Europa League 1st Qualifying round 2nd leg Preview

PFC Slavia Sofia – Ilves
Kertoimet: 1.66 – 3.50 – 4.45
Torstai 19.7 Klo 19.00
Stadion Vasil Levski, Sofia

Ilves hävisi ensimmäisen osaottelun Helsingissä viime viikolla 0-1. Slavia aloitti sen ottelun hyvin ja näytti siltä ettei Ilveksellä olisi mitään saumaa. He laittoivat Ilveksen ahtaalle nopealla tempollaan joka laittoivat jatkuvasti painetta kotijoukkueen päätyyn. Pikku hiljaa kuitenkin Ilves pääsi myös mukaan otteluun ja Marius Noubissilla oli erittäin hyvä mahdollisuus laittaa Ilves johtoon, mutta Slavian 42-vuotias maalivahti Georgi Petkov sai torjuttua pallon sivuverkkoon. Slavialla oli kuitenkin avausjakson paremmat paikat. Pallo saatiin jo kertaalleen jopa maaliin mutta kyseessä oli paitsio.

Toiselle jaksolle Ilves tuli paremmin mukaan ja he saivat neutralisoitua Slavian pahimmat aseet, vastahyökkäykset. Ottelun tempo hieman myös laski, mutta Ilves pystyi silti luomaan muutaman hyvän paikan erityisesti Noubissille, mutta maaleja kotijoukkue ei pystynyt tekemään. Kesken Ilveksen painostuksen, Slavia sai pallon ohi Ilveksen prässin ja he pääsivät vastaiskuun. Galin Ivanov vapautti Momchil Tsvetanovin yksin läpi ja hän laittoi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon verkkoon.

Tämä tulos laittaa Ilveksen erittäin vaikeaan paikkaan, mutta on Tamperelaisjoukkue ennenkin tältä Levski stadionilta voiton ottanut. 11 Vuotta sitten Tampere United haki jatkopaikan Levski Sofian vieraana. Joukkueessa silloin pelasivat Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ja maalivahtivalmentaja Mikko Kaven. Pienenä erikoisuutena, Slavian maalivahti Petkov pelasi silloin Levskin maalissa 11 vuotta sitten.

Ilvekseltä puuttuu tästä ottelusta nuoret Jokelainen ja Haukioja jotka ovat molemmat U19 EM-kisoissa. Ilveksen uusi hyökkääjä Fofana Tiemoko ei ole pelikelpoinen vielä Euro-otteluissa. Jos Ilves saisi maalinteko-ongelmiin parannusta niin he voivat vielä taistella jatkopaikasta.

FC København – KuPS
Kertoimet: 1.17 – 5.80 – 10.75
Torstai 19.7 Klo 21:00
Telia Parken, Kööpenhamina

KuPS taisteli urheasti ensimmäisessä osaottelussa, mutta he lähtevät Tanskaan 0-1 tappioasemasta. KuPS aloitti koti ottelunsa hyvin ja hallitsivat ensimmäistä 30 minuuttia. He pitivät vierailijat pois pallosta ja aiheuttivat itsekin pari vaaratilannetta Kööpenhaminan maalilla. Puolen tunnin jälkeen kuitenkin Kööpenhamina alkoi ottaa otetta pelistä. KuPSin pelaajat hieman väsyivät kovemmassa tempossa ja peli avautui joka sopi paremmin vierailijoille. He pääsivät kontrolloimaan peliä ja KuPS sai juosta pallon perässä.

Toiselle puoliajalle KuPS muutti hieman muotoaan, mutta se ei hirveästi auttanut sillä Kööpenhamina jatkoi pelin kontrollointia. 75 Minuutilla vierailijat saivat sen ansaitun johtomaalin kun Robert Skov laukoi pallon lujaa puolustajien jalkojen välistä verkkoon, ohi hyvin pelanneen Otso Virtasen. KuPSin puolustus Lum Rexhepin ja uuden lainapelaajan Juho Pirttijoen johdolla onnistui muuten ottelussa hyvin. He taistelivat kovasti varsinkin Kööpenhaminan vaarallisen Dame N´doyen kanssa ja onnistuivat pitämään hänet maaleitta. Keskitykset he myös hoitivat hyvin pois. Yksi virhe kuitenkin tuli ja KuPS lähtee tappioasemassa Telia Parkenille. Siellä on tehtävä vähintään kaksi maalia joka tulee olemaan mahdoton tehtävä rutinoinutta ja kokenutta Eurovastustajaa vastaan.

FH – FC Lahti
Kertoimet: 1.74 – 3.50 – 4.05
Torstai 19.7 Klo 22:15
Kaplakrikavöllur, Hafnarfjörður

Tämä ottelupari oli jo ohi Lahdessa ensimmäisen 20 minuutin kohdalla kun FH siirtyi jo 0-2 johtoon. FH voitti ottelun lopulta 0-3 ja lopetti FC Lahden jatkohaaveet musertavasti.

Viime kauden lopulla FC Lahti pääsi mukaan näihin Euro-otteluihin vasta viimeisen ottelun lisäajalla kun he kaatoivat HIFK:in yhdellä maalilla. He juhlivat tätä saavutusta huimasti sillä sen ansiosta pelaajat pääsivät Euroopan näyteikkunaan. Valitettavasti samanlaista taistoa ei FC Lahden pelaajilta näkynyt tässä ottelussa. He pelasivat käsijarru päällä ja kokeneemmat vierailijat ottivat helpon voiton ja helpon jatkopaikan.

FC Lahti on ollut koko kauden erittäin hyvä puolustusjoukkue, mutta samaa ei nähty tässä ottelussa. Erityisesti skotlantilainen Steven Lennon piti puolustusta pilkkanaan ja teki upean 0-2 maalin. Hän pyörähti ohi Mikko Hauhian ja nosti pallon tämän jälkeen hienosti verkkoon ohi Damjan Shiskovskin. Toiselle puoliajalle Lahti tuli paremmalla jalalla liikkeelle, mutta maaliin asti se ei kuitenkaan kantanut. FH sai vielä yhden paikan kun Robbie Crawford sai pallon pilkun kohdalla ja hän sai viimeisteltyä siitä ottelun viimeisen maalin ja naulan Lahden arkkuun.

Hyvän alkukauden jälkeen jossa FC Lahti pelasi 16 ottelua ja kärsi vain yhden tappion, on kurssi muuttunut ja heillä on nyt kolmen ottelun tappioputki menossa. Vasyutinin ja Jovanovicin menetykset ovat näkyneet puolustuksessa ja heiltä puuttuu se selkeä johtaja. Vaikka FH kierrättäisi pelaajia Islannissa niin vaikea nähdä että kolmen tappiota putkeen kärsinyt joukkue kääntäisi kurssinsa tässä ottelussa. FC Lahdelta puuttuu tästä ottelusta Jäntti joka on Suomen U19 EM-joukkueen mukana sekä mahdollisesti hyökkääjä Stenio joka löi päänsä ensimmäisessä osaottelussa ja joutui tulemaan vaihtoon.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ