Borussia Dortmund – RB Leipzig

Sunnuntai 26 elokuuta
Borussia Dortmund – RB Leipzig 19:00 Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kertoimet: 1.80 – 3.90 – 4.45

 

Dortmund ja RB Leipzig avaavat oman Bundesliiga kautensa tämän sunnuntain iltapelissä. Molemmilla on tavoitteena tällä kaudella päästä neljän parhaan joukkoon ja sitä kautta mestareiden liigaan. Molemmat haluavat myös kaventaa Bayern Munchenin etumatkaa, joten tästä on hyvä peli odotettavissa.

Dortmundin viime kausi oli täyttä vuoristorataa, joka kuitenkin korjaantui loppuhetkillä ja he tulivat neljänneksi ja pääsivät jälleen Mestareiden liigaan. Täksi kaudeksi joukkueeseen on tullut entinen Borussia Mönchengladbach ja Nizza luotsi Lucien Favre. Uuden valmentajan lisäksi joukkueeseen ovat tulleet siirtoikkunan alla Achraf Hakimi, Thomas Delaney, Axel Witsel ja Marius Wolf. Joukkueen runko on säilynyt entisellään ja hyökkääjä Marco Reus on saanut alleen kunnon harjoituskauden. Hän missasi viime kauden alun ja pääsi kentälle vasta viimeisissä 11 ottelussa joissa hän teki 7 maalia.

Dortmund aloitti harjoituskauden hyvin voittamalla Austria Wienin sekä ICC turnauksessa Manchester Cityn ja Liverpoolin. Tämän jälkeen joukkue hävisi Benficalle rangaistuspotkuilla, pelasi Rennesin kanssa tasan ja hävisi Napolille. Viimeisessä harjoitusottelussa kaatui Lazio 1-0. Viime viikonlopun Saksan Cup ottelussa uusi hankinta Axel Witsel pelasti joukkueen jatkoajalle jossa Dortmund voitti 1-2 Greuther Furthia vastaan.

RB Leipzigilla on myös uusi valmentaja vaikka hän on johdossa vain yhden kauden ajan ennenkuin Julian Nagelsmann ottaa vastuun ensi kaudella. Leipzig on vahvistunut täksi kaudeksi Nordi Mukielellä, Matheus Cunhalla ja Marcelo Saracchilla. Joukkue ei ole kuitenkaan kunnolla korvannut Liverpoolin lähtenyttä Naby Keitaa joten pelityyli voi hieman muuttua viime kaudesta.

Leipzig ei päässyt neljän parhaan joukkoon viime kaudella ja joutui karsimaan Eurooppa-liiga paikasta. He pelasivatkin nyt torstaina 0-0 tasapelin Ukrainassa Zoryan vieraana, joka voi tarkoittaa hieman väsymystä tässä Dortmund ottelussa.

Leipzig ei ole kovia joukkueita kohdannut kesän harjoitusotteluissa johtuen Eurooppa-liigan karsinnoista. Ainoa kunnon tasoinen vastustaja oli Huddersfield jolle Leipzig hävisi 0-3. Eurooppa-liigan karsinnoissa kaatui Ruotsin Häcken ja Universitatea Craiova. Viime viikonlopun Saksan Cupin avauskierroksella he voittivat Regionalliigan Viktoria Kölnin 1-3. He olivat ensimmäisen puoliajan jälkeen tappiolla, mutta nousivat voittoon hyvän toisen puoliajan ansiosta. Leipzigin Sarrachi sai ottelussa punaisen kortin 77. minuutilla.

Leipzigilla on hyvät muistot Dortmundin vierasmatkasta viime kaudella. He katkaisivat Dortmundin 41 ottelun tappiottoman putken kotiotteluissa 2-3 voitolla viime kaudella.

Joukkue-uutiset:

Dortmundilta on poissa Jacob Bruun Larsen. Jadon Sancho voi saada tähän otteluun avauskokoonpanopaikan sillä hän esiintyi edukseen Cupin ottelussa tullessaan vaihdosta kentälle.

RB Leipzigilta on poissa sekä Halstenberg ja Kampl jotka ovat molemmat loukkaantuneina. Joukkueen paras maalintekijä Timo Werner on palannut joukkueen harjoituksiin ja voi mahdollisesti olla jopa penkillä tässä ottelussa. 22-Vuotias Saksan maajoukkuehyökkääjä ampui 13 maalia viime kaudella joten hän antaa Leipzigin hyökkäyksellä ison boostin.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Viime kaudella RB Leipzig voitti tämän vierasottelun 2-3. Leipzigissa joukkueet pelasivat 1-1 tasapelin. Leipzigin noustua Bundesliigaan kaksi kautta sitten, he ovat voittaneet Dortmundin kahdesti. Kerran on pelattu tasan ja kerran Dortmund on voittanut.  

Viime kauden tilastot:

  Borussia Dortmund RB Leipzig
Kotisaldo 9v – 4tp – 4ta 9v – 4tp – 4ta
Vierassaldo 6v – 6tp – 5ta 6v – 4tp – 7ta
Tehdyt maalit kotona 40 34
Päästetyt maalit kotona 21 26
Tehdyt maalit vieraissa 24 23
Päästetyt maalit vieraissa 26 27
Ottelut joissa yli 2.5 maalia kotona 12/17 – 70.6% 12/17 – 70.6%
Ottelut joissa yli 2.5 maalia vieraissa 9/17 – 52.9% 9/17 – 52.9%
     
     

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ