Ovela Bayern voi turhauttaa Kloppin

Kaksi Euroopan menestyneintä seuraa, Liverpool ja Bayern Munchen, kohtaavat tiistaina Liverpoolin kotilstadionilla Anfieldillä. Kaikista Mestarien liigan neljännesvälierän ottelupareista, tämä näyttäisi olevan tasaisin.

Tilastojen mukaan näiden kahden joukkueen välillä ei pitäisi olla paljoakaan eroa. Kummatkin, Bayern ja Liverpool, ovat voittaneet tämän Euroopan seurajalkapallon suurimman kilpailun viisi kertaa. Liverpoolin edellisin voitto tuli kuuluisassa Istanbulin illassa vuonna 2005.

Bayernin viimeisin voitto tuli vuonna 2013 kun he voittivat finaalissa Jurgen Kloppin silloisen joukkueen Borussia Dortmundin 2-1 Wembleyn stadionilla Lontoossa.

Euroopan jättiläisten välillä ei ole paljoakaan eroa

Bayern, jonka Mestarien liigan voittokerroin on 15.00, istuu tällä hetkellä Saksan Bundesliigassa toisella sijalla Borussia Dortmundin jälkeen. Liverpool, jonka Mestarien liigan voittokerroin on 10.00, on taas Englannin Valioliigassa toisena Manchester Cityn perässä maalieron turvin, vaikkakin ottelun vähemmän pelanneena.

Nämä kaksi joukkuetta kohtaavat toisensa harvoin. Viimeksi Euroopan kentillä Liverpool voitti Bayernin vuoden 1980/81 Euroopan Cupin semifinaaleissa. Yhdeksän vuotta tätä ennen saksalaiset tiputtivat ”punaiset” Cup Voittajien Cupista.

Kloppin joukkue on voittanut viisi heidän edellistä Mestarien liigan kotiotteluaan, mutta he pääsivät tähän neljännesvälierään voittamalla Napolin vain 1-0 viimeisessä alkulohkon ottelussaan. Samalla Liverpoolin 1-0 voittotuloksella Bayernista tässä ottelussa saisi rahat takaisin 8.50 kertoimisesti.

Bayernilla menossa siirtymisvaihe

Bayern ei hävinnyt kertaakaan alkulohkon otteluissaan jossa he kohtasivat hollantilaisen Ajaxin, portugalilaisen Benfican sekä kreikkalaisen AEK Ateenan, mutta siltikin tämä kausi näyttäisi olevan jälleenrakennuskausi Baijerin osavaltion jättiläisille jotka valmistautuvat uuteen aikaan ilman Arjen Robbenia ja Franck Riberyä.

He ovat voittaneet kuusi edellistä Bundesliiga titteliä ja päässeet Mestarien liigan semi-finaaleihin neljästi viimeisen viiden vuoden aikana, mukaan lukien viime kaudella jolloin he hävisivät niukasti Liverpoolin finaalissa voittaneelle Real Madridille.

Liverpool joutuu tulemaan toimeen tässä ottelussa ilman tärkeää puolustuspelaajaa Virgil van Dijkia joka on pelikiellossa johtuen keltaisesta kortista jonka hän sai Napolia vastaan joulukuussa. Hänen lisäksi toinen keskuspuolustaja Joe Gomez on vielä toipumassa murtuneen jalan leikkauksestaan ja kroatialaisen Dejan Lovrenin pelaaminen on myös epävarmaa.

Tasapeli näyttäisi olevan todennäköisin tulos.

Bayernin kapteeni maalivahti Manuel Neuerin pitäisi olla jälleen pelikunnossa sillä hän pelasi viime viikonloppuna Augsburgia vastaan, mutta Thomas Muller on pelikiellossa sillä hän sai punaisen kortin viimeisessä alkulohkon ottelussaan Ajaxia vastaan.

Mullerin lisäksi Corentin Tolisso ja Arjen Robben eivät pelaa tässä ottelussa loukkaantumisten takia. Joukkueen ykköskärki Robert Lewandowski on kuitenkin käytettävissä ja hänellä on jälleen loistava Mestarien liiga-kausi menossa sillä hän on tehnyt tällä kaudella jo kahdeksan maalia.

Tasapelin kerroin 3.65 näyttäisi olevan hyvä veto-idea.

Lyon on vaikeasti voitettava kotonaan

Marseillen kiistanalainen mestaruus vuonna 1993 on edelleen viimeisin kerta kun ranskalainen joukkue on nostanut Euroopan Cupin pytyn ja Lyonin ei uskota muuttavan tätä seikkaa tänä vuonna, varsinkaan kun he kohtaavat Barcelonan neljännesvälierissä.

Tästäkin huolimatta, “Les Gones” on todella vaikea vastus sillä he ovat Ranskan pääsarja, Ligue 1:ssä, kolmantena ja he ottivat 2-1 voiton tässä kuussa sarjan selkeästi parhaasta joukkueesta Paris Saint Germainista.

Bruno Genesion miehistö otti myös neljä pistettä Manchester Cityltä alkulohkossa tämän kauden Mestarien liigassa vaikkakin heidän 1-2 voittonsa Etihad Stadionilta syyskuussa olikin heidän ainoa alkulohkon voittonsa sillä kaikki viisi muuta ottelua päättyivät tasapeleihin.

Maalien pitäisi virrata Ranskassa

Lyonin Euroopan otteluissa ollaan nähty runsaasti maaleja tällä kaudella sillä jokaisessa heidän ottelussaan molemmat joukkueet tekivät maalin ja vain heidän viimeinen alkulohkon ottelunsa Shakhtaria vastaan jäi alle 2.5 maalin. Kolmessa ottelussa nähtiin vähintään neljä maalia ja yhdessä jopa kuusi. Yli 4.5 maalia tähän otteluun tarjoaisikin 4.00 kertoimen.

Barcelona ei tule pitämään voittoa tästä ottelusta itsestäänselvyytenä vaikkakin he ovat tyytyväisiä siitä että Lyonin paras maalintekijä Nabil Fekir, joka on tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia, on tästä tiistain ottelusta pelikiellossa.

Joukkueelta löytyy kuitenkin muutakin tulivoimaa sillä Moussa Dembele (7), Bertrand Traore (6) sekä Memphis Depay (5) ovat jokainen hyviä maalintekijöitä ja kykeneväisiä tuottamaan paljon ongelmia Barcan puolustukselle. Memphis Depayn avausmaali tarjoaisi 8.50 kertoimen.

Lyon, joka pääsi Mestarien liigan neljännesvälieriin nyt ensimmäistä kertaa sitten 2011/12 kauden, ei ole voittanut Barcelonaa kuudella aikaisemmalla kerralla.

Barcan tasaisuus takaa menestyksen

Tämänhetkinen Espanjan La Ligan kärkijoukkue on päässyt neljännesvälieriin 15 kertaa nyt putkeen ja he ovat päässeet niistä puolivälieriin viimeisellä 11 kerrallaan.

Tästäkin huolimatta he ovat olleet yllättävänkin huonoja Mestarien liigan pudotuspelien matkaotteluissaan joista viimeisessä viidessä, he ovat onnistuneet saamaan vain yhden tasapelin ja neljä tappiota. Heidän edellinen vierasvoittonsa tuli Arsenalista 0-2 kolme vuotta sitten.

Alkulohon vierasotteluissa, he voittivat kuitenkin Tottenhamin Wembleyllä ja PSV:n Eindhovenissa ja saivat myös tasapelin Interiä vastaan Milanossa.

Barcelona on ollut Euroopan mestari viisi kertaa, joista kaikista viimeisin tuli 2015 kun he voittivat Juventuksen finaalissa 3-1. He ovat tällä kaudella Manchester Cityn jälkeen toinen suosikki voittamaan mestaruus tänä vuonna kertoimella 6.00.

KLIKKAA TÄSTÄ