Bayern Munchen – Hoffenheim

Perjantai 24 elokuuta
Bayern Munchen – Hoffenheim 21:30 Allianz Arena, Munchen
Kertoimet: 1.23 – 6.50 – 12.00


Bundesliiga avaa kautensa tänä perjantaina Munchenissä kun hallitseva mestari Bayern Munchen kohtaa viime kauden kolmosen, Hoffenheimin. Kyseessä on Bayernin uuden valmentajan Niko Kovacin ensimmäinen Bundesliiga ottelu Bayernin peräsimessä. Samalla tämä ottelu avaa Julian Nagelsmannin viimeisen kauden Hoffenheimin päävalmentajana (ainakin tässä vaiheessa). Ensi kaudeksi hän siirtyy RB Leipzigiin.

Bayern avasi oman kilpakautensa jo vajaa pari viikkoa sitten kun he voittivat Saksan Super Cupissa viime kauden Cup mestarin ja Niko Kovacin entisen joukkueen, Eintract Frankfurtin 0-5. Kovac voitti Eintracht Frankfurtin kanssa juuri Bayernin Saksan Cupin finaalissa toukokuussa, joten tämä oli hyvä ”kosto” Bayernin toimesta. Ottelussa Robert Lewandowski teki hattu-tempun ja hän onkin Bayernin yksi tärkeimmistä pelaajista tällä tulevalla kaudella, jos saksalaiset vaan pystyvät pitämään hänestä kiinni. Lewandowski haluaa lähteä Bayernista, mutta Muncheniläisseura ei halua myydä. Hän voitti ylivoimaisesti viime kauden maalikuninkuuden, joten hänen tyytyväisyytensä on saksalaisseuralle tärkeää.

Bayernin kesä meni ihan ok. ICC turnauksessa he voittivat Paris St Germainin, mutta hävisivät Juventukselle ja Manchester Citylle. Muissa harjoitusotteluissa he kaatoivat Manchester Unitedin ja Hampurin SV:n. Saksan Cupin ensimmäisellä kierroksella, Bayern voitti Drochtersen / Assel joukkueen vain 0-1 numeroin viime viikonloppuna.

Bayernin siirtoikkuna oli taas kovin hiljainen ainakin tulopuolella. Joukkueeseen on siirtynyt vain Leon Goretzka Schalkesta. Alphonso Davies siirtyi 10 miljoonalla eurolla, mutta nuori kanadalainen pelaa vielä vuoden loppuun Vancouverissa. Hän on tulevaisuuden pelaaja ja tuskin pelaa tällä kaudella ykkösjoukkueessa paljoakaan. Goretzkan tulo mahdollisti myös sen että Arturo Vidal pystyi siirtymään Barcelonaan. Bayern möi myös Douglas Costan Juventukseen, mutta hän pelasi siellä lainalla jo viime kauden, joten se ei tämän kauden peliesityksissä tule näkymään.

Viime kaudella Hoffenheim nousi hienosti loppukirinsä ansiosta Mestareiden liigaan. He voittivat seitsemän, pelasivat kaksi ottelua tasan ja hävisivät vain kerran viimeisellä 10 kierroksella. Jos joukkue olisi aloittanut kautensa paremmin niin he olisivat taistelleet Schalken kanssa toisesta sijasta. Nyt Nagelsmann haluaakin paremman kauden alun ja harjoitusottelut ovatkin menneet hyvin.

He voittivat Unterhachingin, Heerenveenin ja Chievon. Queens Park Rangersin ja Eibarin kanssa pelattiin tasan. Tappioita ei tullut. Saksan Cupin ensimmäisellä kierroksella he murskasivat entisen suurseura Kaiserslauternin 1-6.

Hoffenheimin siirtoikkuna on ollut aika aktiivinen tänä kesänä. Viime kauden avainpelaajista he menettivät Serge Gnabryn, joka palasi takaisin Bayerniin lainalta sekä Mark Uthin, joka siirtyi Schalkeen. Hoffenheim menetti pelkästään näissä kahdessa pelaajassa 24 maalia viime kaudesta. Sisään ovat tulleet Joshua Brenet PSV:stä, Leonardo Bittencourt FC Kölnistä, Kasim Nuhu Young Boysista, Ishak Belfodil Standard Liegestä ja Vincenzo Grifo Borussia Mönchengladbachista. Aika näyttää onko Grifosta, Belfodilistä tai Bittencourista Gnabryn ja Uthin korvaajiksi maalien muodossa.

Joukkue-uutiset:

Bayernin Serge Gnabry ei välttämättä pysty kohtaamaan viime kauden seuraansa pohje vamman takia. Muuten Niko Kovacilla ovat kaikki pelaajat mukana.

Hoffenheimilla taas on loukkaantumishuolia sillä Amiri (väsymys), Demirbay (nilkka), Geiger (pohje), Rupp (polvi) ja Hubner (aivotärähdys) ovat kaikki mitä luultavimmin pois tästä ottelusta.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella Bayern voitti oman kotiotteluna  5-2. Hoffenheim taas voitti oman kotiottelunsa 2-0. Bayern ei ole vielä kertaakaan hävinnyt kotonaan Hoffenheimille. He ovat voittaneet kahdeksan ja kaksi ottelua on päättynyt tasan sen jälkeen kun Hoffenheim nousi Bundesliigaan vuonna 2008.

Viime kauden tilastot:

  Bayern Munchen Hoffenheim
Kotisaldo 14v – 2tp – 1ta 11v – 4tp – 2ta
Vierassaldo 13v – 1tp – 3ta 4v – 6tp – 7ta
Tehdyt maalit kotona 56 38
Päästetyt maalit kotona 15 16
Tehdyt maalit vieraissa 36 28
Päästetyt maalit vieraissa 13 32
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 14/17 – 82.4% 9/17 – 52.9%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 11/17 – 64.7% 10/17 – 58.8%
     
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ