Sheffield United – Swansea City preview

Lauantai 4. elokuuta
EFL Championship otteluennakko
Sheffield United – Swansea
Kertoimet: 2.25 – 3.35 – 3.35
19:30 Bramall Lane

Sheffield United ja Swansea kohtaavat lauantaina Englannin mestaruussarjan ensimmäisen kierroksen ottelussa. Kotijoukkue sijoittui viime kaudella kymmenennelle sijalle kun taas vierailija Swansea putosi viime kauden päätteeksi Valioliigasta. Sheffield Unitedia ollaan veikattu kausiennakoissa kymmenennen sijan paremmalle puolelle ja he omaavat mahdollisuudet jopa kuuden parhaan joukkoon ja playoffeihin. Swansean materiaalin pitäisi riittää vähintään playoffeihin ja nousu takaisin valioliigaan ei olisi myöskään mahdottomuus.

Viime kausi: Sheffield United

Sheffield United nousi viime kaudeksi mestaruussarjaan ja siinnä mielessä 10. sija oli hyvä saavutus. Alkukausi sujui kuitenkin niin hyvin että he taistelivat jopa suorasta noususta. He eivät kuitenkaan hankkineet vahvistuksia tammikuun siirtoikkunassa, koska seuran johtokunnassa käytiin valtataistelua ja lopulta joukkue jäi selvästi playoff paikkojen ulkopuolelle. United oli kuitenkin selkeästi parempi kuin paikalliskilpailija Wednesday joten kannattajat olivat ainakin siihen tyytyväisiä.

United oli huomattavasti parempi kotonaan Bramall Lanella kuin vieraissa. Heidän kotisaldonsa 12 voittoa, 5 tasapeliä ja 6 tappiota oli sarjan kahdeksannaksi paras. Kotiotteluiden pistekeskiarvo oli siis 1.78 pistettä per peli. Kotona Sheffield teki 33 ja päästi 20 maalia.  23:sta kotiottelusta vain yhdeksän päättyi viime kaudella yli 2.5 maalin. Kun mukaan lasketaan myös vierasottelut niin 46:sta ottelusta 23 päättyi yli 2.5 maalin eli tasan puolet.

Viime kausi: Swansea

Swansea pelasi viime kaudella ihan hyvin aina kierrokselle numero 29. Tähän mennessä näytti aika selvältä että Swansea tulee säilymään valioliigassa. Walesiläisten kohtaloksi koitui kuitenkin putoaminen sillä tuon kierroksen jälkeen joukkue keräsi vain kolme pistettä eikä saanut enää yhtään voittoa. Lopulta kohtaloksi koitui 18. sija kun pelastus olisi ollut vain kolmen pisteen päässä.

Swansea tippumisen suurimmat syyt olivat ehkä juuri vierasotteluissa. Swansean vierassaldo oli valoliigan toiseksi huonoin. Koko kauden aikana 19 ottelusta he kokosivat vain 12 pistettä kahdella voitolla ja kuudella tasapelillä. Vieraissa Swansea onnistui maalinteossa vain 11 kertaa, mutta samalla oma verkko heilui 32 kertaa. 19:stä Vierasottelusta vain seitsemän päättyi yli 2.5 maalin. Kun lasketaan mukaan myös kotiottelut niin 38:sta ottelusta 14 päättyi yli 2.5 maalin eli 37% otteluista.

Tämä kausi: Sheffield United

Sheffield United on pystynyt säilyttämään viime kauden runkonsa aika hyvin. Ainoa suuri menetys oli Walesin maajoukkuepelaaja David Brooks joka siirtyi valioliiga seura Bournemouthiin 11.5 miljoonalla punnalla. Hänen tilalleen Sheffield United hankki Brentfordin kapteenin John Eganin neljällä miljoonalla punnalla. Tämän lisäksi Sheffield on hankkinut kaksi tärkeää lainapelaajaa kun Manchester Unitedin erittäin haluttu maalivahti Dean Henderson ja Liverpoolin hyökkääjä Ben Woodburn siirtyvät Bramall Lanelle.

Sheffield on näyttänyt todelta vahvalta harjoituskauden ajan. Joukkue ei ole vielä hävinnyt otteluakaan, mutta vastuskaan ei ole ollut vielä huippuluokkaa Milanon Interiä lukuunottamatta (1-1). Voitot ovat tulleet Doncaster Roversia, Bradford Cityä ja Portugalilaista Maritimoa vastaan.

Tämä kausi: Swansea

Swansealla on ollut aika aktiivinen siirtoikkuna. Tähän asti kuitenkin suurimmat siirrot ovat olleet pois seurasta. Joukkueesta ovat lähteneet Andre Ayew,  Fabianski, Bartley, Borja, Ki ja Mesa. Näiden lisäksi tärkeä puolustaja Alfie Mawson on siirtymässä Fulhamiin ja kiinnostusta on ollut myös muista Swansean pelaajista kuten Sam Clucasista. Uusina pelaajina on tullut tähän mennessä vain Bersant Celina Manchester Citystä, Barrie McKay Nottinghamista ja hyökkääjä Joel Asoro Sunderlandista.

Suurin muutos Swanseassa on kuitenkin ollut päävalmentajassa kun Graham Potter siirtyi Ruotsin Östersundista Swansean peräsimeen. Potter on tullut tunnetuksi hyökkäävästä ja viihdyttävästä jalkapallosta joka on iso muutos viime kauteen. Ongelma on että ehtivätkö pelaajat omaksua uuden pelityylin ajoissa.

Swansea ei ole harjoituskaudella vielä parastaan esittänyt sillä joukkueella on vain yksi voitto alasarjan Yeovil Townia vastaan ja neljä tappiota Genoaa, Magdeburgia, Eibaria ja Freiburgia vastaan. Vaikka kyseessä ovat olleet vain harjoitusottelut niin jokainen ottelu on päättynyt yli 2.5 maalin. Erityisesti Swansean puolustus on vuotanut näissä otteluissa.

Mahdollinen yli 2.5 maalia kertoimella 2.00.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ