Liverpoolin heikot vierasottelut Mestarien liigassa jatkuvat (Mestarien liiga ennakko 13. maaliskuuta)

Keskiviikko iltana pelataan kaksi viimeistä Mestarien liigan neljännesvälieräottelua kun Bayern Munchen isännöi Allianz areenalla Liverpoolia ja Lyon matkustaa Barcelonan vieraaksi Nou Campille.

Molemmat otteluparit ovat kutkuttavasti tasan sillä sekä Anfieldillä että Groupama stadionilla päädyttiin 0-0 tasapeleihin. Tämä antaa mahdolliselle vierasmaalille ison arvon, mutta siltikin toisten osaotteluiden kotijoukkueiden uskotaan menevän jatkoon molemmissa ottelupareissa.

Bayernin hakee kahdeksatta perättäistä kotivoittoaan

Ottelupari on tasatilanteessa 0-0 ja normaalisti se hieman suosii vierailijoita niin tämä ei ole kyseessä nyt. Liverpool pääsi lohkovaiheesta jatkoon vain voittamalla kaikki kotiottelunsa. Vieraissa joukkue hävisi kaikki kolme otteluaan ja samalla he tekivät näissä otteluissa vain yhden maalin. Jos viime vuoden Mestarien liigan finaali lasketaan mukaan niin Liverpool on hävinnyt viisi perättäistä Mestarien liigan vierasottelua maalierolla 12-4. Tämä ei lupaa hyvää tähän otteluun.

Bayern on viimeisen viiden vuoden aikana pelannut 29 Mestarien liigan kotiottelua Allianz areenalla ja voitanut näistä 23. Kolmasti he ovat pelanneet tasan ja vain kolme kertaa he ovat hävinneet. Nuo kolme tappiota ovat tulleet kaikki Real Madridia vastaan. Eli viimeisen viiden vuoden aikana, vain Real Madrid on pystynyt voittamaan Bayernin Allianz Areenalla.

Bayern on vain kahdesti viimeisen kymmenen vuoden aikana pelannut 0-0 kotonaan Mestarien liigassa joten tässä ottelussa tuskin tullaan näkemään jatkoaika tai rangaistuspotkukilpailu. Bayern menee jatkoon kotivoitolla ja siitä tarjottava 2.10 kerroin on pelaamisen arvoinen. Bayern Munchen on noussut heikohkon alkukauden jälkeen vireeseen ja erityisesti kotona joukkue on pelannut hyvin. He ovat voittaneet nyt seitsemän peräkkäistä kotiotteluaan kaikissa kilpailuissa ja koko kauden aikana he ovat hävinneet vain yhden ottelun, 0-3 Borussia Mönchengladbachia vastaan.

Liverpoolin ehkä ainoa toivo päästä jatkoon on saada maalillinen tasapeli sillä Bayernia on todella vaikea voittaa Allianz Areenalla. Bayern on pelannut tällä kaudella neljä tasapeliä kotonaan ja jokaisessa molemmat joukkueet tekivät maalin. Maalillista tasapeliä voi pelata 4.15 kertoimella, jos luottoa Liverpooliin löytyy.

Nou Campilla tuskin jäädään maaleitta

Lyon yllätti ensimmäisessä osaottelussa Barcelonan pelaamalla ihan hyvää puolustuspeliä. Lyon on itsekin erittäin runsasmaalinen joukkue joten kukaan ei uskonut ennen ottelun alkua maalittomaan tasapeliin. Samanlaista puolustuspeliä Lyon tuskin pystyy pelaamaan enää Nou Campilla.

Barcelona jäi 1-1 tasapeliin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Tottenhamia vastaan Nou Campilla, mutta joukkueen lohkovoitto oli silloin jo varma. Ennen tätä ottelua Barcelona oli voittanut seitsemän Mestarien liigan kotiottelua putkeen. Barcelonan kotisaldo tässä kilpailussa on muutenkin henkeäsalpaava sillä joukkueen viimeisin tappio on vuodelta 2013 Bayern Muncheniä vastaan. Tämän jälkeen joukkue on voittanut 26 ja pelannut kolme kertaa tasan. Vain kerran he ovat näissä otteluissa jääneet ilman maalia (Juventus 0-0).

Lyon voitti alkulohkossa Manchester Cityn avauskierroksella Etihad stadionilla 1-2, mutta tämän jälkeen he pelasivat viisi ottelua tasan ja jokaisessa molemmat joukkueet tekivät maalin. Ranskan Ligue 1:ssa joukkue on jäänyt tällä kaudella maaleitta vierasotteluissaan vain neljä kertaa. Heiltä löytyy nopeita laitureita ja hyviä kärkipelaajia jotka pystyvät iskemään vastaan nopeasti ja tämä on ollut ehkä pienoinen heikkous Barcelonalle tällä kaudella. Barcelonan 14. kotiottelustaan La Ligassa, yhdeksässä vastustaja on myös pystynyt maalintekoon.

Paras veto ehkä tähän otteluun on Barcelonan voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin. Tämä vaihtoehto olisi tarjolla 2.45 kertoimella. Barcelona on päästänyt 2 tai sitä useamman maalin tällä kaudella kotonaan viidesti. Niille jotka hakevat hieman isompaa kerrointa niin Lyonin yli 1.5 maalia olisi tarjolla 5.05 kertoimella. Alkulohkossa Lyon teki 2 maalia vieraissa Manchester Cityä vastaan ja kolme Hoffenheimia vastaan. Jos ottelusta tulee runsasmaalinen niin tuo veto on erittäin mahdollinen.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ