Azzurrit tiukan paikan edessä Portugalia vastaan

Italia – Portugali 21:45 Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Kertoimet: 2.25 – 3.25 – 3.50

Italia on kovan paikan edessä Portugalia vastaan jos he haluavat vielä taistella lohkovoitosta. Portugali on pelannut kaksi ottelua ja voittanut niistä molemmat. Heillä on vielä jäljellä tämän ottelun jälkeen ottelu jo lohkon jumbosijan varmistanutta Puolaa vastaan. Italialle tämä on heidän viimeinen ottelu ja he ovat pakkovoiton edessä. He ovat kaksi pistettä Portugalia perässä ja ohittaakseen lusitaanit, he tarvitsevat voitosta tulevat kolme pistettä ja mielellään vielä vähintään kahdella maalilla. Italia hävisi Portugalille edellisen ottelun 1-0 ja kun tasapisteissä keskinäiset ottelut ratkaisevat niin Italia antaisi itselleen paremman mahdollisuuden kahden maalin voitolla. Tämä tarkottaisi että Portugalin olisi voitettava viimeisessä ottelussaan Puola, tasapeli ei enää riittäisi.

Italia voitti edellisessä kerralla Puolan 1-0 ja se oli Roberto Mancinin aikakauden paras ottelu Italialle. Vaikka Italia hävisi viimeksi Portugalille niin kotiotteluissaan heillä on 10-0-1 saldo Seleçãoa vastaan. Italia on myös yleensä pelannut hyvin kun he pelaavat Milanossa. Heillä on kuitenkin paljon työtä tehtävänään sillä Portugali on hävinnyt vain kerran viimeisessä 11 ottelussaan. 

Italian odotetaan pelaavan samalla kokoonpanolla kuin Puola voitossa yhdellä muutoksella kuitenkin kun laituri Bernardeschi joutuu jäämään pois loukkaantumisen takia. Hänen paikkansa ottaa 4-3-3 muodostelmassa joko Ciro Immobile tai sitten Domenico Berardi. Portugalilta puuttuu vieläkin Juventuksen Cristiano Ronaldo, mutta Raphael Guerrero, Jose Fonte, Andre Gomes ja Joao Mario kaikki palaavat hallitsevan Euroopan mestarien joukkueeseen.

Jos Italia pelaa niin hyvin kuin Puolaa vastaan niin pelataan tähän kotivoittoa tasapeli ei vetoa pelimuodolla

Turkki – Ruotsi 19:00 Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu
Kertoimet: 2.40 – 3.25 – 3.20

Ruotsilla on mielenkiintoinen tilanne sillä he ovat lohkojumbona, mutta voivat tippumisen ohella myös jopa voittaa lohkonsa. Venäjä johtaa B-liigan 2. lohkoa seitsemällä pisteellä. Turkki ei voi enää heitä ohittaa sillä he ovat jo neljä pistettä Venäjää perässä toisena kun heillä on enää tämä ottelu jäljellä. Ruotsilla on kahdesta ottelusta vain 1 piste, mutta voittamalla molemmat ottelunsa (Venäjä väh. 2 maalilla) niin he voittavat lohkonsa. Jos he häviävät Turkille niin Ruotsi tulee tippumaan C-liigaan. Tasapelillä Ruotsilla olisi vielä mahdollisuus säilyä voittamalla viimeisessä ottelussaan Venäjän.

Turkki nousi hienosti kahden maalin takaa 2-3 voittoon syyskuussa Ruotsista. Tämä oli Turkin vasta toinen voitto kahdeksasta viime ottelusta. Ruotsi ei ole pelannut oikein yhtään sen paremmin sillä MM-kisojen puolivälierien jälkeen he eivät ole voittaneet yhtään viidestä ottelustaan. 

Turkilla on hyvä historia Ruotsia vastaan sillä he ovat voittaneet kolme viimeistä ottelua heitä vastaan ja hävinneet vain kerran viimeisestä yhdeksästä. Turkki on ollut hyvä hyökkäyspäässä vaikka ovatkin jääneet maaleitta kahdessa viime ottelussaan. Sitä ennen he tekivät vähintään yhden maalin kahdeksassa viimeisessä ottelussaan. Samalla kahdeksassa viime ottelussaan he ovat pitäneet vain yhden nollapelin. Ruotsi tuli tunnetuksi MM-kisoissa hyvästä puolustuksestaan, mutta viimeiseen viiteen otteluun he ovat pitäneet vain yhden nollapelin. Ruotsin ikääntyvällä puolustuksella voikin olla vaikeuksia pitää Turkin nopeat hyökkääjät kurissa. Pelataan tähän molemmat joukkueet tekevät maalin peliä.

Unkari – Suomi 21:45 Groupama Aréna, Budabest

Suomi hävisi torstaina 1-0 Kreikalla, mutta tämä riitti kuitenkin varmistamaan lohkovoiton sillä tasatilanteissa keskinäiset ottelut ratkaisevat ja Suomi oli voittanut Kreikan aikaisemmin 2-0. Tässä ottelussa on kuitenkin vielä panosta Suomelle sillä jatkopeleihin kaksi parasta lohkovoittajaa saavat kotiedun. Suomi on tällä hetkellä lohkovoittajista toisena sillä pelejä lohkon neljänneksi tullutta joukkuetta vastaan ei lasketa. Varmistaakseen kotiedun, Suomi tarvitsee ottelusta voiton. Unkarillakin on ottelussa hieman panosta sillä joka lohkon heikoin kolmanneksi tullut joukkue tippuu D-liigaan. Unkarilla on tällä hetkellä vasta kolme pistettä sillä otteluita neljänneksi tullutta joukkuetta vastaan ei tässäkään lasketa.

Suomi tuskin tulee muuttamaan kokoonpanoaan liikaa tähän otteluun sillä kotietu välieriin olisi todella iso etu Suomelle. Suomi ei ole hävinnyt kotona yhdeksään otteluun ja pelannut näissä kahdeksan nollapeliä. Pelataan tähän Suomi +0.5AH vetoa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ