Tiistai  7. elokuuta – Nottingham Forest vs West Bromwich Albion

Tiistai  7. elokuuta
EFL Championship otteluennakko
Nottingham Forest – West Bromwich Albion
Kertoimet: 2.45 – 3.20 – 3.10
21:45 The City Ground, Nottingham

Nottingham Forest ja West Bromwich Albion kohtaavat tiistaina Englannin mestaruussarjan toisen kierroksen ottelussa. Molemmat joukkueet hakevat avausvoittoaan sillä Nottingham jäi viikonloppuna 1-1 tasapeliin Bristol Cityn vieraana. West Bromwich Albion kärsi ison yllätystappion kotonaan putoamiseen odotetulle Bolton Wanderersille. Nottinghamia ja West Bromwichiä on molempia kaavailtu nousutaisteluun tällä kaudella. Nottingham on tehnyt isoja hankintoja ja West Bromwich on valioliigasta juuri tippuneena vielä erittäin laadukas.  

Viime kausi: Nottingham Forest

Kreikkalainen Marinakis osti seuran ennen viime kautta ja se oli fanien mieleen sillä aikaisemmat omistajat olivat epäonnistuneet. Nottinghamin viime kausi oli kuitenkin heikko ja 17. sija oli iso pettymys. Keväällä peräsimeen tullut Karanka kuitenkin osoitti toivetta paremmasta.

Nottinghamin heikkous oli viime kaudella maalinteko ja kotitappiot. Maaleja tuli vain 51 kappaletta ja kotona tuli jopa 10 tappiota.  Kotiotteluiden saldo 10-3-10 ei ollut huono pisteiden osalta, mutta kotitappioita oli aivan liikaa. Vain jumboiksi jääneet Burton ja Sunderland hävisivät kotonaan enemmän otteluita.   Kotona Nottingham teki 25 ja päästi 27 maalia.  23:sta kotiottelusta yksitoista päättyi viime kaudella yli 2.5 maalin. Kun mukaan lasketaan myös vierasottelut niin 46:sta ottelusta 22 päättyi yli 2.5 maalin eli hieman alle puolet.

Viime kausi: West Bromwich Albion

West Bromwich Albionin viime kausi oli iso pettymys. Heitä odotettiin tulevan valioliigassa keskikastiin, mutta heikko alkukausi johti joukkueen tippumiseen. Ainoa valopilkku oli kun Darren Moore otti joukkueen komennukseensa. Hän sai joukkueen hyvään iskuun ja varma tippuminen varmistui vasta ihan lopussa.

West Brom voitti viime kaudella kotonaan vain kolme ottelua. Tasapelejä tuli yhdeksän ja tappioita seitsemän. Joukkueen suurin ongelma oli vierasotteluiden maalienteko joita tuli vain 10 kappaletta joka oli valioliigassa pienin määrä. Nyt vastustajien taso on hieman matalampi joten parempaa on lupa odottaa. West Bromin vierassaldo viime kaudella oli  3 – 4 –12 saldolla.  19:sta vierasottelusta vain kuusi päättyi yli 2.5 maalin. Kun lasketaan mukaan myös kotiottelut niin 38:sta ottelusta 16 päättyi yli 2.5 maalin eli vähän alle puolet otteluista. West Bromwichin otteluissa maalikeskiarvo oli 2.29.

Tämä kausi: Nottingham Forest

Joukkue lähtee tähän kauteen jälleen suurin odotuksin. Aitor Karanka on käyttänyt runsaasti rahaa kesällä sillä Benfican U21 pelintekijä Joao Carvalho siirtyi joukkueeseen 13 miljoonalla eurolla. Puolustukseen ovat tulleet Michael Dawson, Jack Robinson ja portugalilainen Tobias Figuereido Sportingista. Maalin on tullut Costel Pantilimon ja hyökkäykseen Lewis Grabban. Tällä porukalla pitäisi pystyä taistelemaan noususta. Avausottelussa Nottingham pelasi 1-1 tasapelin Bristol Cityn vieraana.

Bristol aloitti ottelun paremmin ja meni 1-0 johtoon, mutta Nottingham tuli toisella jaksolla tasoihin ja oli lähempänä voittoa. Jos Nottingham jatkaa samalla intesiteetillä ja kovuudella kuin tuon ottelun toisella puoliajalla niin he ovat lähellä voittoa.

Nottinghamilta puuttuu ottelusta Algerialainen keskikenttäpelaaja Hillel Soudani joka kuitenkin lähestyy täyttä pelikuntoa.

Tämä kausi: West Bromwich Albion

West Brom menetti muutaman viime kauden avainpelaajansa kun mm. Ben Foster, James McClean, Johnny Evans, Claudio Yacob, Boaz Myhill, James Morrison ja Gareth McAuley lähtivät seurasta. Näiden lisäkin myös ykköshyökkääjä Rondon on mahdollisesti lähdössä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Sisään ovat tulleet Kyle Bartley, Jonathan Bond, Sam Johnstone ja Conor Townsend.

West Bromwich kärsi yllätyskotitappion Boltonille avauskierroksella. Joukkue hallitsi palloa 72% koko ottelussa ja heillä oli runsaasti laukauksia mutta vain muutama meni maalia kohti. Bolton pääsi iskemään kahdesti erikoistilanteista ja tämän jälkeen puolustivat hyvin johtoaan. West Bromwichille tämä tappio oli kuin herätys ja he tulevat varmasti pelaamaan paremmin nyt tässä ottelussa.

Nacer Chadli ja Solomon Rondon olivat molemmat pois viime ottelusta ja mitä luultavimmin molemmat siirtyvät pois ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ