Manchester Cityn voittaminen on ehkä Sarrin viimeinen mahdollisuus

Carabao Cup finaali ennakko

Manchester City ja Chelsea kohtaavat historiansa ensimmäistä kertaa isossa Cup finaalissa sunnuntaina kun kaksi tämän vuosikymmenen menestyneintä seuraa Englannissa pelaavat Jalkapallon liiga Cupin, Carabao Cupin finaalissa.

Tämä on jo joukkueiden neljäs kohtaaminen tällä kaudella joista viimeisin oli vain muutama viikko sitten Etihad stadionlla jossa City murskasi vieraansa 6-0. Tuo tulos sekä muutama muu heikko esitys on laittanut Chelsean manageri, Maurizio Sarrin työn vaakalaudalle. Jos hän kuitenkin onnistuisi pokaalin tästä nappaamaan niin se antaisi hieman lisäaikaa italialaiselle ja parantaisi joukkueen itseluottamusta loppukautta ajatellen.

Sarrin ensimmäinen pokaali voisi pelastaa hänen työpaikkana

Tämä on Sarrin ensimmäinen suuri Cup finaali managerina ja voi hyvinkin olla hänen viimeisensä Chelsean väreissä, jos huhuihin on uskominen. Monesta paikoista on tullut puhetta että jos hän häviää tämän ottelun Wembleyllä sunnuntaina niin hän saisi potkut.

Sarri palkattiin kesällä hyvin menneen Napoli ajan jälkeen Chelsean peräsimeen ja hänen sekä joukkueen alkukausi alkoi erinomaisesti, mutta tämä vauhti on hyytynyt kovasti vuoden 2019 alun jälkeen. Kyse ei ole ollut siitä että joukkue on hävinnyt otteluita, mutta enemmänkin millä tavalla he ovat hävinneet ne ja tämä on laittanut Sarrin työpaikan vaakalaudalle. Bournemouth murskasi Bluesin 4-0 ja heti seuraavassa vierasottelussa City kaatoi heidät 6-0. Viime maanantaina Manchester United tiputti joukkueen FA Cupista 0-2. Sarrin kykenemättömyys tekemään muutoksia pelityyliinsä on myös saanut kannattajat varpailleen ja Kanten peluuttaminen väärällä pelipaikalla Jorginhon takia ei ole ollut suosittu ratkaisu sekään.

Tuo Citylle kärsitty 6-0 tappio oli kuitenkin se kaikista huomattavin sillä se oli Chelsean suurin tappio sitten vuoden 1991. Cityn pelaajat olivat sinä päivänä armottomia joista erityisesti Sergio Aguero nousi esiin tekemällä ottelussa hattu-tempun. Tuon tuloksen takia on helppo ymmärtää minkä takia Manchester City on 1.54 kertoiminen suosikki voittamaan Carabao Cup varsinaisella peliajalla.

Hieman yllättävästi, ottaen huomioon 6-0 lopputuloksen, Chelsealla oli ottelussa omat paikkansa tehdä maali. Sekä Gonzalo Higuain että Willian molemmat olivat lähellä osua maalipuiden väliin. Chelsea ei ole huono joukkue ja he ovat kuitenkin onnistunut kaatamaan Cityn tällä kaudella jo kerran kun he ottivat Stamford Bridgellä 2-0 voiton joulukuussa. Viime aikojen ongelmista huolimatta, kyseessä on finaali joka saa aina pelaajat yrittämään parastaan. Chelsealla on Sarrin alaisuudessa laadukkaita pelaajia joten heille tarjottu massiivinen 5.30 kerroin voi olla pienen vedon arvoinen. Varsinkin kun ottaa huomioon Cityn ongelmat Saksassa Schalkea vastaan keskiviikkona jossa he päästivät pari maalia ja ilman loppuhetken Sanen uskomatonta vapaapotkumaalia olisivat voineet kärsiä tappion.

City on liiga Cupin kuningas

Yhdelläkään muulla englantilaisella joukkueella ole niin montaa pokaalia tämän vuosikymmenen alusta lähtien kuin Cityllä ja Chelsealla. Yhteensä joukkueet ovat keränneet 14 isoa pokaalia, joista Liiga Cup on ollut erityisesti hyvä Manchester Citylle joka on voittanut viidestä edellisestä finaalista kolme mukaanlukien viime vuoden finaalin.

Manchester Cityn 3-0 voitto Arsenalista viime helmikuussa oli Pep Guardiolan kymmenes cup voitto 11 finaalista. Yhteensä espanjalaisella on jo 20 pokaalia managerina.

Hänen joukkueensa metsästää tällä kaudella neljän eri kilpailun voittoa ja he jatkoivat tuon uskomattoman tavoitteen tavoittelua ottamalla 2-3 vierasvoiton Schalkesta Mestarien liigassa keskiviikkona. He ovat nyt ottaneet 13 voittoa edellisistä 14 ottelustaan ja vain kaksi kertaa noissa otteluissa he ovat tehneet alle 2 maalia.

Manchester Cityn käytäntö tehdä runsaasti maaleja sekä se tapa miten he yleensä pelaavat Liiga Cupin finaaleissa tarkoittaa yleensä runsasmaalista ottelua. Tämän vuoksi yli 2.5 maalista tarjottu 1.71 kerroin voi olla myös vedon arvoinen. Liiga Cupin, tänä vuonna Carabao Cupin, 15 edellisessä finaalissa, 12 kertaa ollaan nähty 3 tai sitä useampi maali.

Kevin De Bruyne pitää Liiga Cupista

Kevin de Bruyne voi olla suuressa osassa sunnuntaina kun City yrittää ylläpitää heidän maaliputkeaan sillä hän on erikoistunut tekemään maaleja tässä kilpailussa. Sen jälkeen kun hän siirtyi Etihad Stadionille vuonna 2015, tämä Belgian maajoukkuepelaaja on tehnyt eniten maaleja tässä kilpailussa kuin kukaan muu pelaaja.

Hänen yhdeksästä maalistaan tällä kaudella, kaksi on tullut Liiga Cupissa ja vaikka hän ei ole vielä onnistunut tekemään maalia finaalissa niin hänet kannattaa pitää mielessä kun etsitään maalintekijöitä, varsinkin kun hänen kertoimensa on niinkin korkea kuin 4.60.

Sunnuntain ehkä suosituin valinta maalintekijäksi on oikeutetusti Cityn argentiinalainen kärki, Sergio Aguero kertoimella 1.71. Hän on tehnyt kymmenen maalia edellisissä seitsemässä ottelussaan ja hän erityisesti nauttii Chelsean kurittamisesta. Manchester Cityn kaikkien aikojen paras maalintekijä on tehnyt urallaan Chelseata vastaan eniten maaleja kuin mitään muuta joukkuetta vastaan. Tällä hetkellä hänen maalilukunsa lontoolaisia vastaan on 15.

Aguero ei ole kuitenkaan finaaleissa aina onnistunut sillä ennen osumaansa Arsenalia vastaan viime vuonna finaalissa hän ei ollut tehnyt maaliakaan viidessä edellisessä finaalissaan.

KLIKKAA TÄSTÄ