Varmistaako Suomi lohkovoiton?

Kreikka – Suomi 21:45 Olympiako Stadio, Spyros Louis, Ateena
Kertoimet: 2.05 – 3.15 – 4.25

Kansojen liigan C-lohkon 2. ryhmä lähtee toiseksi viimeiselle peliviikolle tilanteesta jossa Suomelle riittää jatkopaikkaan jopa yhden maalin tappio tästä ottelusta. Suomi on voittanut jokaisen ottelunsa tähän mennessä ja johtaa lohkoa kuuden pisteen erolla Kreikkaan. Jos joukkueet ovat lohkon viimeisen ottelun jälkeen tasapisteissä niin keskinäiset ottelut ratkaisevat. Suomi voitti Kreikan viime kierroksella 2-0 joten Suomelle riittää jatkopaikkaan yhden maalin tappiokin. Jos Suomi saa vierasmaalin niin sitten Kreikan tulee voittaa vähintään kolmella maalilla.

Suomen joukkue on täynnä itseluottamusta mutta he lähtevät otteluun vaikeasti tilanteesta kun keskikentältä puuttuvat sekä Rasmus Schuller että joukkueen kapteeni Tim Sparv. Keskikentän keskelle Glen Kamaran pariksi joudutaan laittamaan mahdollisesti joko Joni Kauko, joka on pelannut tällä kaudella Tanskassa ylempänä tai sitten Thomas Lam, joka on Hollannissa pelannut keskuspuolustajan paikalla. Kumpikaan ei ole siis parhain mahdollinen vaihtoehto.

Suomen joukkueen toinen ongelmakohta on oikean puolustajan tontti. Jukka Raitala pelasi tällä paikalla aikaisemmat ottelut erinomaisesti, mutta hän on nyt loukkaantuneena. Hänen tilalleen kutsuttiin Janne Saksela joka palaa maajoukkueeseen pitkän loukkaantumisen jälkeen. Toinen vaihtoehto ja ehkä se kaikista todennäköisin on että Albin Granlund ottaa sen paikan. Granlund on pelannut Kanervan alaisuudessa jo muutaman ottelun ja ei ole koskaan hävinnyt Suomen paidassa. Tasoltaan hän ei ole kuitenkaan ihan Raitalan luokkaa.

Nyt Suomi kohtaa Kreikan maajoukkueen, joka on juuri vaihtanut päävalmentajaa. Angelos Anastasiadis on vanhan koulun päävalmentaja joka haluaa palauttaa Kreikan jalkapalloon vanhat hyvät ajat. Hän on tehnyt pari muutosta joukkueeseen pelaajistoon, mutta ei hän ole ehtinyt vielä paljoa tähän otteluun vaikuttamaan. Uusina pelaajina joukkueeseen tuli maalivahti Osysseas Vlachodimos Benficasta,  Panionios laituri Giorgos Masouras sekä Olympiakos puolustaja Leonardo Koutris.

Kreikalla ei ole hirveän hyvä kotisaldo viimeaikaisissa ottelussaan. He voittivat viimeksi Unkarin 1-0, mutta tämä oli vasta heidän kolmas voittonsa kymmenessä viime ottelussaan. Muut voitot tulivat Kyproksesta ja Gibraltarista. Potentiaalia joukkueella kuitenkin on, mutta heillä on ollut joukkueen johdossa ristiriitoja. Entinen päävalmentaja Skibbe kuunteli eri seurajoukkuiden managereita ja joutui ottamaan tiettyjä pelaajia joukkueeseen. Nyt tähän halutaan kuitenkin muutoksia.

Joukkueet kohtasivat viimeksi Ateenassa viime EM-kisojen karsinnoissa 2015 jolloin Suomi haki 0-1 voiton. Tämä ottelu näyttää myös vähämaaliselta sillä Kreikan hyökkäys ei ole toiminut ja Suomi ei ole vielä näissä Kansojen liigan otteluissa maaleja päästänyt. Vähämaalinen tasapeli on lähellä.

Perjantai 16 Marraskuuta


Hollanti – Ranska 21:45  Stadion Feijernoord, Rotterdam
Kertoimet: 3.05 – 3.45 – 2.35

Perjantaina voi ratketa A-lohkon 1. ryhmän voittaja kun Hollanti isännöi kotonaan Ranskaa. Ranskalle riittää lohkovoittoon tasapeli sillä he johtavat lohkoa seitsemällä pisteellä. Hollanti on toisena neljä pistettä perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Voitto tästä ottelusta Hollannille antaisi heille mahdollisuuden lohkovoittoon ja samalla varmistaisi Saksan jäämisen jumbosijalle.

Hollanti on jäänyt ulos kahdesta viimeisestä suurturnauksesta, mutta nyt kansojen liigassa heidän otteensa ovat palanneet vanhalle tasolleen. Tämä näkyi jo heidän 3-0 voitossaan Saksasta. Hollanti ja Ranska kohtasivat syyskussa jossa kotijoukkue voitti 2-1. Tuo 2-1 tappio oli joukkueen ainoa tappio seitsemään viime otteluun. Näihin otteluihin kuuluvat mm. Portugali, Italia ja Belgia joten saldo on erittäin hyvä.

Hallitsevan maailmanmestarin Ranskan oma saldo ei ole myöskään huono sillä joukkue on pelannut viimeiset 15 ottelua ilman tappiota. Heidän edellinen tappionsa tuli Maaliskuussa Kolumbialle harjoitusottelussa 2-3. Tämän jälkeen he ovat voittaneet 11 ja pelanneet 4 tasan.

Hollanti saa tähän otteluun ykkösmiehistönsä, mutta Ranskalla on loukkantumishuolia. Puolustuksesta ovat poissa Benjamin Mendy sekä Samuel Umtiti. Keskikentältä on poissa Paul Pogba sekä Corentin Tolisso. Hyökkäyksestä Anthony Martial ja Alexandre Lacazette myös jäivät pois loukkaantumisten takia.

Kummankin joukkueen hyökkäys on erinomainen joten molemmilta joukkueilta on lupa odottaa maaleja. Pelataan tähän molemmat joukkueet tekevät maalin ja yli 2.5 maalia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ