Ronaldon paluu tekee hallitsevasta mestarista parempia (EURO-karsinta ennakko 21-22. maaliskuuta)

Karsinta vuoden 2020 Euroopan mestaruuskisoihin alkaa tällä viikolla ja hallitseva mestari Portugali haluaa aloittaa mestaruuden puolustamisen vahvasti voittamalla Ukrainan Lissabonissa perjantaina.

Portugali, lempinimeltään Selecao, yllätti ennakkosuosikit kolme vuotta sitten menemällä loppuun asti Ranskassa. He onnistuivat voittamaan jopa kisaisännät turnauksen finaalissa fanaattisen ranskalaisyleisön edessä vaikka he olivat menettäneet parhaimman pelaajansa Cristiano Ronaldon aivan ottelun alussa loukkaantumisen takia.

Nyt 34-vuotias Ronaldo on saanut fantastisen alun tähän kauteen uudessa seurassaan Juventuksessa ampumalla tällä kaudella jo 24 maalia. Häntä lepuutettiin Kansojen liigan otteluissa eikä ole esiintynyt maajoukkuepaidassa sitten Portugalin Uruguaylle kärsimän tappion MM-kisojen neljännesvälierissä viime kesänä. Hänen paluunsa maajoukkueeseen antaa varmasti ison piristysruiskeen koko joukkueelle ja tekee heistä parempia.

Portugali valmis aloittamaan voitolla

Cristiano Ronaldon puuttuminen maajoukkueesta ei näkynyt heidän kuudessa maaottelussaan. Näistä kuudesta ottelusta, Portugali voitti kolme ja pelasi kolmasti tasan samalla päästen Kansojen liigan finaaleihin jotka pelataan heidän omalla maaperällään tämän vuoden kesäkuussa.  

Hyvistä esityksistä huolimatta, he onnistuivat pitämään maalinsa puhtaana vain kahdesti ja nämä molemmat tulivat Italiaa vastaan. Tästä syystä nyt vieraileva Ukraina voi hyvinkin onnistua tekemään maalin perjantaina ja se antaa vedolle – Molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 2.40 hyvääkin arvoa.

Samalla kotijoukkueelle tarjotaan 2.60 kerrointa voittaa ottelu tasan yhdellä maalilla. Kansojen liigassa he voittivat sekä Italian että Puolan tasan yhdellä maalilla joten sama voi toistua nyt tässäkin Ukrainaa vastaan.

Englanti haluaa hyvän olon jatkuvan

Viime vuoden Maailman mestaruuskisojen semifinalisti Englanti pelaa myös perjantaina kun he toivottavat Tsekin tervetulleeksi Wembley stadionille. Näiden maiden edellisestä kohtaamisesta on kulunut jo yli kymmenen vuotta jolloin 2-2 tasapeliin päättyneessä ottelussa maalintekijöinä kunnostautuivat sellaiset legendat kuin Wes Brown, Joe Cole ja Milan Baros. Paljon on siis vettä Thamesissa virrannut näiden maiden kohtaamisen jälkeen.

Englanti, lempinimeltään kolme leijonaa, yllätti monet menemällä nuorella joukkueella niinkin pitkälle viime vuoden MM-kisoissa Venäjällä, mutta he osoittivat että se ei ollut pelkkä onnekas sattuma pääsemällä Kansojen liigassa finaaliturnaukseen pudottamalla samalla sekä Espanjan että Kroatian ulos turnauksesta.

Tsekeiltä löytyy hyvässä kunnossa oleva maalintekijä kun AS Roman hyökkääjä Patrik Schick on osunut kolmasti viidessä viime maaottelussaan, mutta muuten maan maalinteko on tökkinyt sillä he ovat osuneet maalipuiden väliin vain kahdesti edellisissä kolmessa ottelussaan.

Kun ottaa tuon huomioon niin kotijoukkueen voitto ilman päästettyä maalia kertoimella 1.71 sekä 1.50 kerroin kotijoukkueen nollapelillä näyttäisivät olevan hyviä vaihtoehtoja. Vaikka Englannin joukkueessa on ollut loukkaantumisia niin silti päävalmentaja Gareth Southgate haluaa tämän hyvän ja positiivisen olotilan jatkuvan ottamalla tästä selkeän voiton pitämällä puolustuksen tiukkana.

Belgian täytyy jälleen todistaa tasonsa

Toinen viime vuoden MM-kisojen semifinaali maa Belgia aloittaa oman karsintaurakkansa torstaina kun he isännöivät Venäjää joka ei ole karsintapelejä pelannut viime kesän MM-kisojen isännyyden takia sitten vuoden 2016 EURO karsintojen.

Belgialla, lempinimeltään punaiset paholaiset, on paljon näytettävää sen jälkeen kun he kärsivät 5-2 murskatappion Sveitsille edellisessä ottelussaan Kansojen liigassa. Tuo tulos myös auttoi Sveitsin hyppäämään Belgian ohi maalierolla Kansojen liigan finaalipeleihin, joka oli belgialaisille yllätys ja todella suuri pettymys hyvin menneiden MM-kisojen jälkeen.

Heillä on nyt kuitenkin hyvässä iskussa olevia pelaajia kuten Manchester Unitedin hyökkääjä Romelu Lukaku, joka on tehnyt viisi maalia hänen edellisissä neljässä maaottelussaan.

Seurajoukkueessaan hän on myös tehnyt kuusi maalia edellisissä neljässä ottelussaan, joten mies on vireessä ja valmis jatkamaan tätä hyvää maalinteko jaksoaan Brysselissä.

Belgia ei ole hävinnyt Venäjälle viiteen peräkkäiseen otteluun ja he ovat tarpeeksi hyviä voittamaan venäläiset vähintään kahdella maalilla kertoimella 3.35. Heidän hyökkäysvoimansa on niin hyvä että ottelun yli 2.5 maalista tarjottu 1.62 näyttäisi olevan jopa ylikerroin. Viime MM-karsintojen viidessä kotiottelussaan, neljässä he tekivät neljä tai sitä useamman maalin. Vain Kreikan kanssa he pelasivat 1-1 tasapelin kotonaan.

Toinen mielenkiintoinen mittelö torstaina nähdään kun Puola matkustaa Wieniin kohtaamaan Ernst Happel Stadionilla Itävallan.

Puolalta löytyy runsaasti hyökkäysvaihtoehtoja

Vierailijoiden menestys on pitkään ollut Robert Lewandowskin maalien varassa ja se onkin tuottanut ihan hyvin tulosta sillä tämä Bayern Munchenin kärkipelaaja on tehnyt jo yli 50 maalia kansainvälisissä otteluissa.

Nyt näyttäisi kuitenkin että maa on tämän kauden esitysten perusteella löytänyt mahdollisen pitkän ajan seuraajan Lewandowskille AC Milanin Krzysztof Piatekin muodossa.

Piatek siirtyi Italian Genoaan viime kesänä jossa hän teki 19 maalia 21 ottelussa. Tämä näyttö johti isoon siirtoon AC Milaniin heti seuraavassa siirtoikkunassa, jossa tahti on jatkunut ellei jopa parantunut.

Hän on aloittanut uransa Rossonerissä tehden kahdeksan maalia kymmenessä ottelussaan. Hän myös teki ensimmäisen maajoukkuemaalinsa viime vuoden lokakuussa kun Puola hävisi Portugalille 3-2. Piatekin ja Lewandowskin lisäksi joukkueesta löytyy Napolin Arkadiusz Milik joka on ampunut Serie A:ssa 15 maalia tällä kaudella.

Tuon sortin hyökkäysteho näyttäisi lupaavan että Itävallan pääkaupungissa voidaan nähdä maaleja. Yli 2.5 maalille tarjottu 2.10 kertoin houkuttelee samoin kuten yli 3.5 maalista tarjottu 3.85 kerroin.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ