalin sitten kahdeksaan otteluun. Tämän vuoksi toisena vetona tähän voisi kokeilla yli 2.5 maalia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ