Maanantai  6. elokuuta – Hull City VS Aston Villa

Maanantai  6. elokuuta
EFL Championship otteluennakko
Hull City – Aston Villa
Kertoimet: 2.90 – 3.25 – 2.60
21:45 KCOM Stadion, Hull

Hull City ja Aston Villa kohtaavat maanantaina Englannin mestaruussarjan ensimmäisen kierroksen ottelussa. Kotijoukkue sijoittui viime kaudella 18. sijalle kun taas vierailija Aston Villa pääsi playoff finaaliin, jossa tuli kuitenkin tappio Fulhamille. Hull Cityä ollaan veikattu kausiennakoissa keskikastiin kun taas Aston Villa omaa yllätysmahdollisuuden nousuun vaikka suurin suosikki siihen ei enää olekaan. 

Viime kausi: Hull City

Hull Cityn viime kausi meni alle odotusten. 18. Sija oli oikeasti pettymys joukkueelle joka oli pelannut ennen valioliigassa. Kausi ei lähtenyt lainkaan käyntiin koko kaudella ja mitään pitkiä voittoputkia ei oikein nähty. Ainoastaan tasaisen varmaa heikkoa suorittamista. Lopulta joukkue oli vain kahdeksan pistettä putoamista edellä.

Hull Cityn heikkous oli viime kaudella heidän puolustus. 70 Päästettyä maalia oli sarjan viidenneksi huonoin. Kotiotteluihin kaivattaisiin myös parannusta sillä 7-8-8 saldo oli sarjan viidenneksi huonoin.  Kotona Hull teki 41 ja päästi 32 maalia.  23:sta kotiottelusta neljätoista päättyi viime kaudella yli 2.5 maalin. Kun mukaan lasketaan myös vierasottelut niin 46:sta ottelusta 26 päättyi yli 2.5 maalin eli hieman puolet. Hullin otteluissa keskiarvo olikin 3.04 maalia per ottelu, joka oli mestaruussarjan ainoa yli kolmen maalin keskiarvon joukkue.

Viime kausi: Aston Villa

Aston Villan viime kausi päättyi isoon pettymykseen kun kovilla odotuksilla kauteen lähtenyt Villa joutui taipumaan playoff finaalissa Fulhamille. Joukkue olikin palkannut useamman kallispalkkaisen konkarin nostamaan joukkueen liigaan ja se riski nyt epäonnistui ja ajoi joukkueen talousvaikeuksiin.

Aston Villa oli tasaisesti hyvä viime kaudella, mutta kotiotteluiden tasapelit veivät ehkä suoran nousupaikan. Aston Villa pelasi kotona saldolla 14-7-2, joka oli hyvä määrä, mutta verrattuna suoran nousun Wolvesiin ja Cardiffiin, he jäivät 4-5 pistettä.  Aston Villa pelasi vierasottelut 10 – 4 – 9 saldolla.  Vieraissa Aston Villa teki 30 ja he päästivät 23 maalia. 23:sta vierasottelusta kymmenen päättyi yli 2.5 maalin. Kun lasketaan mukaan myös kotiottelut niin 46:sta ottelusta 22 päättyi yli 2.5 maalin eli vähän alle puolet otteluista. Aston Villan otteluissa maalikeskiarvo oli 2.48.

Tämä kausi: Hull City

Joukkue lähtee kauteen jälleen Nigel Adkinsin alaisuudessa. Joukkue on muuttunut aika paljon sillä kokeeneet pelaajat lähtivät kuten Sebastian Larsson, Michael Dawson ja Allan McGregor. Loukkaantumisista kärsinyt Abel Hernandez myös sai lähtöpassit kovan palkkavatimuksen takia. Joukkue onkin nuorentanut joukkuettana rankalla kädellä ja siirtoikkunasta on joukkueeseen tullut Reece Burke West Hamista, Eric Lichaj Nottinghamista ja Jordy de Wijs PSV:stä. Chelseasta lainattiin myös Todd Kane.

Harjoitusotteluissa Hull City voitti Gor Mahian ja Maritimon ennen tappioita Bragalle ja Rochdalelle. Newcastlea ja Barnsleyta vastaan pelittiin tasapelit. 

Jackson Irvine ja Kamil Grosicki tulevat mitä luultavimmin missaamaan tämän ottelun. Näiden lisäksi Ondrej Mazuch ja James Weir ovat ulkona ottelusta.

Tämä kausi: Aston Villa

Aston Villasta ovat lähteneet konkarit John Terry, Gabriel Abgonlahor ja Christopher Samba, mutta ainakin vielä he ovat pystyneet pitämään Jack Grealishin joukkueessa vaikka hänen pidettiin olevan varma lähtijä kesän aikana. Joukkueen enemmistöomistajat ovat vaihtuneet ja talousongelmat ovat hieman takanapäin.

Sisään joukkueeseen ei ole tullut vielä ketään, mutta mahdollinen Grealishin lähtö voi avata kukkaron nyörejä.

Aston Villan harjoitusottelut menivät ihan hyvin sillä Kidderminsteriä vastaan pelattiin tasapeli ennen voittoja Telfordista, Walsallista ja Burtonista. West Hamille hävittiin, mutta Dynamo Dresden voitettiin viimeisessä harjoitusottelusta. 

Aston Villa tulee olemaan ilman Scott Hogania, Rushian Hepburn-Murphya ja mitä luultavimmin Callum O´Harea.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ