Copa del Rey ennakko 9 – 10 tammikuuta

Villarealissa kaikki hyvin

Espanjan Cup kilpailu Copa del Rey palaa tällä viikolla neljännesvälierien voimin. Edessä ovat ensimmäiset osaottelut ja mukana on myös Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Robin Lodin Sporting Gijón joka kohtaa tiistai-iltana Valencian. Lod ei loukkaantumisen takia vielä taida tässä ottelussa pelata, mutta ensi viikolla toisessa osaottelussa hänen pitäisi olla mukana. Valencia on ensimmäisessä osaottelussa iso suosikki niin kuin on myös Villareal, joka kohtaa keskiviikkona kotonaan Estadio de la Ceramicassa Espanyolin.

Kotietu “keltaisella sukellusveneellä”

Tämä kausi ei ole mennyt putkeen Villarealille joka lähti kauteen suurin odotuksin. Nämä odotukset eivät ole toteutuneet ja he ovat La Ligassa vasta 18. sijalla kaksi pistettä putoamisviivaa alempana. Joukkueen peli on kuitenkin mennyt viime aikoina parempaan suuntaan ja Cupin avulla he voivat pitää momentumia yllä.

Luis Garcian miehistö on tappioton edellisissä neljässä ottelussaan kaikissa kilpailuissa ja viime torstain 2-2 tasapeli kotona Real Madridia vastaan on nostanut joukkueen itseluottamuksen uudelle tasolle varsinkin kun Santi Cazorla on palaamassa entisaikojen vireeseen tekemällä Realia vastaan kaksi maalia.

“Keltaisen sukellusveneen” pelit kotona La Ceramica stadionilla ovat menneet viime aikoina erityisen hyvin sillä heillä on kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain yksi tappio (Celta de Vigo 2-3) ja he ovat voittaneet kolme edellista Cupin ottelua siellä maalierolla 13-1. Almería kaatui joulukuun alussa 8-0.

Espanyolin pelit La Ligassa ovat menneet Villarealia paremmin sillä he ovat tällä hetkellä 8. sijalla, mutta joukkueen heikkous on ollut vieraspelit sillä liigan yhdeksästä ottelusta he ovat voittaneet vain yhden (1-3-5). Tämän vuoksi on vaikea pelata heitä voittoon tässä ottelussa vaikka kerroin on niinkin hyvä kuin 4.00.

Rubin joukkue on hävinnyt neljä vierasotteluaan putkeen maalierolla 2-8 johon kuuluu myös 2-1 vierastappio alemman sarjatason Cadízia vastaan Cupissa ja joukkueen ainoa vierasvoitto vieraissa tuli heikkoa Huescaa vastaan kymmenessä edellisessä ottelussaan.

Villareal näyttäisi olevan nousussa ja Espanyolilla on vaikeuksia vieraissa niin paras peli-idea tähän on kotivoitto keskiviikkona 2.00 kertoimella.

Getafe hakee etua ensimmäisestä osaottelusta

La Ligassa seitsemänneksi noussut Getafe pelaa tällä hetkellä yhtä parasta kauttaan viimeisen kymmenen vuoden aikana ja joukkue lähtee tähän keskiviikon Cup otteluun Real Valladolidia täynnä itseluottamusta.

Jose Bordalasin miehistö kärsi niukan 1-2 tappion sarjajohtaja Barcelonalle sunnuntaina, joka katkaisi heidän kuuden ottelun tappiottoman putken. Tämä joukkue ei ole kuitenkaan kärsinyt yhtään peräkkäistä tappiota tällä kaudella joka vain osoittaa heidän henkisen kovuutensa.

Tuo Barcelona tappio katkaisi myös “El Getan” kolmen kotivoiton putken jossa olivat kaatuneet Espanyol, Córdoba sekä Real Sociedad maalierolla 9-1. Tämän vuoksi kotivoitolle tarjottu 1.90 kerroin epätasaisesti pelaavaa vastustajaa vastaan näyttää hyvältä.  .

Valladolid, joka on 15 sijalla La Ligassa, on ottanut vain yhden pisteen edellisistä kolmesta ottelustaan ja heidän ainoa voittonsa täällä Getafen Alfonso Perez stadionilla tuli niinkin kaukaa kuin 2008.  

Joukkueen ongelma on ollut puolustuksessa sillä 11 edellisessä ottelussa he ovat pitäneet vain yhden nollapelin. Maalinteko on kuitenkin toiminut sillä he ovat jääneet maaleitta vain kerran kuudessa edellisessä ottelussaan ja tämän takia hyvä peli-idea tähän otteluun on molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 2.30.

Betis palauttaa Sociedadin maan pinnalle?

Real Betis isännöi torstaina Real Sociedadia Benito Villamarin stadionilla Sevillassa. Kyseessä on kahden La Liga joukkueen kohtaaminen ja kotivoiton kerroin 1.95 on pelaamisen arvoinen.

Betis on pelannut nyt seitsemän ottelua putkeen kotona ilman tappiota voittaen neljä ja pelaten kolmasti tasan. Edellisessä Copa del Rey ottelussaan he voittivat Racing Santanderin selvästi 4-0.  

Sociedad katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa uskomattomasti kaatamalla Real Madridin Santiago Bernabeulla 0-2 viime viikonloppuna ja tämä voitto on nostanut massiivisesti heidän itseluottamustaan tähän torstain mittelöön.

Tuosta voitosta huolimatta, Imanos Alguacilin miehistö, on voittanut vain yhden edellisestä neljästä ottelustaan Benito Villamarin stadionilla ja voivat joutua toteamaan hyvän kotijoukkueen, Betisin, paremmakseen myös nytkin.

Tasavahvat joukkueet San Mamesilla

Athletic Bilbao toivottaa Sevillan tervetulleeksi San Mames stadionille torstaina ja heti ensimmäiseksi pistää silmään tasapelille tarjottu 3.20 kerroin. Kotijoukkue taistelee yllättäen putoamista vastaan tällä kaudella, mutta otteet ovat parantuneet viime aikoina sillä viidestä edellisestä ottelustaan he ovat voittaneet kolme ja pelanneet kahdesti tasan.  Itseasiassa kahdeksasta viime ottelustaan he ovat hävinneet vain Levantelle.

Sevilla pelaa hyvää kautta ja ovat La Ligassa tällä hetkellä kolmantena, seitsemän pistettä johtavaa Barcelonaa perässä. Vieraissa peli ei ole kuitenkaan viime aikoina kulkenut sillä kolme edellistä vierasottelua ovat päättyneet tasan 1-1 tulokseen.  

“Los Rojiblancos” on pelannut tasan myös kahdessa edellisessä Copa del Reyn vierasotteluissa ja tämä ilta San Memes stadionilla voi olla yhtä vaikea sillä joukkue on viimeksi voittanut täällä vuonna 2016.

Muut Copa del Rey ottelut tällä viikolla ovat Real Madrid – Leganes, Girona – Atletico Madrid, Levante – Barcelona sekä Sporting Gijon – Valencia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ