Eurooppa-liigan ennakko 20. helmikuuta

Tätä ottelua Arsenal ei saa hävitä

Arsenalin on yksinkertaisesti pakko voittaa kun he isännöivät valkovenäläistä BATE Borisovia Eurooppa-liigan pudotuspelien toisessa osaottelussa torstai-illalla.

Arsenal, lempinimeltään “The Gunners”, pelasi käsittämättömän huonosti Valko-Venäjällä ensimmäisessä osaottelussa häviten 1-0. Tämän lisäksi heidän ykköshyökkääjänsä Alexandre Lacazette menetti itsehallintansa ja otti ottelun lopussa punaisen kortin jonka takia hän on sivussa tästä ottelusta. Hänen puuttumisensa on iso takaisku joukkueelle joka tarvitsee juuri hyökkäyspelaajia päästäkseen jatkoon tästä otteluparista.

Aubameyangin on onnistuttava

Lacazetten poissaolo tarkoittaa että Arsenalin seurahistorian kalleimmalta hankinnalta Pierre-Emerick Aubameyangilta odotetaan nyt vastuunkantoa ja onnistumisia. Hän aloitti ensimmäisen osaottelun penkiltä, mutta on nyt lähes varma avauskokoonpanon pelaaja Lacazetten pelikiellon takia.

Gabonin maajoukkuehyökkääjälle tarjotaan 2.85 kerrointa että hän tekee tässä ottelussa avausmaalin Emirates stadionilla kun taas hänen tekemänsä maali missä vaiheessa tahansa ottelun aikana saa vain 1.40 kertoimen, joka on hieman liian alhainen ansaitakseen vedon.

Tässä ottelussa on lupa odottaa maaleja sillä tuskin vierasjoukkue pystyy pitämään Arsenalin kovan hyökkäyksen poissa maaliltaan. Arsenal on jäänyt tämän kauden 20 kotiottelusta kaikissa kilpailussa maaleitta vain kolme kertaa. Jokaisessa näissä vastus on ollut myös Batea kovempi (Manchester City, Sporting CP ja Tottenham). Samanaikaisesti kuitenkin Arsenal on pitänyt oman maalinsa puhtaana vain kerran seitsemässä edellisessä ottelussaan joten molempien joukkueiden maalille tarjottu 2.40 kerroin on houkutteleva.

Jos tästä ottelusta tulee maalirikas, niin vaikka yli 4.5 maalin pelaaminen on hieman riskialtista, niin siitä tarjotulla 3.55 kertoimella on mahdollisuus palauttaa rahat hyvin takaisin.

Chelsean on aika palata tasolleen

Toisella puolen Lontoota, Chelsealla on myös paljon parannettavaa viime aikaisiin esityksiin nähdä, mutta he ovat kuitenkin Arsenalia selvästi paremmassa asemassa sillä he voittivat ensimmäisen osaottelun Ruotsin Mälmöä vastaan 1-2.

Tästäkin huolimatta se voitto tuli hieman onnekkaasti ja ilmapiiri Starmford Bridgellä ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen sillä joukkue on kärsinyt viime aikoina Valioliigassa murskatappiot sekä Bournemouthille että Manchester Citylle. Maanantaina he myös tipahtivat jatkosta FA Cupista kärsittyään 0-2 kotitappion Manchester Unitedille.

Chelsea on kierrättänyt tässä kilpailussa pelaajiaan, mutta nyt heidän on pakko näyttää osaamisensa tai muuten Maurizio Sarrin työpaikka joukkueen peräsimessä on uhattuna. Tämän vuoksi joukkueen avauskokoonpano on vielä mysteeri, mutta yksi pelaaja joka ainakin toivoo peliaikaa on Ranskan maajoukkuehyökkääjä Olivier Giroud, joka on osunut tällä kaudella tässä kilpailussa jo viisi kertaa.

Ranskalainen ei ole Valioliigassa osunut kuin kerran tällä kaudella, mutta Eurooppa liigassa hän on osunut nyt neljässä ottelussa putkeen. Yksi parhaimmista vedoista tähän toiseen osaotteluun onkin hänen maalinsa josta saisi rahat takaisin 2.05 kertaisesti.  

Vaikka joukkueella on ollut viimeaikoina ongelmia, niin isäntien laadun pitäisi silti olla tarpeeksi kova periaatteessa harjoituskaudella olevia ruotsalaisia vastaan. Chelsean voitosta ilman päästettyä maalia saa 1.83 kertoimen ja Chelsean kahden maalin voitosta saa 3.30 kertoimen.

Nopea alku on Celticin ainut mahdollisuus

Celtic jätti itselleen vuoren kiivettäväksi toiseen osaotteluun jos he haluavat vielä jatkaa heidän Eurooppa liigan matkaansa. Ensimmäinen osaottelu Glasgowssa päättyi 0-2 vierasvoittoon Valencian hyväksi ja vaatisi ihmeen että ”Bhoys” vielä jatkoon tästä menisi.

Valencia, lempinimeltään Los Che, on parantanut huomattavasti sitten heidän surkean alkukautensa ja he ovat nyt hävinneet vain kerran viimeiseen 11 otteluun kaikissa kilpailuissa.  

Tämän vuoksi ei ole oikein mitään järkeä tarkastella “kumpi joukkue menee jatkoon” vedonlyönti pelimuotoa, mutta siltikin Celtic tietää että heidän ainoa mahdollisuutensa on laittaa kaikki peliin Mestalla stadionilla.

Celticin pitäisi tulla alussa kovaa joten aikainen maali jompaankumpaan suuntaan voi hyvinkin olla mahdollinen. Jos ottelussa tulisi maali aikavälillä 16-30 minuuttia, niin se tarjoaisi 2.85 kertoimen.

Tästä ottelusta on lupa odottaa muutenkin maaleja joten aikainen maali voisi avata ketsuppi pullon.

Yli 2.5 maalia antaisi rahat takaisin ihan hyvällä 1.86 kertoimella, mutta jos haetaan hieman parempaa palautusta niin yli 3.5 maalia antaa jo hyvän 3.20 kertoimen.

Rennes on vieläkin vaarallinen

Real Betis onnistui Rennesiä vastaan ensimmäisessä osaottelussa tulemaan tappioasemasta tasoihin kahdesti loppunumeroihin 3-3, mutta se ei tarkoita että he olisvat jo jatkossa.

Espanjalaiset ovat oikeutetusti suosikkeja pääsemään neljännesvälieriin, mutta Rennesin hyökkäys toimii myös vieraissa ja yksi mahdollinen veto tähän otteluun on molempien joukkueiden maali Sevillassa joka antaisi 1.86 kertoimen.

Ranskalaisjoukkueet ovat pärjänneet hyvin Eurooppa liigassa viimeisten kausien aikana (Marseille finaalissa 2017-18 kaudella ja Lyon välierissä 2016-17 kaudella) ja jos Rennes pystyy hieman parantamaan otteitaan viikonlopusta jossa he hävisivät 2-0 Reimsille niin he pystyvät kyllä hakemaan yllätyksen Benito Villamarin stadionilta.

Rennesin, jonka lempinimi on Les Rouges et Noirs, kerroin jatkoonpääsylle Betisin kustannuksella on korkea 4.55, mutta ehkä vieläkin parempaa arvoa tarjoaisi heidän tasan yhden maalin voitto, joka myös veisi heidät jatkoon kertoimella 6.05.

KLIKKAA TÄSTÄ