Reading – Derby County Preview

Perjantai  3. elokuuta
EFL Championship otteluennakko
Reading – Derby County
Kertoimet: 3.35 – 3.05 – 2.40
22:00 Madejski Stadion

Reading ja Derby kohtaavat perjantaina Englannin mestaruussarjan ensimmäisen kierroksen avausottelussa. Kotijoukkue sijoittui viime kaudella 20. sijalle kun taas vierailija Derby pääsi playoffeihin, joissa tuli kuitenkin heti tippuminen semifinaaleissa. Readingia ollaan veikattu kausiennakoissa taistelemaan putoamista vastaan kun taas Derby, uuden päävalmentajansa Frank Lampardin johdolla omaavat yllätysmahdollisuuden nousuun.

Viime kausi: Reading

Readingin viime kausi oli historiallisen huono. Joukkue sijoittui sijalle 20. keräten vain 44 pistettä 46 ottelusta. Reading nousi mestaruussarjaan vuonna 2002 ja tämä oli heidän huonoin saldonsa. Ainoana positiivisena asiana voidaan pitää että he säilyivät sarjassa. Aikaisempina kausina jolloin heillä on ollut näin vähän pisteitä, he ovat pudonneet.

Joukkue aloitti kauden hollantilaisen Jaap Stamin alaisuudessa, mutta hänet erotettiin maaliskuussa jolloin nykyinen valmentaja Paul Clement otti vastuun. Readingin alkukausi oli alkanut ihan hyvin, mutta juuri ennen Joulua tuli romahdus. He voittivat tämän jälkeen enää vain kolme kertaa, pelasivat kahdeksan kerran tasan ja hävisivät 14 ottelua.

Reading ei ollut vakuuttava kotonaan Majedski Stadionilla sillä he olivat sarjan kolmanneksi huonoin kotijoukkue. Heidän kotisaldonsa oli  5 voittoa, 8 tasapeliä ja 10 tappiota. Kotiotteluiden pistekeskiarvo oli siis tasan piste per peli. Kotona Reading teki 25 ja päästi 35 maalia.  23:sta kotiottelusta yksitoista päättyi viime kaudella yli 2.5 maalin. Kun mukaan lasketaan myös vierasottelut niin 46:sta ottelusta 24 päättyi yli 2.5 maalin eli hieman puolet.

Viime kausi: Derby County

Derby aloitti kauden erittäin hyvin ja heilläkin nousu näytti hyvältä aina jouluun asti. Tämän jälkeen alkoi joukkueen heikko kausi ja he olivat välillä ulkona jopa playoffeista. Derbyn nousi kuitenkin viimeisen kolmen kierroksen aikana kuudenneksi ja playoffeihin. He sen jälkeen voittivat Fulhamin kotonaan playoffien semifinaalissa, mutta hävisivät vierasottelun 2-0 ja joukkueen pitkäaikaiset nousuhaaveet jäivät siihen ja Gary Rowett sai lähteä.

Derby oli tasaisesti hyvä viime kaudella, mutta vierasotteluiden tasapelit veivät ehkä suoran nousupaikan. Derby pelasi vieraissa 10 tasapeliä joka oli sarjan suurin määrä. Derby pelasi vierasottelut 8 – 10 – 5 saldolla.  Vieraissa Derby teki 29 ja he päästivät 26 maalia. 19:stä Vierasottelusta yksitoista päättyi yli 2.5 maalin. Kun lasketaan mukaan myös kotiottelut niin 38:sta ottelusta 22 päättyi yli 2.5 maalin eli vähän alle puolet otteluista.

Tämä kausi: Reading

Joukkue lähtee kauteen Paul Clementin alaisuudessa. Joukkue on muuttunut aka paljon sillä lähtijöiden joukossa ovat mm. Van den Berg, Kermogant, Mendes, Novakovich, Rakels, Watson, Wieser ja Evans. Evans siirtyi tällä viikolla Derbyyn joten siitä tulee mielenkiintoinen kohtaaminen. Tulijoiden puolella on Yiadom (Barnsley), Walker, Sidoel (Ajax), O´Shea (Sunderland), Meyler (Hull), McNulty (Coventry) ja kärki Sam Baldock Brightonista. Tähän otteluun puolustaja Liam Moore tuskin pukee päälle sillä hän pyysi seuralta tällä viikolla siirtoa. Tyler Blackett on myös pelikiellossa.

Harjoitusotteluista ei ole tullut voittoja. Tappiot AFC Wimbledonille ja Crystal Palacelle sekä tasapelit Fulhamia, Besiktasia ja Rubin Kazania vastaan.

Tämä kausi: Derby County

Derby tulee olemaan tällä kaudella suurennuslasin alla kiitos Frank Lampardin. Derby haluaa nousun joten tämä on kova paikka tehdä debyytti. Derby näyttää vahvemmalta tällä kaudella. Joukkueesta lähti kokemusta Bentin, Shackellin ja Weimannin muodossa, mutta tilalle ovat tulleet lupaavat Mount Chelseasta ja Wilson Liverpoolista. Marriott, Jozefzoon ja Evans myös vahvistavat joukkuetta.

Derbyn harjoitusottelut ovat menneet ihan hyvin, mutta vastukset eivät ole olleet niin kovia kuin Readingilla. Joukkue voitti Notts Countyn, Southamptonin, Coventryn ja Wolverhamptonin, mutta tappio tuli Mansfieldille.

Tästä ottelusta heiltä on poissa pois haluava hyökkääjä Matej Vydra, Chris Martin ja laitapuolustaja Ikechi Anya.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ