Cityn tähdet tuikkivat kirkkaana Schalkea vastaan

Mestarien liiga ennakko 20. helmikuuta

Keskiviikkona pelataan Mestarien liigan neljännesvälierien kahden viimeisen otteluparin ensimmäiset osaottelut ja mukana on kolme joukkuetta jotka aidosti tavoittelevat jopa mestaruutta.

Kiistattomasti helpoin arpa osui Manchester Citylle sillä heille ei uskoisi olevan mitään ongelmia tiputtaa saksalaista Schalkea jatkosta.

Guardiolan fokus on täysin Mestarien liigan pokaalissa

Mestarien liigan voittaminen tällä kaudella on Manchester Citylle erittäin tärkeää ja he ovatkin suurimpia mestaruussuosikkeja kertoimella 4.20.

Ei ole mikään salaisuus että arpa oli Pep Guardiolan joukkueelle armollinen sillä Schalkea pidetään yhtenä heikommista joukkueista 16 parhaan joukossa. Schalke tuli viime kaudella Bundesliigassa toiseksi Bayern Munchenin jälkeen, mutta tällä kaudella joukkue on takerrellut ja löytyy vasta 14. sijalta. Heidän viimeisin ottelu ei myöskään mennyt ihan putkeen sillä he joutuivat tyytymään 0-0 tasapeliin kotonaan Freiburgia vastaan viime lauantaina.

Schalke, lempinimeltään “Die Konigsblauen” pelasi Mestarien liigan ehkä heikoimmassa alkulohkossa jossa muut joukkueet olivat Porto, Galatasaray sekä Moskovan Lokomotiv. Heidän tämänhetkinen vireensä, jossa he ovat voittaneet vain yhden ottelun viimeisestä viidestä, ei lupaa myöskään hyvää kun he kohtaavat kovassa iskussa olevat “Citizensit”.

Schalken manageri Domenico Tedesco on tällä kaudella keskittynyt aika paljon nuoriin pelaajiin varsinkin hyökkäyksessä sillä edellisessä Freiburg ottelussa avauksessa oli viisi alle 22-vuotiasta pelaajaa. Yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista on 25-vuotias veteraani Matija Nastasic, joka pelaa nyt ensimmäistä kertaa entistä seuraansa vastaan. Manchester City päästi hänet menemään kome vuotta sitten ja hän haluaakin nyt osoittaa että se päätös oli väärä.

Nastasic ei ole ainoa joka pelaa entistä seuraansa vastaan

City pystyi kierrättämään pelaajiaan viime viikonloppuna hyvin kun he ottivat helpon 1-4 voiton Newport Countysta FA Cupin viidennellä kierroksella. Yksi pelaaja joka voi kuitenkin pitää avauksen paikkansa on Leroy Sane sillä hän ampui Rodney Paraden stadionilla avausmaalin.

Saksan maajoukkuepelaaja on joutunut tyytymään viime viikkojen ajan vaihtopelaajan rooliin, Guardiolan suosien enemmän Raheem Sterlingiä sekä Bernardo Silvaa joukkueen laitapelaajina. Vähäisestä peliajasta huolimatta hän on osunut tällä kaudella jo 12 kertaa kaikissa kilpailuissa.

Sane voi kuitenkin aloittaa tässä ottelussa entistä seuraansa vastaan sillä tämä Essenissä syntynyt hyökkääjä kävi läpi junioriakademian Gelsenkirchenillä tehden 20-vuotiaana 8 maalia Bundesliigassa Schalkelle.

Sanen maalille tarjotaan 2.10 kerrointa ja häneltä sekä hänen joukkueeltaan odotettaan selkeää voittoa ja tämä näkyy myös ottelun kertoimissa jossa vierailijat ovat 1.28 kertoimisia suosikkeja.  

Aymeric Laporte ja Sergio Aguero tulevat palaamaan kokoonpanoon ja kun joukkue taistelee vielä usealla rintamalla kuten EFL Cupin finaalissa sekä Valioliigssa niin Englannin mestareiden sekä Pep Guardiolan ykköstavoite tässä ottelussa on ottaa vakuuttava johto toiseen osaotteluun jossa he voisivat jo kierrättää pelaajia,

Manchester City voitti toisen saksalaisjoukkueen, Hoffenheimin, 1-2 alkulohkossa ja sama tulos tässä ottelussa tarjoaisi 7.50 kertoimen.

Itse asiassa, Guardiolan miehistö aloitti F-lohkon aika hitaasti ja he onnistuivat pitämään kuudessa ottelussa maalinsa puhtaana vain kerran. Tämän vuoksi vierasvoitto jossa molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 2.65 vaikuttaisi loogiselta lopputulokselta.

Puolustukset ovat avainasemassa Madridissa

Keskiviikon toisessa kohtaamisessa Atletico Madridin ja Cristiano Ronaldon kilpailu syttyy uudelleen käyntiin kun Atletico isännöi Cristianon uutta seuraa Juventusta Wanda Metropolitano stadionilla. Tässäkin otteluparissa yksi mestaruutta tavoitteleva joukkue joutuu tippumaan pois. Tämä sama “Los Colchoneros’ Metropolitano” stadion tulee isännöimään Mestarien liigan finaalia kesäkuun 1. päivä ja nyt näyttäisi olevan Atletico Madridin viimeinen mahdollisuus voittaa jotain suurta tällä joukkueella Diego Simeonen alaisuudessa.

Simeonen miehistö teki tyypilleen uskollisesti pragmaattisen peliesityksen lauantaina kun he kaatoivat Rayo Vallecanon 1-0 ja tämä tulos mahdollisti että he jatkavat Barcelonan kovimpana haastajana La Ligassa. Samanlainen sisukas taisteluesitys on luvassa varmasti tähänkin otteluun. 

Atletico voitti viime kaudella Eurooppa liigan näyttäen että tässä joukkueessa on vielä taistelutahtoa ja taitoa jäljellä ja vaikka he eivät päässeet viime kauden Mestarien liigan lohkoista jatkoon, niin heillä on silti aito mahdollisuus voittoon tässä kilpailussa. He ovat kuitenkin päässeet viimeisen viiden vuoden aikana kahdesti finaaliin.

Atletico Madrid ja Juventus ovat tulleet tunnetuksi viimeisien vuosien aikana kovista puolustuksistaan ja ei ole kovinkaan yllättävää nähdä että viimeksi kun nämä joukkueet kohtasivat Mestarien liigan alkulohkon otteluissa 2014-15 niin heidän kahdessa kohtaamisessa nähtiin yhteensä vain yksi maali.

Se että Metropolitano stadionilla nähtäisiin enintään vain yksi maali keskiviikkona tarjoaisi 2.55 kertoimen, mutta kentältä löytyy yksi portugalilainen joka varmasti huolestuttaa Atleticon lojaalisia kannattajia.

Cristiano Ronaldo valmis jatkamaan Atleticon haastamista

Vaikka Atleticon Antoine Griezmannilla on neljä maalia tällä kaudella Mestarien liigassa ja Juventuksen Paulo Dybalalla viisi, niin siltikin Cristiano Ronaldo tulee mitä luultavimmin kirjoittamaan lehtien otsikot ottelun jälkeen.

Ronaldo lähti Real Madridista kesällä ja vaikka hän on tällä kaudella onnistunut Mestarien liigassa vain kerran Juventuksen paidassa, niin hänen 121 maalia tekee hänestä tämän kilpailun kaikkien aikojen eniten maaleja tehneen pelaajan.  

Kovassa kunnossa oleva 34-vuotias Ronaldo on osunut maalipuiden väliin 21 kertaa tällä kaudella. Hän on osunut myös neljä kertaa Mestarien liigan kuudella edellisellä kerralla Atletico Madridia vastaan ja hänen tekemästä ottelun avausmaalista tarjotaan 4.50 kerrointa.

Kotijoukkueen uusi pelaaja, Alvaro Morata, haluaa myös päästä maalien makuun tässä ottelussa ja hänen maalistaan saisi rahat takaisin 3.75 kertoimella. Kumpikin joukkue varmasti tyytyisi tasapeliin tässä ottelussa joka tekee tasapelistä, kertoimella 3.10, ehkä sen parhaimman veto-idean.   

KLIKKAA TÄSTÄ