Kompasteleva Tottenham jatkaa puolivälieriin (Mestarien liigan ennakko 5. maaliskuuta)

Molemmat Tottenham ja Real Madrid hankkivat jo edun Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisissä osaotteluissa ja heidän pitäisi hoitaa homma kotiin tiistain toisissa otteluissa.

Tottenham Hotspur voitti Dortmundin 3-0 kolme viikkoa sitten ensimmäisessä osaottelussa, mutta on sen jälkeen hävinnyt sekä Burnleylle että Chelsealle. He olivat myös hieman onnekkaita saadakseen tasapelin Arsenalia vastaan viikonloppuna.  Heidän onneksi myös Dortmund on kompuroinut edellisissä otteluissaan viime aikoina.

Perjantain 2-1 tappio Augsburgille tarkoittaa että Dortmund on vaarassa luovuttaa Bundesliga mestaruuden jälleen Bayern Munchenille. Lucien Favren joukkue on voittanut vain yhden heidän viidestä edellisestä liiga ottelustaan sen jälkeen kun he murskasivat Hannoverin 5-1 tammikuun lopussa.

Dortmundin kiri jää hieman vajaaksi

Spurs yrittää päästä Mestarien liigan puolivälieriin ensimmäistä kertaa sitten 2010/11 kauden, kun taas Borussia Dortmund on tässä vaiheessa jo viidettä kertaa seitsemän edellisen kauden aikana.

Vaikka Dortmund tiputti Tottenhamin jatkosta Eurooppa liigassa kaudelle 2015/16, niin Mauricio Pochettinon miehistö sai kostonsa viime kaudella kun he voittivat Borussian 3-1 Wembleyllä ja 1-2 Saksassa Mestarien liigan lohkovaiheen otteluissa.

Tottenham selviytyy puolivälieriin jopa ottamalla niukasti takkiin tässä ottelussa ja vaikka  tämä skenaario voi aiheuttaa hieman kynsien purentaan Lontoolaisfanien keskuudessa, niin se näyttää kaikista todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Pochettinon joukkue tulee lähes varmati pelaamaan tasapeliä Dortmundissa, mutta he olisivat yhtä tyytyväisiä päästessään jatkoon niukalla tappiollakin. Saksalaisten 2-0 voittoa voi pelata 9.50 kertoimella kun taas tasapelistä saisi rahat takaisin hyvällä 3.80 kertoimella. Tottenham ei ole valioliigassa hirveästi tasapelejä tällä kaudella pelannut sillä heidän 1-1 tasapelinsä Arsenalia vastaan viikonloppuna oli heidän ensimmäisensä.  Mestarien liigassa kuitenkin heidän kaksi aikaisempaa vierasottelua ovat päättyneet tasapeleihin PSV:tä joten tämä voi olla nytkin mahdollinen tulos.

Ajax jätti mahdollisuutensa käyttämättä

Real Madrid hävisi kahdesti viime viikolla kotonaan Barcelonalle, mutta heillä pitäisi olla tarpeeksi laatua tiputtaa Amsterdamin ylpeys ulos tästä kilpailusta.

Hollantilaisjoukkue tuotti Realille vaikeuksia ensimmäisessä osaottelussa Amsterdamissa, mutta niinkuin se usein on ollut asia Mestarien liigassa, kokeneella espanjalaisjoukkueella oli myös onni heidän puolellaan ja he ottivat 1-2 vierasvoiton.

Vaikka Realin espanjalainen keskuspuolustaja Sergio Ramos on toisesta osaottelusta pelikiellossa, niin olisi suuri yllätys jos Real ei ottaisi rutiininomaista voittoa tiistaina. Real Madrid on voittanut Mestarien liigan kolmella aikaisemmalla kaudella ja jahtaavat nyt neljättä mestaruuttaa putkeen. He tietävät tasan tarkkaan mitä voittamiseen ja jatkoonpääsyyn tässä kilpailussa vaaditaan.

Real on myös voittanut Ajaxin nyt joukkueiden seitsemässä edellisessä kohtaamisessa ja yrittävät päästä Mestarien liigan puolivälieriin yhdeksättä vuotta putkeen.

Realia ei kannata aliarvioida

Realiin verrattuna, Ajax on mukana Mestarien liigan neljännesvälierissä ensimmäistä kertaa sitten 2005/06 kauden ja näyttäisi siltä että he menettivät mahdollisuutensa hakea suurta yllätystä tiputtamalla Real Madridin jo ensimmäisessä osaottelussa

Ajax pelasi erittäin hyvin Johan Cruyff areenalla, mutta Realin kokemus antoi heille edun toiseen osaotteluun. Ajaxilta vaaditaan maaleja Santiago Bernabeulla ja he ovatkin tehneet Eredivisiessä tällä kaudella vakuuttavat 82 maalia joista 10 tuli Real Madrid ottelun jälkeisistä 5-0 ja 5-1 voitoista NAC Bredaa sekä Den Haagia vastaan.

Kahden maalin tekeminen ja oman maalin puhtaana pitäminen Espanjan pääkaupungissa voi kuitenkin olla hieman liikaa vaadittu tältä nuorelta joukkueelta, mutta he pystyvät kyllä ainakin yhden maalin tekemään tätä puolustusta vastaan josta puuttuu kapteeni ja talismaani Ramos.

Real Madridin voittoa jossa molemmat joukkueet tekevät maalin voi pelata 2.45 kertoimella. Real pääsisi sillä jo puolivälieriin ja olisi yhden askeleen lähempänä taas Mestarien liigan voittoa. He ovat tällä hetkellä kilpailun nelossuosikki kertoimella 10.00. Se on erittäin houkutteleva kerroin sillä “Los Blancosin” aliarvioiminen kannattaa tehdä vain omalla vastuulla.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ