Mestareiden liigan 2. karsintakierros 2. osaottelu

Keskiviikko 1. elokuuta
HJK Helsinki – BATE Borisov
Kertoimet: 2.65 – 3.05 – 2.60
klo 19:00 Telia 5G Arena, Helsinki

Ensimmäinen osaottelu Valko-Venäjällä päättyi HJK:lle suosiollisesti 0-0 lukemiin. BATE Borisov hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja alussa painosti HJK:n puolustusta kovaa. HJK puolusti kuitenkin tiiviisti ja kesti alun kovan paineen. BATEn koko ottelun paras paikka tuli 20. minuutilla kun Dmitri Bagan kova laukaus osui HJK:n ylärimaan. Jakson lopulla, HJK pääsi hieman paremmin mukaan peliin, mutta maalia kohti ei laukauksia saatu.

Toinen puoliaika alkoi hieman Klubin komennossa, mutta nyt oli BATEn vuoro pelata hyvin puolustuksellisesti. HJK:n paras paikka syntyi 60 minuutilla kun Riki Riski onnistui harhautuksessa ja pelasi hyvän paikan Klaussille, jonka vedon BATE maalivahti Denis Scherbitski vaivoin torjui kulmaksi. Riski itse joutui jättämään ottelun kesken kun hänet kannettiin pois paareilla noin 70 minuutin kohdalla loukkaantumisen vuoksi. Hänen osallistumisensa toiseen osaotteluun on epävarmaa.

HJK onnistui hyvin puolustuksessa BATEa vastaan, mutta vierasmaali jäi puuttumaan. HJK:n pitää siis voittaa ottelu Helsingissä ollakseen varma jatkoonpääsystä. Jos BATE onnistuu tekemään vierasmaalin, niin se tekee HJK:n voitosta huomattavasti vaikeamman.

Rikkeet 9 6

HJK voi kuitenkin luottavaisena lähteä toiseen osaotteluun kotikentällään sillä he ovat olleet erittäin vahvoja tällä kaudella Telia 5G Areenalla. Heidän kotisaldonsa Veikkausliigassa on 8-0-2. He ovat myös voittaneet viimeiset kahdeksan ottelua kotonaan, mukaanluettuna Vikingurin edellisessä Mestareiden liigan kotiottelussa. HJK on ollut myös vahva kotonaan Euro-otteluissa sillä edellisessä 10 ottelussa, he ovat voittaneet 5, pelanneet 4 kertaa tasan ja hävinneet vain IFK Göterborgille.

HJK:lla on vielä tärkeä Veikkausliiga ottelu FC Honkaa vastaan ennen tätä toista BATE Borisov ottelua lauantaina. HJK varmasti haluaisi kierrättää pelaajia, mutta kyseessä on ”MetroDerby” joka on varmasti tärkeä HJK:n kannattajille. Viime Metroderby oli myös aika kiihkeä joten loukkaantumisriski on aina olemassa. BATE saa pienen edun sillä heillä ei ole ottelua välissä Valko-Venäjän sarjassa.

BATE on ollut erittäin hyvä vierasjoukkue Valko-Venäjän liigassa sillä kahdeksasta ottelusta heillä on seitsemän voittoa ja vain yksi tappio. HJK:lle murheellinen lukema on se että BATE on onnistunut tekemään maalin jokaisessa noissa ottelussa. Pientä toivoa antaa se että BATE on päästänyt viimeisessä neljässä vierasottelussaan seitsemän maalia. Näistä se on kuitenkin onnistunut nappaamaan kolme voittoa, joten maalejakin he ovat onnistuneet tekemään hyvin.

HJK puolusti alhaalta ensimmäisessä osaottelussa, mutta kotiotteluun he tulevat nostamaan prässipeliään hieman ylöspäin kuitenkin varoen päästämättä vierasmaalia. HJK:n keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlströmin sanoin, he laittavat BATE:n juoksemaan kentällä. HJK pelasi joukkueena ottelussa erittäin organisoidusti ja puolusti tiiviisti. Dahlström sanoikin että nämä otteluparit voitetaan joukkueena. Ehkä tämä oli pieni kuitti HJK:n hyökkääjä Filip Valencicin suuntaan sillä hänet jätettiin joukkueen ulkopuolelle ja mediassa on ollutkin juttuja joissa hän on riitaantunut monien muiden HJK pelaajien kanssa. Hänen hyllyttäminen voikin olla hyvä ratkaisu sillä HJK näyttää joukkueena pelaavan paremmin ilman häntä.

Tämän otteluparin voittaja kohtaa Mestareiden liigan kolmannella karsintakierroksella voittajan otteluparista albanian Futboll Klub Kukësi tai azerbaidžanin Qarabağ Futbol Klubu. Ensimmäinen osaottelu päättyi BATE – HJK ottelun tavoin 0-0 Albaniassa.

BATE – HJK otteluparin häviäjä jatkaa otteluitaan Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella josta vastaan tulee voittaja otteluparista NK Olimpija Ljubljana (Slovenia) tai Crusaders FC (Pohjois-Irlanti). Olimpija voitti ensimmäisen osaottelun 5-1, joten he ovat mitä luultavimmin seuraava vastustaja.