Legendaarinen Saksa – Hollanti maanantaina

Saksa – Hollanti 21:45 VELTINS-Arena Gelsenkirchen
Kertoimet: 1.62 – 3.65 – 5.25

Ensimmäinen UEFA:n Kansojen liiga on edennyt lohkovaiheen viimeisiin otteluihin. Maanantain helmenä pelataan legendaarinen Saksan ja Hollannin kohtaaminen. Näiden kahden kilpakumppanin kohtaaminen on aina viihdyttävä taistelu. Ensimmäisessä ottelussa Hollannissa kotijoukkue murskasi ja nöyryytti Saksaa ottamalla 3-0 voiton. Nyt Schalke-04:n kotistadionilla Saksa haluaa varmasti maksaa potut pottuina.

Saksa on kerännyt kolmesta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden pisteen joten he eivät voi enää lohkovoittoa ottaa. Torstaina he näyttivät kuitenkin parannuksen merkkejä ottamalla selvän 3-0 voiton Venäjästä harjoitusottelussa. Saksa pelasi ottelussa varsin nuorella joukkueella joka lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Tämä oli kuitenkin vasta viides voitto Saksan edellisistä 15:sta ottelustaan. Kotona he ovat kuitenkin kärsineet vain yhden tappion viimeisissä kymmenessä ottelussaan Brasilialle.

Hollanti saa tähän otteluun kaikki parhaimmat pelaajansa mukaan jos kukaan ei loukkaannu tai saa korttitiliään täyteen perjantai Ranska ottelussa. Riippuen sen ottelun tuloksesta, Hollanti taistelee tässä ottelussa joko lohkovoitosta, lohkon jumbosijasta tai sitten vain omasta kunniastaan. Vaikka Hollanti on osoittanut elpymisen merkkejä niin silti he eivät ole ottaneet voittoa edellisestä neljästä vierasottelustaan joista saldona kolme tasapeliä ja yksi tappio. Joukkue on onnistunut tekemään maalin jokaisessa kahdeksassa edellisessä vierasottelussaan.

Tuo Hollannin 3-0 voitto oli joukkueen ensimmäinen Saksasta sitten vuoden 2002. Koska Hollanti kohtasi Ranskan perjantaina ja Saksa saa yhden lepopäivän lisää niin pelataan tähän otteluun kotivoittoa.

Tsekki – Slovakia 21:45 Sinobo Stadion, Praha
Kertoimet: 2.05 – 3.25 – 3.60

Tässä ottelussa ratkaistaan kumpi joukkue tippuu B-liigasta ja kumpi jää. Ukraina on jo varmistanut lohkon voiton voitettuaan jokaiset kolme otteluaan joten perjantain Slovakia – Ukraina ottelun tuloksella ei ole hirveästi väliä. Tsekki on toisena kolmella pisteellä ja Slovakia viimeisenä ilman pisteitä.  Tsekki voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 1-2 Trnavassa joten Slovakian on voitettava tämä ottelu, mieluiten kahden maalin erolla jos he haluavat tiputtaa naapurinsa C-liigaan.

Slovakia oli alunperin tämän liigan suosikki, mutta peli ei ole toiminut ja joukkueella on nyt jo kolmas päävalmentaja käytössä. Slovakialla on vastustajiinsa nähden käytössä lähes ylivoimainen miehistö kuten Hamsik, Nemec ja Mak, mutta jostain syystä nämä eivät ole osuneet puiden väliin tarpeeksi usein.

Kotijoukkue Tsekki teki hyvän kenraaliharjoituksen torstaina kun he hakivat 0-1 voiton Puolasta. Puolustus onkin ollut Tsekin paras osa-alue. Jos viimeisestä kymmenestä ottelusta jätetään pois kaksi murskatappiota Venäjälle (5-1) ja Australialle (4-0) niin Tsekki on päästänyt vain 7 maalia kahdeksassa ottelussa pitäen maalinsa puhtaana kolme kertaa. Maalinteon kanssa on ollut hieman ongelmia vaikka viimeiseen kymmeneen otteluun on tullut 11 maalia. Näistä neljä tuli Kiinaa vastaan. Kolme kertaa he jäivät nollille.

Vaikka tämän ottelun pitäisi olla tasainen niin maat ovat kohdanneet toisensa 13 kertaa Slovakian itsenäisyyden jälkeen ja vain kahdesti ollaan jääty alle 2.5 maalin. Pelataan tähänkin siis maaleja. Yli 2.5 maalia.

Ruotsi – Venäjä 21:45 Friends Arena, Tukholma
Kertoimet: 2.05 – 3.20 – 3.45

Riippuen Turkin ja Ruotsin välisen ottelun tuloksesta lauantaina, voi tämä ottelu ratkaista mahdollisesti lohkovoittajan. Jos Ruotsi onnistui Turkin voittamaan niin voittamalla tämän ottelun he ottavat voitolla lohkovoiton. Jos Ruotsi pelasi tasan niin Venäjä voitolla he välttävät tippumisen C-liigaan. Jos Ruotsi taas hävisi Turkille niin kaikki sijat ovat ratkaistu ja Ruotsi tippui C-liigaan.

Venäjä on ollut tässä lohkossa erittäin hyvä sillä heillä on kolmesta ottelusta seitsemän pistettä. Torstain harjoitusottelussa he kuitenkin jäivät selvästi jalkoihin kun Saksa voitti kotonaan 3-0. Vierasotteluissa ei ole Venäjällä kulkenut sillä viimeisestä kymmenestä vierasottelusta heillä on vain kolme voittoa Moldovasta, Unkarista ja Turkista.

Pelataan tähän Ruotsin kotivoittoa.  

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ