Mestarien Liiga Ennakko 7 marraskuuta

Lohko E

Bayern Munchen – AEK Ateena 22:00
1.07 – 12.00 – 36.00

Benfica – Ajax 22:00
2.50 – 3.40 – 3.00

E-Lohkossa Ajax ja Bayern Munchen johtavat lohkoa seitsemällä pisteellä. Benfica on kolmantena kolmella pisteellä. He kohtaavat tällä kierroksella kotonaan Ajaxin joten he ovat pakko voiton edessä. Bayernilla on huomattavasti helpompi ottelu tiedossa kun nollakerholainen AEK Ateena tulee Allianz areenalle.

Benfica ja Ajax kohtasivat pari viikkoa sitten Amsterdamissa ja Ajax otti tärkeät kolme pistettä Mazraouin viime hetken maalilla 1-0. Benfica ei ole vieläkään toipunut tuosta maalista sillä he hävisivät seuraavat ottelunsa Portugalin liigassa; 2-0 Belenensesille ja 1-3 Moreirenselle kotonaan. Nämä kaksi tappiota keskikastin seuroille tiputtivat Benfican kärkipaikalta neljänneksi.

Ajax taas on huippuvireessä tällä hetkellä. He hävisivät 23 syyskuuta PSV:lle vieraissa 3-0 ja ovat tämän jälkeen ottaneet kahdeksan voittoa ja pelanneet kerran tasan (Bayern 1-1). Tuo Bayernia vastaan päästetty maali oli heidän ainoa päästetty maali näissä yhdeksässä ottelussa. Kun Benfica ei ole onnistunut viime aikoina kovinkaan hyvin maalien teossa niin Ajax pitää maalinsa puhtaan tai Ajax tuplamahdollisuus houkuttaa tähän peliin.

Lohko F

Lyon – Hoffenheim 22:00
2.00 – 3.85 – 3.65

Manchester City – Shakhtar Donetsk 22:00
1.10 – 10.25 – 25.25

F-Lohko on mielenkiintoisessa tilanteessa sillä jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus jatkoon. City johtaa lohkoa kuudella pisteellä. Lyon on pisteen heitä perässä. Hoffenheim ja Shakhtar ovat molemmat kahdessa pisteessä ja heillä on tällä kierroksella tärket vierasottelut joita heillä ei ole varaa hävitä. Jos city voittaa Shakhtarin niin he voivat melko varmasti juhlia jo jatkoonpääsyä.

Jatkoonpääsyn kannalta ratkaiseva peli pelataan Lyonissa. Hoffenheim ja Lyon pelasivat kunnon maalifiestan ensimmäisessä ottelussa jossa peli aaltoili päästä päähän ja jossa Hoffenheimin Joelinton tasoitti viime hetkillä pelin 3-3 lukemiin. Vaikka Lyon joutui tyytymään tasapeliin niin he ovat silti 3 pistettä sekä Hoffenheimia että Shakhtaria edellä. Tasapeli ei siis riitä Hoffenheimille tästä ottelusta vaan heidän on haettava voittoa. Hoffenheim tulee tähän otteluun hyvällä itseluottamuksella sillä he voittivat Bayer Leverkusenin 1-4 vierasottelussa viikonloppuna, jossa Joelinton oli jälleen ratkaisija osuen kahdesti. Lyon taas pelasi 1-1 tasapelin kotona Bordeauxn kanssa joka pitää heidät Ligue 1:ssä neljännellä sijalla. Hoffenheim ei hirveästi puolustele sillä heidän 15. ottelustaan vain kahdessa molemmat joukkueet eivät ole tehneet maalia. Hoffenheim itse on jäänyt ilman maaleja vain kerran ja se oli viime viikon Cup ottelussa RB Leipzigia vastaan (2-0). Jos tuo Cup ottelu jätetään pois niin Hoffenheim on tehnyt viimeiseen neljään otteluun 14 maalia. Pelataan tähän otteluun molemmat joukkueet tekevät maalin ja yli 2.5 maalia. Joelinton on sen verran hyvässä iskussa että häntä voi kokeilla maalintekijänä.

Lohko G

CSKA Moskova – AS Roma 19:55
4.00 – 3.55 – 2.00

Viktoria Plzen – Real Madrid 22:00
12.50 – 6.70 – 1.24

G-Lohko jatkuu tasaisissa merkeissä sillä kärkikolmikko Real Madrid (6), AS Roma (6) ja CSKA Moskova (4) ovat kaikki vain kahden pisteen sisällä. Viktoria Plzen (1) on melko varmasti ulkona jatkokuvioista jos he eivät pysty tällä kierroksella Real Madridia voittamaan kotonaan. CSKA myös tarvitsee voiton sillä muuten jatkomahdollisuudet eivät ole enää omissa käsissä.

CSKA yllätti edellisessä Mestarien liigan kotiottelussaan Real Madridin voittamalla 1-0. Tätä seurasi kuitenkin luokaton esitys Roomassa jossa kotijoukkue voitti 3-0. CSKA:n 3-4-2-1 formaatio ei toiminut Italiassa yhtään. He vaihtoivatkin sitä Venäjän liigan kotiotteluihin 4-2-3-1 muotoon, mutta sekään ei toiminut sillä CSKA:lla ei ole kunnollisia laitureita ja he hävisivät 1-2 Krasnodarille ja pelasivat 0-0 tasapelin Dinamo Moskovan kanssa. CSKA voikin palata tässä ottelussa tuohon 3-4-2-1 formaatioon ja toivoa että se toimii samanlaisesti kuin Realia vastaan.

AS Roman oma kausi ei ole myöskään mennyt ihan putkeen sillä he ovat Italian Serie A:ssa vasta sijalla yhdeksän ja jo 15 pistettä Juventusta perässä. Tuon hienon CSKA voiton jälkeen he pelasivat kaksi 1-1 vierastasapeliä ensin Napolia ja sitten Fiorentinaa vastaan. Romalla on ollut hieman vaikeuksia maalinteon kanssa viime otteluissaan, mutta ainakin näissä kahdessa vierasottelussa heidän puolustus on toiminut hyvin. Puolustuksen on parannuttava sillä heidän seitsemässä vierasottelussaan tällä kaudella he ovat pystyneet pitämään vain yhden nollapelin ja se oli heikkoa Empolia vastaan (0-2).

CSKA on pakkovoiton edessä sillä heidän on päästävä Roman ohi ennen kahta viimeistä kierrosta. Heille tuskin on luvassa montaa pistettä vieraissa Realia vastaan ja vaikka he voittaisivat Plzenin kotonaan niin se tuskin riittää ohittamaan italialaisia sarjataulukossa. Tasapeli sopisi vieraille, mutta lopussa he voivat saada hyvin vastahyökkäyspaikkoja joten pelataan vieraiden voittoa.

Illan toisessa ottelussa Real Madridin Santiago Solari hakee omaa kolmatta perättäistä voittoaan valkoisten peräsimessä Viktoria Plzeniä vastaan. Ensimmäinen ottelu Madridissa päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon. Tämä oli ottelu jossa molemmilla oli runsaasti paikkoja.  Kotona Viktoria on ollut erittäin hyvä ja he ovat tehneet kotonaan jokaisessa ottelussa maalin tällä kaudella. Uskotaan tämän jatkuvan sillä Plzen ei ole puolustava joukkue. Pelataan molemmat joukkueet tekevät maalin tähän otteluun.

Lohko H

Valencia – Young Boys 19:55
1.50 – 4.45 – 7.00

Juventus – Manchester United 22:00
1.58 – 4.00 – 6.45

Juventus jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä ja voitto tästä ottelusta varmistaisi heille lohkovoiton ja jatkopaikan. United (4), Valencia (2) ja Young Boys (1) ratkaisevat toisen jatkoonmenijän. Young Boysin tilanne ei näytä hyvältä sillä jos he eivät tätä ottelua voita niin heillä on jäljellä ottelut Unitedia vastaan vieraissa ja Juventus kotona. Näistä on vaikea voittoja ottaa.

Illan huippuottelu pelataan Torinossa jossa Juventus ja Manchester United iskevät yhteen. Viime kerralla Juventus oli selkeästi parempi joukkue, mutta he pystyivät voittamaan vain 0-1. Paikkoja useampaankin osumaan oli olemassa.  Jos Juventus voittaa tämän ottelun, he voittavat lohkon ja menevät varmuudella jatkoon. Tuon hyvän Manchester United voiton jälkeen Juventus on voittanut vieraissa Empolin 1-2 ja kotonaan Cagliarin 3-1. Huolestuttavaa tässä on ollut nuo kaksi päästettyä maalia selkeästi heikompia joukkueita vastaan. Viimeiseen viiteen otteluun he ovat pystyneet pitämään maalinsa puhtaana vain kerran. Oi kuinka Buffonia tulee ikävä. Manchester United voitti myös molemmat ottelunsa tuon Juventus tappion jälkeen kun Everton kaatui kotona 2-1 ja Bournemouth vieraissa 1-2. United ei pelannut kummassakaan ottelussa hyvin ja voitot eivät olleet välttämättä ansaittuja.

Manchester Unitedilla on tällä kaudella kuitenkin kohtuullisen hyvä vierassaldo sillä he ovat onnistuneet tekemään maalin jokaisessa vierasottelussaan ja vain kerran he ovat jääneet alle kahden maalin (West Ham 3-1). Kahdesti he ovat onnistuneet pitämään nollan (Burnley 0-2 ja Young Boys 0-3). Juventuksella on samanlainen saldo kotona sillä he ovat jääneet vain kerran alle kahden maalin (Genoa 1-1). Tämä Genoa tasapeli on myös ainoa ottelu mitä Juventus ei ole kotonaan tällä kaudella voittanut. Kotonaan he ovat pitäneet nollan kolme kertaa (Lazio 2-0, Bologna 2-0 ja Young Boys 3-0). Peli-idea tähän onkin että molemmat joukkueet tekevät maalin ja yli 2.5 maalia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ