Manchester United ja AS Roma tulevat aloittamaan Mestarien liigan pudotuspelit tyylillä

Mestarien Liigan pudotuspelivaihe alkaa tiistaina kun Manchester United isännöi Paris Saint-Germainia Old Traffordilla. Stadio Olimpicolla taas viime vuoden semifinaali joukkue AS Roma toivottaa Portugalin ylpeyden Porton tervetulleeksi ikuiseen kaupunkiin ensimmäiseen osa-otteluun.

Niin kuin aikaisempina vuosina, kahdeksan neljännesvälieräparia on levitetty kahden viikon ajalle joten nämä neljä joukkuetta saavat kunnian näyttää tämän hetkisen Euroopan tasonsa ensimmäisenä. Erityisesti Unitedin ja PSG:n kohtaamisen pitäisi olla mehukas.

United on ollut tyrmäävä Solskjaerin alaisuudessa

Manchesterin punaisille tarjotaan 2.30 kerrointa voittamaan ensimmäinen osa-ottelu ja se on houkutteleva sillä United on ollut erinomainen sen jälkeen kun Ole Gunnar Solskjaer tuli joukkueen peräsimeen. Norjalainen on totaalisesti muuttanut joukkueen antamalla tasonsa heikosti pelanneille pelaajille piristysruiskeen. Tämä on parantanut koko joukkueen psykologiaa ja nyt koko organisaatio taas puhaltaa yhteen hiileen.

Mitä tahansa Jose Mourinho teki väärin, ja hänen kriitikkonsa sanovat että paljon, niin Solskjaer on tehnyt täysin päinvastaisesti. Hän on ottanut taitopelaajilta kahleet irti ja tämä on tuonut joukkueeseen uuden hyökkäävän pelityylin. Kun puolustava tyyli vaihdetaan hyökkäävään niin yllätys, yllätys, joukkue alkaa tekemään maaleja ja voittamaan pelejä jälleen säännöllisesti.

Hän on voittanut 11 ottelustaan 10 ja jos hän on antanut näyttöjä saadakseen tämän viran täysaikaisesti niin sitten hän ei ole tehnyt yhtään virheliikettä.

Lauantainen 0-3 voitto Fulhamista oli samalla häikäilemätön että rutiininomainen. Paul Pogba ja Anthony Martial olivat erinomaisia tarjoten energisyyttä ja inspiraatiota johdattaessaan joukkueensa jälleen yhteen tärkeään voittoon. Yhtäkkiä pääsy neljän parhaan joukkoon on heille todennäköistä kun se vain muutama kuukausi sitten näytti mahdottomalta.

Joukkueen fokus siirtyy nyt Eurooppaan ja vaikka pelaaminen kolmessa eri kilpailussa ennen kauden loppua (joukkue kohtaa Chelsean FA Cupin viidennellä kierroksella) tuo varmasti päänvaivaa kokoonpanon suhteen niin Unitedin itseluottamus on tällä hetkellä niin korkealla että he ottavat haasteen hyvillä mielin vastaan.  

 

Pariisilaiset ovat heikompia ilman Neymaria

PSG tulee kuitenkin olemaan kova vastus kahden osa-ottelun aikana ja heitä ei ole helppo siirtää syrjään.

Ranskan Ligue 1:n jättiläiset johtavat omaa sarjaansa kymmenen pisteen erolla ja heillä on vielä kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin toisena olevalla Lillellä. Joukkueen suurin tavoite ja samalla suurin ainainen ongelma vuosi vuoden jälkeen on menestyminen Euroopassa. Tämä on turhauttanut heidän rikkaat omistajansa joille kotimainen menestys ei merkitse mitään ilman dominointia Euroopan areenoilla.

Pariisilaisten epäonneksi, he joutuvat pelaaman molemmissa osa-otteluissa ilman heidän loukkaantunutta tähtipelaajaansa Neymar Junioria. Tämä tekee heidän jatkomahdollisuuksistaan hankalampia, erityisesti ensimmäisessä ottelussaan Old Traffordilta. Tästä ottelusta heiltä voi nimittäin puuttua myös toinen tähtipelaaja Edinson Cavani.

Tästä tulee tiukka ottelu, mutta niukka kotivoitto tiistaina jättäisi tämän otteluparin täysin avoimeksi toiseen osa-otteluun Pariisiin. Tähän otteluun kiinnostaa tämän takia suora tulosveto 2-1 kertoimella 7.75 tai sitten Unitedin voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 3.75.  

 

AS Roma valmis menemään jatkoon

AS Roma pääsi viime kaudella jopa semifinaaleihin asti ja heidän pitäisi olla tällä kaudella ainakin niin hyvä että he pääsevät vähintään kahdeksan parhaan joukkoon. Varsinkin kun arpa oli heille sen veraan suotuisa antaen heille vastustajaksi portugalilaisen Porton joka ei ole ollut aikaisempien vuosien tasolla. Ensimmäinen osa-ottelu Stadio Olimpicolla on siis erittäin voitettavaissa kertoimella 2.05.

Italialaiset tulivat toiseksi omassa lohkossaan hallitsevan mestarin Real Madridin perässä ja jos heidän kotitappiotaan Los Blancosille ei lasketa niin he olivat erittäin vakuuttavia voittajia omalla stadionillaan Viktoria Plzeniä (5-0) ja CSKA Moskovaa vastaan (3-0).

Tähän kun lisätään että ”Giallorossi” tiputti Barcelonan jatkosta viime kaudella voittamalla kotonaan 3-0 ja he melkein myös tekivät toisen comebackin Liverpoolia vastaan semifinaaleissa voittaen 4-2 toisessa osaottelussaan Stadio Olimpicolla häviten lopulta yhteistuloksissa 7-6.

Yhteenvetona voidaan todeta että he ovat erittäin hyvä kotijoukkue ja he pystyvät fanaattisen kotiyleisön edessä tekemään runsaasti maaleja. Eusebio Di Francescon joukkue on kuudentena Serie A:ssa ja vaikka he eivät ole Europpan eliittijoukkueiden joukossa (14 pistettä Juventusta perässä) niin heillä on tarpeeksi laatua kaataa Porto tässä ottelussa. Roma on kotimaisessa liigassaan hävinnyt tällä kaudella vain kerran kotonaan (6-4-1). Maaleja AS Roma on näissä otteluissa tehnyt 2.5 keskiarvolla kun taas he ovat päästäneet maalej 1.5 keskiarvolla. 

Porto vaarallinen vierasotteluissaan

AS Roman hyvästä kotisaldosta huolimatta Porto (voittokerroin 3.80) näyttäisi olevan tällä kaudella parempi kun viime kaudella jolloin he tippuivat Liverpoolia vastaan myöskin Mestarien liigan neljännesvälierissä ja heidän mahdollisuuksiaan päästä jatkoon ei kannata aliarvioida. Sergio Conceicaon miehistö tulee tähän tiistaiseen ikuisen kaupungin otteluun kovalla itseluottamuksella sillä he johtavat omaa Portugalin Primeira liigaa pisteellä ennen Benficaa, vaikkakin he ovat joutuneet tyytymään tasapeliin kahdessa viimeisessä liigaottelussaan vieraissa Vitoria Guimaraesia ja Moreirensea vastaan.

Porto voitti viisi heidän kuudesta lohko-ottelustaan mukaan lukieen vakuuttavat voitot vieraissa Lokomotiv Moskovasta ja Galatasaraysta. Nuo tulokset näyttivät heidän kykynsä napata kovia voittoja vaikeista paikoista ja heillä on tarpeeksi taitoa huolestuttaa AS Romaa.

Tästäkin huolimatta kokeneen Serie A joukkueen pitäisi pystyä voittamaan kotonaan tässä osaottelussa joten Roman voitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 3.90 on pelaamisen arvoinen.

KLIKKAA TÄSTÄ