Englannin Mestaruussarja ennakko 2018/19 kaudelle

Uusi Englannin Mestaruussarja kausi alkaa perjantaina ja luvassa on erittäin jännittävä kausi. Suomalaispelaajia on tällä kaudella enemmän kuin koskaan kun Teemu Pukki siirtyi Norwichiin. Pukin lisäksi Marcus Forss on myös nousemassa Brentfordin edustusjoukkueeseen ja hänelle on varmasti tällä kaudella minuutteja luvassa. Muut suomalaiset pelaajat ovat Thomas Lam (Nottingham), Niko Hämäläinen (QPR), Anssi Jaakkola (Reading), Aapo Halme (Leeds) ja Jaakko Oksanen (Brentford). Näistä Lam ja Hämäläinen ovat päässeet pelaamaan hyvin harjoituskaudella, mutta ihan avauksen pelaajia heistä ei välttämättä ole

Suomalaispelaajien ohella mielenkiintoa tuovat korkean profiilin uuden päävalmentajat. Derby palkkasi entisen Chelsean ja Englannin maajoukkuepelaaja Frank Lampardin valmentajakseen. Derby tavoittelee nousua ja tämä on Lampardin ensimmäinen valmennuspesti joten paineet ovat heti tapissa. Leeds taas palkkasi Argentiinalaisen Marcelo Bielsan. Bielsa on tunnettu erittäin hyökkäävästä jalkapallostaan joten ainakaan maaleja ei tule Elland Roadilta puuttumaan tällä kaudella.

Englannin Valioliiga on maailman rikkain jalkapallo liiga ja siitä yhtenä suorana seurauksena, Englannin Mestaruussarja eli EFL Championship on yksi maailman kilpailullisimmista. Valioliigan tarjoamat miljoonat lisäävät halua sijoittaa ja tämän vuoden Mestaruussarjasta löytyykin kymmenkunta joukkuetta joilla on oikeasti realistinen mahdollisuus nousuun.

Voittaja ja mahdolliset nousujoukkueet

Valioliigasta juuri pudonneet joukkueet arvioidaan aina tulevan Mestaruussarjassa kärkikahinoihin ja tämä kausi ei ole poikkeus. Tämän kauden mestarisuosikit ovat viime kaudella Valioliigassa pelanneet Stoke City ja West Bromwich Albion.

Raha ei kuitenkaan aina takaa nousua ja sen ovat useammat Valioliigasta tippuneet joukkueet jo huomanneet. Viimeisen kymmenen kauden aikana vain yhdeksän joukkuetta kolmestakymmenestä on pystynyt nouseman suoraan takaisin Valioliigaan.

Stoke City

Stoke on onnistunut pitämään viime kauden runkonsa ja he ovat menettäneet vain yhden avainpelaajan; Xherdan Shaqirin Liverpooliin. Hänen tilalle Stoke on hankkinut Tom Incen Huddersfieldistä ja James McCleanin West Bromwich Albionista. Joukkue voi vielä menettää ykkösmaalivahtinsa Jack Butlandin, mutta muuten joukkueen pelaajisto on Mestaruussarjan parhaita. Joukkueen uusi valmentaja on Gary Rowett jolla on runsaasti kokemusta tästä sarjasta vaikka hän ei ole koskaan johdattanut yhtään joukkuetta nousuun.

 • Stoke voittaa Mestaruussarjan 6.00
 • Stoke on kahden parhaan joukossa 3.50
 • Stoke nousee Valioliigaan 2.60
 • Stoke on kuuden parhaan joukossa 1.60

West Bromwich Albion

Toinen Valioliigasta tippunut West Bromwich Albion on kakkossuosikki nousuun. Joukkueen peräsimessä jatkaa Darren Moore joka melkein pelasti joukkueen putoamiselta viime kauden lopussa. Joukkueelta on lähtenyt useampi avauksen pelaaja kuten Jonny Evans, Ben Foster ja James McClean mutta joukkueelta löytyy silti tarpeeksi laatua olla yksi tämän sarjan parhaista joukkueista.

 • B.A voittaa Mestaruussarjan 9.00
 • B.A on kahden parhaan joukossa 4.00
 • B.A nousee Valioliigaan 3.50
 • B.A on kuuden parhaan joukossa 1.86

Middlesbrough

Tony Pulisin Middlesbrough tuli viidenneksi viime kaudella, mutta he hävisivät playoff semifinaalin Aston Villalle 0-1. Joukkue on hankkinut hieman puolustusvoimaa kun Bristol Cityn Aden Flint ja Sunderlandin Paddy McNair siirtyivät joukkueeseen. Tämä on Pulisin ensimmäinen täysi kausi Middlesbroughin peräsimessä ja hän on nyt tehnyt joukkueesta kaltaisensa. Pulisilla on kokemusta noususta Mestaruussarjasta sillä hän nosti Stoken ylös 2007-08 kaudella.

 • Middlesbrough voittaa Mestaruussarjan 9.50
 • Middlesbrough on kahden parhaan joukossa 5.50
 • Middlesbrough nousee Valioliigaan 4.00
 • Middlesbrough on kuuden parhaan joukossa 2.05

Nottingham Forest

Nottingham on sijoittanut tähän kauteen paljon. Joukkueen päävalmentajana jatkaa entinen Middlesbroughin Aitor Karanka joka tuli joukkueen johtoon kesken viime kauden. Hän on hankkinut useita uusia pelaajia ja he näyttävätkin seuraavan Wolverhamptonin esimerkkiä viime kaudelta ja luottavansa Portugalilaisiin pelaajiin. Nottingham teki oman siirtoennätyksen tuodakseen Joao Carvalhon Benficasta. Hänen lisäksi Gil Dias tuli Monacosta, Diogo Goncalves Benficasta ja Michael Dawson Hull Citystä. Jos Karanka saa tämän joukkueen yhtenäiseksi niin Nottingham tulee parantamaan runsaasti viime kauden 17. sijaansa.

 • Nottingham voittaa Mestaruussarjan 11.00
 • Nottingham on kahden parhaan joukossa 7.00
 • Nottingham nousee Valioliigaan 4.25
 • Nottingham on kuuden parhaan joukossa 2.25

Leeds United

Leeds tulee olemaan tämän kauden mielenkiintoisin joukkue kiitos heidän uusimman päävalmentajansa Marcelo Bielsan. Pep Guardiola on joskus sanonut että Bielsa on ”Maailman paras päävalmentaja” joten odotukset Elland Roadilla ovat kovat. Bielsan kolme aikaisempaa valmentajanpestiä ovat olleet kuitenkiin sillä ne kestivät yhteensä vain 60 ottelua. Bielsan pesti tuleekin päättymään joka huippumenestykseen tai täydelliseen pannukakkuun. Pelaajapuolella, Leeds on hankkinut Barry Douglasin ja Patrick Bamfordin jotka ovat selkeitä vahvistuksia.

 • Leeds voittaa Mestaruussarjan 12.00
 • Leeds on kahden parhaan joukossa 7.00
 • Leeds nousee Valioliigaan 4.25
 • Leeds on kuuden parhaan joukossa 2.60

Swansea City

Kolmas Valioliigasta pudonnut joukkue Swansea City on sarjan kuutossuosikki. Swansea näytti säilyvän vielä 10 kierrosta ennen loppua helposti Valioliigassa, mutta tappioputki lopulta tiputti joukkueen. Nyt he ovat uudessa komennossa kun Ruotsin Östersundista tullut Graham Potter tuli uudeksi päävalmentajaksi. Hänelle riittää työsarkaa varsinkin kun joukkue menetti usean avauksen pelaajansa. Andre Ayew siirtyi Fenerbahceen, Kyle Bartley West Bromwich Albioniin, Lukasz Fabianski West Hamiin, Sung-Yueng Ki Newcastleen ja Roque Mesa Sevillaan. Nykyinen runko on kuitenkin tarpeeksi hyvä taistellakseen noususta.

 • Swansea voittaa Mestaruussarjan 13.00
 • Swansea on kahden parhaan joukossa 6.50
 • Swansea nousee Valioliigaan 4.75
 • Swansea on kuuden parhaan joukossa 2.50

Aston Villa

Aston Villa hävisi viime kaudella playoff finaalin Fulhamille ja se oli joukkueelle iso isku. Kesän aikana oli puhetta että Thierry Henry olisi tullut luotsaamaan legendaarista Birminghamilaisjoukkuetta, mutta niin vain Steve Bruce jatkaa joukkueen peräsimessä. Joukkue ei ole vielä vahvistunut yhtään, mutta samalla he ovat menettäneet kokemusta kun Agbonlahor, Samba ja John Terry ovat joukkueesta lähteneet. Huhuissa on myös että joukkueen paras pelaaja Jack Grealish olisi lähdössä vielä tämän siirtoikkunan aikana.

 • Aston Villa voittaa Mestaruussarjan 13.00
 • Aston Villa on kahden parhaan joukossa 9.00
 • Aston Villa on kuuden parhaan joukossa 2.85

Brentford

Suomalaisjoukkue Brentford oli viime vuonna yhdeksäs jääden 6 pistettä playoff viivasta. He ovatkin joka vuosi keikkuneet aina näillä samoilla sijoilla, mutta nousua ei ole vielä tullut. Täksi kaudeksi joukkue on vahvistunut mm. Algerialaisella Said Benrahmalla jolla oli erittäin hyvä viime kausi Ranskan toiseksi korkeimman tason Chateuaurouxissa (9 maalia). Toinen Ranskan toiseksi korkeimmalta tasolta tullut pelaaja on Ranskalainen Julian Jeanvier, joka on pelannut kaksi hyvää kautta Reimsissä. Suomalaisten suurimmat odotukset ovat tietenkin Marcus Forssissa ja kuinka paljon peliaikaa hyökkääjä saa.

 • Brentford voittaa Mestaruussarjan 17.00
 • Brentford on kahden parhaan joukossa 10.00
 • Brentford on kuuden parhaan joukossa 2.90

Derby County

Derby pääsi viime kaudella nousu playoffeihin, mutta ei siitä enää pidemmälle. Joukkue on pyrkinyt nousuun jo useamman kauden ajan ja sama pätee tälläkin kaudella. Nyt joukkueen peräsimeen on tullut Frank Lampard ja paineet valmentajadebytantille ovat kovat. Jos hän osaa valmentaa yhtä hyvin kuin pelata niin hän voi hyvinkin johtaa joukkueen nousuun.

 • Derby voittaa Mestaruussarjan 13.00
 • Derby on kahden parhaan joukossa 8.50
 • Derby on kuuden parhaan joukossa 2.80

Norwich

Suomalaisten suurimmat odotukset ovat tietenkin Norwichissa ja Teemu Pukissa. Norwich oli kuitenkin viime kaudella vasta 14. ja täksi kaudeksi joukkue on kokenut suuria muutoksia kun mm. James Maddison ja Josh Murphy ovat lähteneet joukkueesta. Uusia pelaajia Pukin lisäksi on tullut runsaasti kuten Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday), Felix Passlack (Dortmund), Moritz Leitner (Augsburg) ja Emiliano Buendia Stati (Getafe). Joukkue näyttää vahvemmalta ja jos yhteispeli toimii heti alusta niin Norwich voi olla korkealla.

 • Norwich voittaa Mestaruussarjan 23.00
 • Norwich on kahden parhaan joukossa 11.00
 • Norwich on kuuden parhaan joukossa 3.50

Mustat Hevoset

Preston on ollut kahdella edellisellä kaudella kymmenen parhaan joukossa, mutta täksi kaudeksi sama saavutus voi olla vaikeaa, sillä verrattuna kilpailijoihin, Preston ei ole sijoittanut paljoa pelaajiin. Prestonin kerroin kuuden parhaan joukkoon pääsystä on 4.75

Sheffield Unitedin hieno alkukausi viime kaudella meni mönkään kun joukkue ei sijoittanut uusiin pelaajiin tammikuussa johdon valtataistelun takia. Nyt nämä asiat on saatu korjattua ja joukkue on hankkinut pari kovan luokan pelaajaa kun John Egan siirtyi Brentfordista ja maalivahti Dean Henderson lainalla Manchester Unitedista. Sheffield Unitedin kerroin kuuden parhaan joukkoon pääsystä on 3.50.

Bristol City aloitti viime kauden hyvin mutta hyytyi lopussa. Joukkue on menettänyt tässä siirtoikkunassa tärkeät Aden Flintin ja Bobby Reidin. Huhuissa myös Joe Bryan on lähdössä. Joukkue on muuttunut tämän takia hieman liikaa taistellakseen noususta, mutta tämä kausi tarjoaa varmasti myös yllätyksiä ja Bristol voi olla yksi niistä. Bristol Cityn kerroin kuuden parhaan joukkoon pääsystä on 4.50

Putoamistaistelu

Putoamistaistelun kaksi selkeää suosikkia ovat Rotherham (4.75 kerrroin sijoittua viimeiseksi) ja Bolton Wanderers (5.50 kerroin sijoittua viimeiseksi). Mestaruussarja on erittäin tasokas ja Rotherhamin muutama ilmainen siirto ja pari lainapelaajaa eivät välttämättä tarjoa tarpeeksi laatua taistellakseen säilymisestä pitkässä sarjassa. Bolton säilyi viime kaudella vaivoin johtuen siirtokiellosta. Nyt kieltoa ei enää ole, mutta he eivät ole siltikään hankkineet montaa vahvistusta, ehkä Josh Magennisia lukuunottamatta. Laatu ei heilläkään välttämättä riitä pitkässä sarjassa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ